自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 worm 於 10-5-5 11:48 發表
我的意思係指發帖人的背後用意!

都好喎!呢排我個c婆唔知點解轉用咗銀欄老抽,我不嬲食慣長江草菇老抽㗎嗎!抗議!抗議!(呻完)
觀塘街市附近條斜路有間出名頭抽 (唔鬼記得叫咩名), 買野都會送枝細細頭抽比你返屋企試下, 的確唔錯....

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 Sindy 於 10-5-5 11:55 發表

講睇法,都無所謂,但落力推銷就好似過左火位囉

呢度係親子網,八掛網,我都係想黎relex下,笑下咪算囉,咁認真係度sell我地,我個人唔係咁鐘意
咁一見佢就唔入去囉...好似bk d廣告咁, 我一見廣告手指就異常靈巧, 可以完全skip哂 ...係今日有桶濕紙巾成鬼日走來走去

大宅

我住香港區唔方便喎!一支送唔送貨?
原帖由 牛精仔 於 10-5-5 11:59 發表
觀塘街市附近條斜路有間出名頭抽 (唔鬼記得叫咩名), 買野都會送枝細細頭抽比你返屋企試下, 的確唔錯....

大宅

應承妳,轉頭即開,記得捧場。

呢度係親子網,八掛網,我都係想黎relex下,笑下咪算囉,咁認真係度sell我地,我個人唔係咁鐘意

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 牛精仔 於 10-5-5 12:03 發表
咁一見佢就唔入去囉...好似bk d廣告咁, 我一見廣告手指就異常靈巧, 可以完全skip哂 ...係今日有桶濕紙巾成鬼日走來走去

個桶野想點, 細細桶縮埋一角

伯爵府

無錯!雖然呢度係自由廣場,但某D人經常借呢度落力推銷,叫人去投票,實在令人反感!

琥珀宮

原帖由 worm 於 10-5-5 12:05 發表
你比5舊水我d牛巴打, 用四隻腳送過去比你。

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 牛精仔 於 10-5-5 12:03 發表

我都係時運高....睇唔到... 睇唔到

琥珀宮

原帖由 lalababe520 於 10-5-5 12:08 發表

個桶野想點, 細細桶縮埋一角
我在公司個mon開得好細偷雞上bk...果桶野成鬼日追住我...

公爵府

你咁講都可能岩既,但送咗個咩灣咩島比人,我又唔赤wor 因為煩唔到我...而且,我呢種c9,就算政府唔送比人,我都冇份架喇mouth:

所以對我一d影響唔太大,但你e+又要禾專登去票站,但選擇既又係個堆人,一係就d政壇奀星 選完又玩辭職,我都真係想睇吓,如果唔夠5成人去投票,d人係咪真係當呢次五區總辭唔功成...如果唔成功又係咪真係以後唔再攪事呢 (好似話唔夠5成人投票既話,都唔會入番佢立法局)我都等緊呢場戲上演
我真係睬佢都有豉油味呀
原帖由 dkbaby 於 10-5-5 11:42 發表
佢地哂既錢,都唔及送個紅灣半島俾人咁貴,送個嘉亨灣咁豪。

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 牛精仔 於 10-5-5 12:08 發表

你d 牛去晒邊, 得番一隻既... 去左送貨呀

男爵府

都無計啦!過一排,可能會少番d,我就無入去睇,無人理,自然會消失

伯爵府

我又覺得無所謂喎,佢有佢 post,我有我 skip~~

你俾個機會人啦,人地騎虎難下呀,可能無諗過反應咁冷淡呢~~

講真,正常投票我都會去投,但今次~~

佢地要俾政府睇民意之嘛,咁自己科水請間國際權威嘅調查機構,唔好抽樣啦,請人逐個市民問,仲要俾 insentive 喎~~我之前做過類似嘅,叫我上去一個鐘問產品意見,有兩舊水袋,唔錯,唔錯~~

原帖由 mat媽 於 10-5-5 11:17 發表
好明顯係打手, 你睇佢可以咁落力, 咁多論點........

一大段文章, 真係冇咁好心機睇
You think the only people who are people
Are the people who look and think like you
But if you walk the footsteps of a stranger
You'll learn things you never knew you never knew
-- Colors Of The Wind

琥珀宮

原帖由 miffymiffy 於 10-5-5 12:11 發表

你d 牛去晒邊, 得番一隻既... 去左送貨呀
係wor....一聽到可能有5舊水..隻隻閃哂去排隊...

公爵府

大孖醬油呀 我叫過bk媽咪代買,,
$55支頭揪呀
原帖由 worm 於 10-5-5 12:05 發表

大宅

五"舊"水就冇啦!五"桶"水又如何?

原帖由 牛精仔 於 10-5-5 12:08 發表

水晶宮

環保接龍勳章

同意!
至於投票意向/投票與否....無需交待.
原帖由 cy101 於 10-5-5 11:10 發表
每個人都有自己立場, 唔會輕易因別人所講而有所轉變! 咁呢度又係自由講場, 呢D話題放呢度都好合理! 言論自由ma!!

如果唔俾講, 就真係有問題la!!

伯爵府

無錯,開咗個先例,郁下又話辭職搞變相公投,政府有幾多個億五?人生有幾多個十年?

唔可以俾佢做壞規矩!

原帖由 WINNIEYIP 於 10-5-5 12:10 發表
你咁講都可能岩既,但送咗個咩灣咩島比人,我又唔赤wor 因為煩唔到我...而且,我呢種c9,就算政府唔送比人,我都冇份架喇mouth:mouth:" />

所以對我一d影響唔太大,但你e+又要禾專登去票站,但選擇既又係個堆人,一係就d政 ...
You think the only people who are people
Are the people who look and think like you
But if you walk the footsteps of a stranger
You'll learn things you never knew you never knew
-- Colors Of The Wind

水晶宮

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我們全家都話不去投票, 如果真是要投都投或白票, 太浪費時間, 平時見到他們開會都是吵吵鬧鬧, 如果對政策不滿都用其他方法或收集民意用市民傳媒力量表達,用吵吵鬧鬧掉野方法太幼稚,教壞細路。

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

其實, 如果怕淪為政治工具, 邊個講投票就禁佢acc 囉, 唔禁acc 就封topic, 唔比講就唔駛煩, 好似國家既一貫做法

以上純為意見

首頁

尾頁

跳至