跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 整咩

Tks amybb & tulipgdn,
i don't have time to boil it for her coz i go out often in daytime, i may try it when i got back home in sg!

nkkcal,
geralyn coughs more after taking many biscuits too, u're right, i shall give her bread instead of biscuit! :mrgreen:

babytang,
geralyn likes all kind of snack but i seldom give her bread, i guess i need to let her get used to eat bread now since biscuit is too heaty!
My baby, Geralyn 瑋瑋, was born on April 7, 2004

禁止訪問

大宅

e ?? 你們個個都有俾茶點bb食, 我冇俾呀 ? 會唔會唔夠營養呢 ??

現在軒軒一日的schedule

7:30 : 起身 + 8.5安奶
10:00-11:30 : sleep
11:45 : 糊仔
3:00-5:00 : 8.5安奶 + sleep
6:30 : 粥
9:30 : 8.5安奶 + sleep

18/4
午餐 : 香蕉 + baby food(雞肉) + 糊仔
晚餐 : 菜心 + 蕃茄 + 豬肉 粥

19/4
午餐 : 俾利+ baby food(雞肉) + 糊仔
晚餐 : 蕃茄魚湯+ 節瓜 + 薯仔 & 大眼魚 (湯料) 粥

No worry be happy

大宅

bigtabo,

晴晴通常會係3:00就係tea!

大宅

餐單 19/4

早餐:麥包,雪梨茶
午餐:
小穎鋒

男爵府

20/4

午餐 : 木爪海底椰湯粥+菜+瘦肉碎
下午茶 : 芝士夾麥包
晚餐 : 木爪海底椰湯桂花粉+菜+龍脷柳
李家兩條King - 大哥哥Cyrus B, 細佬佬Ryan Lee, 都係爹爹媽媽既心肝寶貝, 得閒入黎我地網頁look look啦!

大宅

小心女人,
what's 桂花粉? ?-(
My baby, Geralyn 瑋瑋, was born on April 7, 2004

大宅

餐單 21/4

早餐:雜菜牛肉湯通心粉 + 橙汁 + 提子
午餐: 鶏肉+西蘭花+青瓜+雜菜牛肉湯粥 + 木瓜
茶點: 麥包,橙汁
晚餐: 鶏肉+西蘭花+青瓜+蒸蛋+雜菜牛肉湯粥 + 木瓜

小穎鋒

男爵府

Cece,
桂花粉都係通心粉既一種,不過係白色,花花型狀
CeCe 寫道:
小心女人,
what's 桂花粉? ?-(
李家兩條King - 大哥哥Cyrus B, 細佬佬Ryan Lee, 都係爹爹媽媽既心肝寶貝, 得閒入黎我地網頁look look啦!

別墅

nkkcal,

你BB每天吃三餐粥/ 飯,咁每天飲幾多餐牛奶?夠17oz嗎?

clma

大宅

clma,
穎鋒每日吃三餐奶,每次8oz.
小穎鋒

大宅

小心女人,
花花型狀, 甘得意? aiya, 遲左睇到tim, 如果吾係我會買包
過嚟,因為我呢到冇見過bor!

洋房

dear all,[size=medium]嘩乜你哋Dbb大部份都已經食通心粉啦!!!我的女女只是食粥和milk咋!!!煮通心粉時你們有加salt??or用鷄粉?還是煲湯作湯底呀?
小洵柰之成長故事 ;-) elkekylie-----4月21日-------洵柰(Etsuko)

別墅

nkkcal:

你BB好食得呀!!
卓琳每天只吃一餐粥,一餐奶米糊,一餐爛飯及二餐7.5ozmilk

Dear all:
姑娘說BB每天最好要吃到20ozmilk :lol: :lol:

大宅

clma,
你BB都唔弱,一日吃五餐(3餐固體食物,2餐奶)。禁卓琳一餐是不是可以吃一碗滿粥/爛飯(連蔬菜+肉)?

elkekylie,
我用自己煮
小穎鋒

洋房

[size=medium]nkkcal,等我明天試吓煮通心粉給女女食先hahahaaha....thxnkkcal
小洵柰之成長故事 ;-) elkekylie-----4月21日-------洵柰(Etsuko)

大宅

elkekylie,
點呀!洵柰喜歡吃通心粉嗎?

[quote]
elkekylie 寫道:
[size=medium]nkkcal,等我明天試
小穎鋒

洋房

[size=medium]hi nkkcal,她勁like呀!我用鷄+水+紅蘿蔔+鷄肉,食咗大半碗呀!!!喂你都係全職媽咪?

大宅

是呀!全職左半年,你呢?
小穎鋒

洋房

[size=medium]全職咗2年啦!!!剛剛奶奶接走咗个女,一陣打算同老公2人世界先!!你住边區呀??

首頁

尾頁

跳至