在職全職

跳至

首頁

尾頁

王國長老

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 王國長老 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

樓主, 有唔開心多d搵人傾下!
搵朋友, 社工, 姑娘, 甚至係我地成班媽媽都可以架!
最緊要唔好諗埋一邊!
其他媽媽講得好0岩,
可以見証住小朋友成長, 係一種福氣黎架!!
加油!!
執仔之手 與仔偕老

大宅

畀面勳章

唔好甘諗啦,多D帶BB去下街,行下公園,揾個人同自己傾下,其實好多全職媽都好辛苦,我一個湊兩個,細B四個月,都無任何人可以幫自己,曾經都有諗唔開,但都過左去啦,多D揾人傾下會好好多呱。

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

回覆 WBB 的帖子

我之前也和妳的情況差不多,也是沒有工人,奶奶又不幫人仲要比麻煩我,當時我也很無助也想過自殺,但經過先生開解和健康院姑娘轉介社工,現在我不需見社工,因我bb已大個而我都習慣了全職媽咪的工作,所以妳也不要放棄自己的生命,其實身有很多人都比妳更困難,但我們也要為著我們的子成長不段去學習,這樣先可以活得精彩及開心.妳應多些和身邊人傾訴也可以在這裡和我們傾訴,無論任何事也可以有解決方法.的.

禁止訪問

複式洋房

樓主, 唔好自己一個亂唸野啦~ 得閒搵下朋友或者上黎BK傾下計,
個個FTM都係咁捱大個小朋友既喇~可以的話回一回我地留言丫~
我唸呢度好多人都好擔心你

男爵府

我同6299同住,BB都係3個月大,
起初99話幫我手一齊湊,但轉個頭又同人講我咩都唔做,
把鬼火,依家日日湊呀b返外家,自己湊,夜晚先返屋企,
我曾經都有產後抑鬱,但後最終都捱得過,
依家身體都係麻麻地,成日感冒/氣管敏感輪住上,
老公知我唔鍾意俾99湊,見我自己湊呀B又無乜問題,
所以唔抗拒我成日返外家~

不過..當你睇住BB一日一日咁大,
認得媽媽又痴媽媽,再辛苦都值得!:loveliness:

子爵府

樓主, 點辛苦既日子都會過, bb冇左媽媽, 仲有邊個會全心全意照顧佢, 愛護佢呢?
如果累, 當bb一訓你都跟住訓, 太累就唔好煮野先, 叫外賣, 有精神先煮. 我都係得一個人湊個女, bb爸爸係屋企都唔會點幫手, 有病時真係勁累心情低落, 但睇下個bb你就會覺得值得!

大宅

畀面勳章 大廚勳章

我好明白你,我囡囡三歲啦, 我頭2年真係想死,因為我囡囡成日扭計,好痴身,有時想透下氣都唔得,情緒真係爆低落,我囡囡皮膚又好敏感,so 又要特別照顧.............
又要買送,煮飯............,仲要做freelance,真係辛苦到無人感受到,. 但真係一諗起佢,我地帶佢黎lee 個世界,真係唔捨得自己走或帶埋佢走,因佢實在太可愛,而且我地咁辛苦懷十月,
樓主,你放遠d看吧, 難關總會過的,
捱過了小朋友返學,會輕鬆很多 !

男爵府

大廚勳章

加油呀, 你唔係一個人涯, 有好多人同你一樣, 甚至比你更辛苦... 我一個湊3個, 我都唔會向 NO低頭!

民房

我都試過,冇人幫,自己湊,好累好累,試過開頭個幾月時,女女勁喊,又唔知佢喊乜,攪左成粒鐘都唔收聲,跟住自己又喊,個刻就想"鍊"死佢再自己跳樓!!後來老公同我去揾社工,有人開解就冇事lo,姊妹,加油呀,捱過頭半年就海闊天空架喇,一來bb大左好湊d,二來自己都習慣好多,經驗多左識湊左,+U ^^

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

525255520000......6//***

大宅

陪月勳章

樓主,我BB都就快3個月,都係無人幫我湊,老公又出TRIP,真係幾難頂架,我之前仲日日喊,好在呢到D媽媽開解下我,我又搵人傾下計,而家先開始好D。最緊要唔好諗埋一邊,凡事都有解決的方法!!你覺得悶、辛苦都可以搵我傾下計架~

男爵府

回覆 Joshua_BB 的帖子

To be a full time mom is not an easy task, especially when kids are naughty or you have to take care their homework.
But you will have great reward when some day your kid say "Mom, I love you best"

Add oil

水晶宮

BK Milk勳章

cc1549 發表於 10-4-16 23:05
樓主, 唔好咁沖動, 冷靜D..
呢家BB先3個月, 慢慢來啦...冇咩野係解決唔到架, BB好需要您, 到佢4-5個月, 便 ...

BB好得意.ADD OIL.吾好吾開心...BB大D會有好多開心既第一次...識轉身..識坐啦識企.識HELLO.叫MAMA ADD OIL.........

首頁

尾頁

跳至