婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

洋房

胃鏡檢查係點做架?

胃鏡檢查係點做架? 痛苦嗎 ?
可否講一講過程係點 ?
我8月係QE做, 所以好想知. 

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

Re: 胃鏡檢查係點做架?

先噴

大宅

Hi! YY1101,

我一年前在私家医院做,整个过程大约15分钟.
首先, 医生会叫您打侧训系张床到, 然后将D麻醉药喷入口腔, 跟住放条管入口里面, 我系通过口腔进入胃部的, 整个过程人系清醒架,但唔会有痛的感觉, 不过有D辛苦ga, 因为放左条管入去之后会系甘反胃,个人好想呕. 当个医生系到检查的时候,我就不停甘反胃,只系想快D做完,支管抽番出黎系唔会唔舒服ga, 您可以放心, 我都好怕痛, 好怕辛苦, 不过, 我都捱到, 您一定无问题ga, 祝您身体健康!

crystalma :wink: :wink:

男爵府

我係養和醫院做, 首先醫生叫你側訓, 然后一樣噴啲嘢入口腔, 跟住乜都無知道, 什麼痛苦都不知道, 做完之後, 出到病房, 人已清醒了.

大宅

我6年前係浸會醫院做
醫生叫我咬住個類似膠既野..然後噴d噴霧入個口到..感覺苦苦地..然後就冇晒知覺
醒返已經係病房..一日就出得院

不過唔知政府醫院會唔會同病人麻醉左先做呢

洋房

你地係私家可能就無咩, 但係政府做我就好怕.

首頁

尾頁

跳至