自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章

我呢個舊同事當年被老板抄魷後,走去做保險,咁好正常咁就返公司揾舊同事買啦,我亦都係其中一個。

佢係咁叫我買人壽同危疾,我話我一早買咗啦,佢就不停叫我加保,我當時冇小朋友,唔肯加,我話我c咗俾咁多$c6做乜,俾佢娶過個咩...

到有咗BB c6買車,我地決定幫佢買份車保,好過冇吖,叫做keep 住聯絡吓嘛,佢知道我有咗,又sell c6 人壽,c6 咪叫佢做份proposal 囉,指定要term life,點知佢同c6 見面時,份proposal 乜嘢saving、investment plan 都有,係冇term life,嬲到c6 攞咗份proposal 就走,返到屋企同話: 「我想睇吓d 蘋果靚唔靚,你係咁俾d 士多啤梨呀、橙呀咁話好靚都唔緊要,你點都俾個蘋果我睇吓先吖!」

到最近,我地決定賣車,咪通知佢要cancel 張車保囉,佢問咗話有minimum charge,唔緊要,咪俾囉,點知c6 突然話張單冇話有minimum charge 喎,咪叫佢同保險公司傾or 攞証明啦,兩個月啦,佢同我講係保險公司d內部指引,亦唔肯出信証明,我咪即刻火起,咩內部指引呀? contract 冇就係冇,佢仲話幫我fight 咗好耐,仲叫我自己去保險公司投訴。

好啦,到我問佢有關NCB,佢話保險公司有record,唔怕,我咪又嚟料囉,佢地有幾多內部指引我都唔知,你仲諗住我會幫襯佢呀,佢就叫我keep 番最近張保單,我咪話响佢到啦,佢仲打個突,我咪話: 「小姐,我老公掛號去你office !」

當我話我唔會再幫襯間保險公司買車保,佢就話啦: 「我都唔至在!」 嘩! 我又火起啦,叫佢拿拿聲寄返張保單、cheque、同保險公司聯絡人資料俾我,等我自己處理,佢仲問我地址 -- 咪喺張保單度囉!

我好慶幸冇幫佢買人壽or 危疾呢類大額保險,唔係第時揾佢claim 錢,都唔知點算好lu! mouth: mouth:

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章

但係佢作為agent,大細單都要跟,點可以咁,叫個客自己跟。

原帖由 我想生三個 於 10-4-21 10:54 發表
人地大雞唔食細米,因住啃死...

首頁

尾頁

跳至