跳至

首頁

尾頁

洋房

由check到bingo流左1星期啡, 上星期二開始又流返, 到今日(超過1星期)仍然都有流, 原本量唔係太多, 但呢兩日開始嘔吐, 一嘔吐又好似比平時流多左少少, 6W2D時照到心跳, 醫生就話唔係鮮紅無肚痛就okay, 但係日日都係咁, 真係好擔心又無奈.
有無mami有咁既情況?

洋房

我5W幾時都有流3日, 睇中醫而家無喇!

大宅

我都流左1星期喇, 好擔心

洋房

原帖由 馬基 於 10-3-24 23:53 發表
我5W幾時都有流3日, 睇中醫而家無喇!

你好, 睇中醫係唔係要飲藥? 其實由細到大都未睇過中醫. 有d驚我唔知受唔受. 咁中醫話咩原因?

洋房

原帖由 靚靚劉太 於 10-3-25 09:57 發表
我都流左1星期喇, 好擔心

你好呀靚靚劉太, 我流超過1星期啦, 你有無bedrest? 要唔要返工?

複式洋房

我都流咗啡2日, 第二日流啡己即刻睇E生, 佢要我瞓牀一星期,今日係第四日, 由昨日起已無再流了, 我諗真係要多D休息啊.

大宅

原帖由 Charcoal 於 10-3-26 11:57 發表

你好呀靚靚劉太, 我流超過1星期啦, 你有無bedrest? 要唔要返工?

我都bed rest 左差不多一星期. 今日再去照(陰道超聲波). 終於確定冇事. 雖然唔肯定D血點黎. 但醫生幫我清左D血之後. 就成個下午都冇血喇. 真係安樂哂. 下星期可以返工.

大宅

原帖由 Charcoal 於 10-3-26 11:56 發表

你好, 睇中醫係唔係要飲藥? 其實由細到大都未睇過中醫. 有d驚我唔知受唔受. 咁中醫話咩原因?

我有睇中醫呀, 有飲安胎藥. 唔太苦.
中醫話我太熱. 對BB唔好. 太熱同太涼都唔好.

大宅

今朝我都發現自己流啡去左睇e生, 之後係屋企bedrest!! 希望我快d無事啦.....陀bb 既心理壓力真係好大..但係依d 卻是我地控制不到的...!!

今日去照陰照, e生話有6week, 有心跳有食物飽....總算安心..不過真係希望唔好好似上一胎o甘...><

洋房

我睇個中醫都係咁講, 無大肚痛同見紅都唔駛太驚, 不過最好BEDREST, 唔好周圍走, 唔好用力呀. 我都有問佢點解有啡, 佢就話係之前子宮入面D血未清晒. 我食左1個星期安胎藥, 唔苦喎, 而家無啡喇, 感覺比之前好多了.

洋房

原帖由 kingsum1027 於 10-3-26 13:43 發表
我都流咗啡2日, 第二日流啡己即刻睇E生, 佢要我瞓牀一星期,今日係第四日, 由昨日起已無再流了, 我諗真係要多D休息啊.

休息相信係最好方法, 大家要加油!

洋房

原帖由 靚靚劉太 於 10-3-26 17:53 發表

我都bed rest 左差不多一星期. 今日再去照(陰道超聲波). 終於確定冇事. 雖然唔肯定D血點黎. 但醫生幫我清左D血之後. 就成個下午都冇血喇. 真係安樂哂. 下星期可以返工. ...

想問下醫生點幫你清d血?

洋房

原帖由 小遠子 於 10-3-26 18:40 發表
今朝我都發現自己流啡去左睇e生, 之後係屋企bedrest!! 希望我快d無事啦.....陀bbhttp://das.baby-kingdom.com/www/delivery/avw.php?zoneid=268&cb=%n&n=acc9358c&ct0=%c 既心理壓力真係好大..但係依d 卻是我地控制 ...

yes, 原全控制唔到除左休息.
岩岩上星期日我都去左覆診, 因為仲有流啡, 所以又俾多2 weeks我bedrest, 不過醫生叫我唔好擔心, 因為細b好好, 6W2D時係0.39cm, 8W2D時已經1.70cm.
咁唯有聽哂醫生話乖乖係屋企休息.

洋房

原帖由 馬基 於 10-3-26 21:17 發表
我睇個中醫都係咁講, 無大肚痛同見紅都唔駛太驚, 不過最好BEDREST, 唔好周圍走, 唔好用力呀. 我都有問佢點解有啡, 佢就話係之前子宮入面D血未清晒. 我食左1個星期安胎藥, 唔苦喎, 而家無啡喇, 感覺比之前好多了. ...

醫生都係話無帶無紅就okay, 咁如果我食緊西醫既安胎藥, 可唔可以同時食中醫既呢?

別墅

咩係流啡呀?我無流即係正唔正常呢?!

洋房

原帖由 pikyan_hk 於 10-3-31 13:01 發表
咩係流啡呀?我無流即係正唔正常呢?!

應該係無流先正常, 流啡係作小產.

大宅

原帖由 Charcoal 於 10-3-31 00:02 發表

想問下醫生點幫你清d血?

用紗布抹走D血.

大宅

原帖由 Charcoal 於 10-3-31 00:06 發表

醫生都係話無帶無紅就okay, 咁如果我食緊西醫既安胎藥, 可唔可以同時食中醫既呢?

唉呀, 我有少少紅呀, 瘀紅色咁. 好驚添...

洋房

原帖由 靚靚劉太 於 10-3-31 23:28 發表

唉呀, 我有少少紅呀, 瘀紅色咁. 好驚添...

我明我明, 真係好驚既.
你有食緊安胎藥, 係唔係? 我都仲流緊, 不過唔係好紅. 醫生話無肚痛, 無鮮紅都okay. 我地就快12W, 希望快快無事. 我好想返工啦, 成日係屋企, 日日對住d啡真係好擔心.

大宅

原帖由 Charcoal 於 10-3-31 23:55 發表

我明我明, 真係好驚既.
你有食緊安胎藥, 係唔係? 我都仲流緊, 不過唔係好紅. 醫生話無肚痛, 無鮮紅都okay. 我地就快12W, 希望快快無事. 我好想返工啦, 成日係屋企, 日日對住d啡真係好擔心. ...

係呀, 加油, 健康過渡12w. 我想放假呀, 返到公司, 好似打仗咁. 精神緊張 !!

首頁

尾頁

跳至