夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

民房

Re: 一齊黎e度出氣啦!!!

各位:
我都想

大宅

佢咁掩尖,又好難頂,哎真是
妻不如妾.
冷靜D,想吓有冇補救辦法.

男爵府

我老公同你老公都係"一担担"!
你估我地係聖人咩!小喇叭!

[quote]
JJJA 寫道:
各位:
我都想
隋心而行

別墅

[quote]
leewuyeekwan 寫道:
我老公同你老公都係"一担担"!
你估我地係聖人咩!小喇叭!

[quote]
JJJA 寫道:
各位:
我都想

King & Bee+DingDing & BB=HAPPY FAMILY

男爵府

嘩!好押韻呀!

咪就係!!!自己做錯野或者講錯野就c 哂狗扮痴扮傻~~~我地有錯就 不停依依哦哦~~~ [quote]
kaki 寫道:
[quote]
隋心而行

別墅

我有music sense丫嘛~~
King & Bee+DingDing & BB=HAPPY FAMILY

男爵府

唉~~~~~
早幾日都已經上過黎呻過,今日又要再呻~~佢都忽忽地ge.....0岩0岩過左ge sunday,先至猫左,昨晚又黎......
昨日我同阿仔返左外家度玩,咁我老公話,可能晚上唔黎食飯,要做野,仲會叫埋個男同事返我地屋企一起做tim,咁我都冇所謂,做野緊要嘛,咁咪叫佢自己叫飯盒lo...我出門口前,仲把外賣只放係桌上,平時我去媽咪度,佢會係下午打個電話比我,但係昨日冇wor....咁我諗住佢好忙想打都唔得,直到晚上8:00我打算返屋企前打個電話比佢,我先打返屋企~~~~冇人聽~~~咁就再打手提,佢接...
我問佢~你係邊度呀,佢話同D同事搭緊的士,
我又問~下?搭的士去邊呀?跟住佢又話,頭先同D同事係yuen mun去食野,依家返緊屋企.
咁我又問~下?你D同事仲要上黎呀?佢又答~~唔係..佢地已經返晒屋企....
我再問~咁點解你要搭的士呀?(因為我係住係新界,佢平時一係就渣車,一係就搭輕鐵),頭先搭輕鐵時,訓左,唔記得落車.
以上佢同我對話時~~~說話非常朦朧...聽到我好辛苦....當我問佢第三條問題時,我已經好嬲!!
到最後~~佢問我,依家我到邊度,佢落樓接我地,相信你地都知道我會點答la.....

男爵府

好la.....返到屋企...第一時間幫阿仔洗白白,佢係房入面又做野,佢明知我係嬲,佢都唔理我,頭也不回一下.....唉~~~都唔知咩人黎架 係咪自己係老婆面前唔衰得le '乙水'下我係咪會死呀?明明係佢唔0岩,點解佢仲好似嬲過我咁.....但係又我冇理佢,連眼神都冇接觸!!咁佢又唔出聲去訓....
到左今朝~~佢又係咁~~~我地一個字都冇講過!!!原來早兩日我地約左今晚去食飯&買燈,~~哼~~~我依家睬你都傻~~要去要買,你咪自己去lo...我一定唔去!!你乙水左我先la.

別墅

me2. 佢個2句仲係士士但但tim.

kaki 寫道:
[quote]
肥嘟媽 寫道:
我老公不嬲都唔識氹我,佢整嬲我時,佢會選擇唔理我,話驚我更嬲,怕火上加油,但唔知點解攪攪下佢又嬲埋一份,其實佢唔理我 我咪仲嬲,倒頭來,都係我比signal佢,佢先氹我,唉,比人激親仲要主動撩番佢,無癮

完全一樣呀!! 如果果日幸運地得到佢氹我,佢最多係兩句!!絕對唔超過三句架!!當佢盡佢所能氹完我之後,如果我都未笑番,咁就到佢口黑面黑架啦!!! :tongue: [/quote]

別墅

我又再黎~~~

話說我屋企兩隻龍貓生左Baby, 隻Baby由於身材細粒, 可以從籠的縫隙偷走, 但入唔番籠的~~
有一晚佢偷走左, 唔知匿埋邊度!! 我十分緊張!! Baby每四小時就攬住龍貓媽媽食奶架嘛!! 我條佬話由得佢喎!!!!
我話:點可以由佢成晚周圍走??!!第二朝容乜易餓死左!!!屍都搵唔番啦!!!
佢話:洗乜咁緊張呀! 佢肚餓自然會返黎啦! (我睬佢都傻! )最終都比我搵番~~
-----------------------------------------------
尋晚隻Baby又偷走左, 我又周圍搵~~
個衰佬話:搵乜丫~~轉頭佢咪又係上次咁, 自己走出黎囉~~~
我心諗:你咁口響, 好! 留番比你捉!!
之後我走左去訓~~
今早我起身, 見佢周圍搵, 原來佢尋晚無理到, 今早又搵唔到!! 離哂譜!!!
之後我打算請假~~佢去左換衫~~點知隻Baby自己走出黎! 我"sh"我隻佬, 佢低能到撲上前捉!!當然比Baby走脫左! 最好笑就係佢話唔知隻Baby走左去邊!!
我同佢講:得架啦! 你換衫出門口啦! 我搞掂佢啦!
轉頭Baby又出黎, 我慢慢坐低伸手, Baby自己走埋黎~~
-----------------------------------------------
我覺得我老公成日愈幫愈忙!! 好多時自己搞得掂 o既野我都唔會叫佢!

