嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

呀囝18個月, 由出世到而家食開A+都食得OK, A+已經買得貴 貴都唔係問題不過真係好興成日無貨:;pppp: 而家想轉奶粉唔知轉咩好, 大家有咩提議
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

複式洋房

好媽媽勳章

原帖由 monkey妹 於 10-5-3 17:30 發表
呀囝18個月, 由出世到而家食開A+都食得OK, A+已經買得貴 貴都唔係問題不過真係好興成日無貨:;pppp: 而家想轉奶粉唔知轉咩好, 大家有咩提議

我女女由细到大都饮美素佳儿(其实个时无捻过给她饮呢只牌子,都是捻住买A+1)但甘巧医院个时俾呢只奶粉我女女吃,我见距吃都无咩,所以就继续吃,价钱比A+1便宜,最重要不会经常无货!我侄女开头也吃A+1,吃到3岁几,我嫂见我女吃个只便宜,就帮我侄女转,一直吃到戒奶都OK咯~!你都可以帮你仔仔转呢只牌子...唔系好热气杂!~

複式洋房

我都轉左森永

珍珠宮

2018復活節勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我亞仔出世飲 a+, 飲左一個月後, 又貴又難買, 又飲到出好多粒粒, 轉左雪印思敏兒, 飲左非常好

男爵府

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 陪月勳章

我都轉左日本雪印

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我轉佐明治

別墅

我都轉左日本雪印。

大宅

我都想阿b轉日本雪印,請問你在那裡買?
大仔多少錢一罐?
bb食日本雪印同食a+有沒有分別?

原帖由 JOWONG 於 10-5-6 15:58 發表
我都轉左日本雪印。

禁止訪問

別墅

原帖由 chanfiona 於 10-5-6 18:14 發表
我都想阿b轉日本雪印,請問你在那裡買?
大仔多少錢一罐?
bb食日本雪印同食a+有沒有分別?

我在屯門買,$142
雪印同A+無分別

禁止訪問

大宅

回覆 11# camelcorn 的文章

請問美素佳兒會唔會好似a+咁sweet

禁止訪問

侯爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我個女食A+熱氣,轉咗Beanstalk,易買又平d,最重要每日有便便,同埋睇住佢長肉..

大宅

我個大囡飲緊holle #3, 我地覺得幾好, 冇咁甜

原帖由 momoko2008 於 10-5-10 23:48 發表
我個女食A+熱氣,轉咗Beanstalk,易買又平d,最重要每日有便便,同埋睇住佢長肉..

別墅

好媽媽勳章

Money 妹, 我個仔同你個仔一樣都係 0811呀..都係由出世食 a+ , 不過到最近我已經轉咗雅培.. 同你一樣感受..貴不是一個問題, 真係好慶, 成日無貨, 一無貨就好似傻婆咁四處搵...好慘!!! 而且我妹妹個 b女 都係食 a+去到2歲半都係因為成日無貨而轉咗雅培..佢個b 女都ok。

亞仔食咗雅培成 2個月多喇, 都ok, 便便無問題...而且無 a+3 咁甜味...你試下搵佢地 send sample 俾你.....

我都實在頂唔順 a+無貨呢個問題...曾經打電話去 a+投訴, 佢地都係一 d standard answer... 唯有自己行動, 我唔想亞仔無 milkmilk..

原帖由 monkey妹 於 10-5-3 17:30 發表

大宅

真係缺貨得好離譜,5月1我b剛出院,醫院食a+1,可能因為5/1,好多大陸客掃貨,我同老公,行咗20間藥房先買到一罐,真係咁大個人都未試過咁辛苦買嘢!我都決定轉日本奶粉,因為本港其他品牌不停加價,我會轉明洽.
原帖由 ivywongws 於 10-5-11 16:31 發表
Money 妹, 我個仔同你個仔一樣都係 0811呀..都係由出世食 a+ , 不過到最近我已經轉咗雅培.. 同你一樣感受..貴不是一個問題, 真係好慶, 成日無貨, 一無貨就好似傻婆咁四處搵...好慘!!! 而且我妹妹個 b女 都係食 a+去 ...

洋房

原帖由 camelcorn 於 10-5-9 19:15 發表
係呀, 成日都冇貨, 仲限賣3罐, 好煩

身邊D媽咪Friend好多都轉咗, 轉美素佳兒會比較易適應, 都係荷蘭造, BB又唔會熱氣, 幾好, 最緊要易買到

非常同意呀! 我都想同囡囡轉美素佳兒, 因荷蘭奶有保證哩!

王國會長

王國會長

每次長假期也最易缺貨, 還好慢O/8街一般唔會長期缺貨
, 但比藥房貴.
都唔明為何大陸客特別鐘意A+.

原帖由 yanbb08 於 10-5-11 17:51 發表
真係缺貨得好離譜,5月1我b剛出院,醫院食a+1,可能因為5/1,好多大陸客掃貨,我同老公,行咗20間藥房先買到一罐,真係咁大個人都未試過咁辛苦買嘢!我都決定轉日本奶粉,因為本港其他品牌不停加價,我會轉明洽. ...

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至