自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

我帶個仔(歲半)去公園玩滑梯, 我見阿仔玩得開心, 我就囉部電話出黎同個仔影相, 一張都未影到, 有個小朋友就走埋黎話超想思”, , 咩事”, 佢再講超想同做V手勢, 估佢想影相, 但見佢成身都好污穢, 就唔理佢, 我再幫個仔影, 佢就直頭撲埋黎想搶我個電話, 我收埋電話想走, 點知有另一位小朋友擒左上樓梯欄杆頂, 阻住去路, 佢指住我仔話你細過我, 要走就捐我褲浪底”, 我即刻抱起個仔走, 佢地重追住我, “洞喎超相” “玩下先啦”, 真係嚇C

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

其實我想問下你,你最後有無同佢影呢,係咪因為佢污衊唔同佢影,我同個仔去公園都試過係咁情況,不過我會同佢影,當一齊玩咋嘛,影張相有乜所謂

水晶宮

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

無論係唔係新移民,3唔識7我唔會影人地既小朋友(就算小朋友想,除非人地家長希望我影先會考慮),亦唔鍾意人地影我既小朋友
識網友只限吹下水、交換下資訊、發揮網力,邊個認真就邊個輸。

別墅

我原本都有諗住同佢影, 但我想影左個仔先再同佢影, 但跟住佢想搶我電話, 太特然喇, 我只想走咋

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

禾巧經o...
"lee啤酒"洞喎超相"......
~大bb揍住兩個可愛的小bb~超辛苦但好富足^^~
~祝願每個人都有開心快樂既人生~
~記住甜酸苦辣是人生必須要走過的~

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

俾著我都會走, 如果係善意我一定冇問題, 但樓主嘅情況, 一睇就好反感, 一D禮貌都冇。
原帖由 connie_chung123 於 10-4-27 10:42 發表
我原本都有諗住同佢影, 但我想影左個仔先再同佢影, 但跟住佢想搶我電話, 太特然喇, 我只想走咋

男爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章

我係樓主都走~~~

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

樓主走得遲喇~~~

伯爵府

比我都係走... 太突然喇... 點知佢會做d乜...

珍珠宮

咁恐怖?
節錄自: 戲班小子歌詞
禍福得失睇開啲 人生好比一齣戲
幸福不一定由天賜 成功半人事
儘管今天不開心 誰保他朝不得意
暫短的好運誰可恃 贏得幾多次
滄桑多變 世事傳奇 只要努力肯衝刺
一翻跟斗幾個際遇 時來運到即沖天飛

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 BOSKERMA 於 10-4-27 11:00 發表
俾著我都會走, 如果係善意我一定冇問題, 但樓主嘅情況, 一睇就好反感, 一D禮貌都冇。

yup

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 eeb 於 10-4-27 10:40 發表
無論係唔係新移民,3唔識7我唔會影人地既小朋友(就算小朋友想,除非人地家長希望我影先會考慮),亦唔鍾意人地影我既小朋友

我都係咁諗, 唔係個個都想人映/想映人.

仲咁既場面, 樓主下次快d閃.

伯爵府

新移民既小朋友咁,咪又係因為佢既新移民家長!

侯爵府

醒目開學勳章

唔會幫人地細路影相, 亦唔想人地幫我d細路影相.

3唔識7, 唔好搞.

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我都唔會同佢影,
因此有d家長唔鍾意自己小朋友俾人影,
但佢搶手機真係有問題, 之前都有post or 新聞話d賊搵小朋友幫手偷/搶野, 所以都係小心d.

複式洋房

我會"咋第"話影左......始終都係細路, 好難推, 當然d細路之後既行為係好無禮貌~

洋房

就算唔歧視佢地, 不過有得選擇我唔想阿仔同佢地玩囉...

我上星期5,同阿仔去粉嶺買野,打算在附近的遊樂場比佢玩一陣, 可能係放學時間,我去到見到有d穿著校服既幼稚園小朋友玩,佢地2個訓哂個地下度,係咁踼黎踢去,再唔係就你追我跑 ,我就叫阿仔唔好行近佢地.唔係就會好容易整到你架. 我明白在遊樂場當然係會走來走去, 不過個地方咁細, 做媽媽既..好應該解釋比佢地知..好容易會撞到一D小朋友架, 之不過佢地2個小朋友既阿媽就背住佢地不斷吹水..完全冇睇過佢地囉.就算真係撞到..你跟本冇得投訴囉. 之後再黎0左一個大約2歲半-3歲既小朋友, 佢見到LEE兩個小朋友晌地下玩...竟然用一句發音唔正既 "傻仔,傻仔..死傻X" ....我聽完都 O哂咀..佢仲覺得好得意..,而佢阿媽就笑笑口 同佢講..喂,你想死呀..!!!完全冇教佢唔好講既意思囉... 之後我覺得此地不而久留..速閃...

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

影相我唔覺恐怖, 但最尾嗰句"要捐衭浪底"就

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 irene_the_pooh 於 10-4-27 11:23 發表
新移民既小朋友咁,咪又係因為佢既新移民家長!

無錯, 最可悲嘅有這樣嘅父母, 又點會有好嘅下一代 唯有做反面教材, 教自己嘅小朋友千其唔好咁做咯

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

樓主算好人啦,比我報左警先 搶野今惡,我一向咁憎d大陸人係有原因嫁,除了屋企人娶了大陸婆比她們厄$之外,又有朋友比大陸人厄。好記得有一次同女女去公園玩,買左個新波給她,跟住有2個類似大陸仔既小朋友話一齊玩,玩玩下2個小朋友突然跑走,我問女女咩事,原來比2件無家教搶左個波,嚇到女女半死,我以後都唔會再比小朋友同d咁既人玩,重有次我拖住個女,個大陸婆婆都可以搶我個女個玩具電話。真係好憎d落黎攪衰香港既人。

首頁

尾頁

跳至