自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

如果發生係自己身上,真係情願比我死左去好過,可惜話要分兩頭,咁樣其實係自私無比,可有想過親人感受

大宅

好媽媽勳章

其實個心真係好矛盾...
我婆婆個時想安樂死 醫院唔比
見到佢每日都好辛苦 辛苦到不停係咁喊...
做家人既 當然唔想佢死 想佢長命d 想佢可以睇住d孫長大
但每次我見到佢喊個時個心都好痛 跟住佢喊 見到佢咁辛苦又嘔 又無藥可以食 又無得醫 我真係好想拿把刀幫佢了結個生命 我唔愛佢想佢死?唔係 我係十分十分愛佢 但我唔想見到佢咁辛苦 個種痛真係難以想像

佢之前都試過辛苦到自殺 不過救得番...
最後佢都係死左...唔洗再受病魔折磨

子爵府

畀面勳章

原帖由 四眼雞丁 於 10-3-31 16:56 發表
安樂死~~講真.如果病到救唔到..每日都個病折磨話...
我都贊成安樂死....
起碼死前都唔會咁痛苦
好似訓訓下咁就~~去左第二個世界

男爵府

絕對讚成

大宅

好媽媽勳章

絕對讚成!
希望我能享受到,如果自己到時唔得的話.
:pint:  :hammer:  :sm:  :wave:  :lalala:  :mrgreen:  :chair:  :fighting1:  :ranting:  :tongue:  :weapon:  :adore:  :giveup:  :sleep:  :party:  :verycold:

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

絕對贊成,當人生去到盡頭,點解唔可以毫無痛苦離去? 生關死劫,人生必經,唔係唔勇敢去求存.係求之不得既時候,多一個選擇.

首頁

尾頁

跳至