論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

我家工人合約到期日為5/29, 完約有14天大假, 薪金是否這樣計??

1) 共29日(包括14天大假) = $3317.00
2) $100車費津貼
3) 機票錢 (請問泗水機票要俾幾錢)

仲有無其他野 ??

另外我會帶佢去AGENT度交接簽收, 及接回新工人, 有否要注意什麼 ???

大宅

anybody can help ???

子爵府

你去AGENT 到交收, AGENT 應有齊FORM 又做埋WITNESS, 唔需要擔心咁多! 機票我剛BOOK左去中華航空去泗水 $1290+TAX!

原帖由 mimosa 於 10-5-3 11:45 發表
我家工人合約到期日為5/29, 完約有14天大假, 薪金是否這樣計??

2) $100車費津貼

仲有無其他野 ??

另外我會帶佢去AGENT度交接簽收, 及接回 ...

大宅

原帖由 nc2000 於 10-5-3 15:44 發表
機票我剛BOOK左去中華航空去泗水 $1290+TAX!

TAX要收幾多呀 ?? 因為我工人已經搵到工, 佢想機票用錢代呀............

子爵府

TAX 大約$3XX

原帖由 mimosa 於 10-5-3 16:14 發表

TAX要收幾多呀 ?? 因為我工人已經搵到工, 佢想機票用錢代呀............

大宅

原帖由 nc2000 於 10-5-3 16:40 發表
TAX 大約$3XX

I see, thank you so much !!

大宅

原帖由 mimosa 於 10-5-3 11:45 發表

2) $100車費津貼

仲有無其他野 ??

另外我會帶佢去AGENT度交接簽收, 及接回 ...

人工應是:
共29日+ 14天大假 = 約HK$5131.00
(HK$3580/30日 x (29日+14日))
要小心計算!!!!

首頁

尾頁

跳至