男爵府

唉!辛苦你la! :-(
男人=難忍!
隋心而行

大宅

kaki 寫道:
[quote]
onon1022 寫道:
等我都黎呻下先...我老公...我真係比佢激死...佢個衰樣...都唔明佢...有陣時一粒聲唔出...同佢講聲...又唔多應人...個樣黑到好似我殺左佢全家咁...問佢做咩...唔應人...問多幾次...佢先應你一句...無野呀...我而家忍忍忍...如果再唔改既話...到時唔好話我話佢...

嘻!! 剛剛上黎,打算拿拿聲出post又發洩一下 點知見到上述一段~~~比你講哂啦!!

都低能架!! 無端端口黑面黑!!! 問佢做乜,佢話:『累丫嘛~~』又唔知自己d態度衰過乜喎!! 算啦! 有時諗得嚴重d,佢比我大8年,而且我個樣好細個,過多三五七年,睇你點對我,睇下到時你搵第二個易,還是我搵第二重易!!! [/quote]
同我老公一鬼樣.不過而家生咗個仔,對我好過以前.
我老公都係大我8年.我成日都唔知佢諗咩 ?-(

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

見到呢個topic,真係忍唔住要數吓佢d衰o野.
話說我個幾月前重係懷孕初期(7-8wk),成日都無胃口,食咩都想嘔. 佢因為每星期都有兩日stay"享"大陸,多數Sunday lunch 先可以同我食,其餘時間多是同佢屋企人食,因佢家庭觀念好重,特別係佢母親大人.本來o係嗰個Sunday明明應承同我出去食烏冬,清清o地的,點知佢母親大人一個call叫佢去飲茶,佢問都無問過我就即刻應承,一d都唔尊重我,激到我爆,即時喊咗出o黎,我話我唔會去,要去你自己去,跟住佢就好唔順咁話唔去囉,而我就覺得好委屈繼續喊,點知佢無出聲10秒倒,然後就好惡咁問"而家咩o野事呀?都唔去啦!"跟住我就衝咗去廁所喊,平伏d先出番o黎.無睬佢幾日,而我d friend叫我唔好咁勞氣,以免影響bb先唔再諗咋.諗番都重好

大宅

因你是正懷孕,脾氣難免有點不穩定,依家
,冷靜D

男爵府

好媽媽勳章

好彩有呢個topic發出o下氣,唔係一定會谷死!!

我真係好得憎我老公,次次個囡激親佢,就好似食人o甘,又唔係我激你,駛唔駛搵我發脾氣呀.......好呀......忍你!!

成日都話我係屋企冇o野做,好得閒......係呀......個女識得自己沖奶俾自己食,仲識得煮飯俾我o地食呀!!痴孖筋......

d衫會有腳行去洗衣機度,自己沖涼喎......d米會知時間會變飯呀........真吹賬!!

我係屋企做少奶奶呀..... 我真係見到佢就想
"彤豬b"愛"彤豬媽" "彤豬爸"愛"彤豬媽" :-) :-) :pint: :pint: :-)[img align=left]C:\Documents and Settings\User\My Documents\My Pictures\carton[/img]

別墅

小搗蛋,

係架!!以下係我o既結論:
1. 佢地先至識辛苦架嘛~~佢地先有權發皮四架嘛~~
2. 佢地唔知老婆幾時嬲架~~嬲都唔可以超過24小時, 如果唔係, 就是我地自己小事化大、我地自己小氣嘛~~
3. 佢地講o既係道理;我地講o既係歪理~~
4. 男的搵錢、女的相夫教子, 必要時要搵埋錢, 當然要兼顧家頭細務, 更要滿足老公"需要", 最好體諒埋老公24小時的心情狀況~~~

其實講真, 如果我可以完美成咁的話, 我諗我都可以揀一個完美些少o既老公囉~~~ :tongue:

男爵府

kaki:
講得非常正確呀....如果我係咁完美,早就唔會同佢結婚la

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

前兩日想起老公婚外情件事,好唔開心,喊,但老公竟然話我,唔比我喊喎,話我喊=撩起件事,有無攪錯呀,喊係情緒渲洩,谷住仲死得快啦,哼!變態! :tongue: :tongue: :tongue:

複式洋房

我都有D激死我0既0野想發洩下~~~~~

話說我去左泰國十五日,其中三日我跟左舅母去佢外家玩~
我話左畀老公知舅母0既手提NO.叫佢打去搵我~~但我已講左0個度係好遠0既地方~~MAYBE手提會收唔到~~三日後我返到BANGKOK~~老公一打0黎就狂嘈我!!!!又話我失蹤~~又話我都唔知係自己死左去邊玩~~講埋哂D好難聽0既0野~~我知佢關心我~~不過D言詞太過份啦~~

好啦~~返到香港~~諗住一人讓一步啦~~大家講清楚就算啦~~~點知佢而家成日都話要學我咁失蹤幾日~又話返大陸玩又點~~好似撩交嘈咁~~~頂佢唔順~~

男爵府

kaki:
你嘅結論講得好!

隋心而行

首頁

尾頁

跳至