跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

各位1101既媽媽...歡迎o係到吹吹水...交交流...一齊迎接小B既來臨!!!!

大宅

好媽媽勳章

報到 2...我到報返先

大宅

好媽媽勳章

你地book晒產檢未...我政府&私家都book左....只係oscar未book到...我o係PWH 約oscar...但因我本身週期唔準...個姑娘叫我照左超聲波知道預產期先左約過....我驚無晒位...姑娘就比左個直線電話我...叫我到時一知預產期後...就即刻打去約....不過如真係無晒位....就只好去私家做

大宅

好媽媽勳章

PWH 做 oscar $ 1300...私家應該貴百幾二百蚊到架咋....價錢唔係差好遠既...不過PWH就做完幾個鐘後知結果...但私家就要等成個星期囉...所以如果PWH有位...就緊係PWH好...可以即日知結果嘛

你可打電話留言或上網預約:
26324219 或
http://www.fetalmedicine.org.hk

今日預約...聽日就有姑娘call 你架啦

please check pm

原帖由 rlovey 於 10-5-10 15:17 發表
OSCAR 私家做係咪好貴架??
同埋..你可唔可以俾PWH 個電話我??
我想試下BOOK @@

大宅

好媽媽勳章

嘩...點解噤平既$ 60...我記得我生阿囡時...4年前...PWH都要九百幾...無記錯既話

原帖由 wincycc 於 10-5-10 15:28 發表
2年前c家做要 1200
政府 $60 咋

大宅

好媽媽勳章

唔係結構呀...係 " 早孕期一站式唐氏綜合症篩查 "

不過你講結構...我上胎o係PWH照都唔駛比錢呀....可能間間唔同掛....

原帖由 wincycc 於 10-5-10 15:52 發表
係咪即係照結構? 我起贊育照
果陣到左4個幾月個健康院醫生話下次安排同你照
不過去到照就得個姑娘幫我做同解釋, 冇醫生.

大宅

好媽媽勳章

噤好....good ar
原帖由 wincycc 於 10-5-10 16:05 發表
oic~ 誤會哂 :-P
唐氏我起c家 check
不過當普通產檢咁收我錢

大宅

好媽媽勳章

你大B仲噤細...又要抱佢....到時你個肚越大...你就越辛苦呀....有無屋企人可以幫下手...照顧大B時你自己要小心d啊~
我囡囡係0601架...佢而家4歲幾...佢大個女... 起碼我唔駛抱佢先....同埋唔駛點理佢....一知有左後...沖涼、洗頭既責任已經交左比老公...因我之前試過小X...所以一知道有左後...我同老公都特別小心&緊張...行路都唔敢行得快呀^^

原帖由 angellife 於 10-5-10 16:23 發表
有無第2胎媽咪呀?

我個大B係09年10月, 現在開始怕第時大肚臨TUM唔知點湊大B好..

大宅

好媽媽勳章

恭喜晒...中左中左喇

原帖由 Fanta2011 於 10-5-10 17:17 發表
Hi!我未見醫生確定嫁!check幾隻牌子棒棒都係淺線咋!
last M係12/4
7年後再做第二任媽媽

大宅

好媽媽勳章

QQQme我同你一樣...我都唔係迷信....第一胎時一知bingo...公司人,屋企人&幾位好友都知....但到今胎我只係講左比屋企人知...我都唔敢講比其他人知住...因我上次試過小x....所以都係想肯定同隱定d先講
原帖由 QQQme 於 10-5-11 17:48 發表

你好勇敢呀!!!
咁快講咗俾咁多人知...

我唔係迷信...
只係怕太早... 好多事情都唔肯定...
好怕大家開心完又會失望呀...

大宅

好媽媽勳章

放心...一定照到心跳....會健健康康的....我都係只講左比我娘家知...老公o個邊屋企人一個都唔知架....
原帖由 QQQme 於 10-5-11 19:19 發表

我暫時只係講咗俾妹妹知咋...
爸爸媽咪去咗旅行... 下星期先返HK...
醫生話... 下星期應該會照到心跳...
如果照到嘅話... 我就會話俾爸爸媽咪同老爺奶奶知...

可能因為BB得來不易...
我試過 iui 失敗...
所以唔想 ...

大宅

好媽媽勳章

哈哈...我而家都唔敢講比阿女聽呀...我又係驚佢周圍同人講...因我家姐生b時...阿女又係周圍同同學仔既媽咪講...我姨媽生左BB呀咁....所以都係隱定左...三個月後先話佢聽好....而家同佢玩時...佢有時動作太大....我會叫佢小心...唔好整到媽咪個肚架...唔係媽咪個肚仔就會唔舒服架喇....佢就會問係咪要生BB呀...(因佢勁想要個妹妹...之前成日問我幾時生bb)....我話係呀...咁佢就知道要小心....但我就無同佢講過媽咪而家個肚到有BB囉
原帖由 Fanta2011 於 10-5-11 19:12 發表
我唸緊幾時比阿女知,我驚佢講比同學知,跟住好多家長都知,始終都想定d先比其他人知,屋企人就應該醫生確定就講

大宅

好媽媽勳章

有媽媽同奶奶..遲d仲有姐姐...噤多人幫到你手...你可放心養胎呀
係呀....第二胎乜都唔駛買...好多野屋企都有....如果小b同大b係同一性別....仲可以著哥哥或姐姐既衫...玩具又係勁多....留比小b....可以慳番唔小呀
原帖由 angellife 於 10-5-11 08:49 發表

好在有阿媽同奶奶幫手看住.. 咁都好D.. 同埋七月中會有個姐姐來, 希望佢幫得手啦..

雖然大細B差一年幾個月, 看住BB係辛苦D, 但有時諗, 佢地可以一齊成長, 都好既, 大B D衫仔可以俾細B.. 家陣仲買咗多D玩具, 大B家 ...

大宅

好媽媽勳章

明白你既心情...相信個個媽媽都係咁....小B一日未出世....做媽媽既一日都會擔心...當然出左世後...又會擔心小b既其他事情啦...一路擔心到小b大個....唔會完的

各位媽媽一齊努力、加油....一齊迎接1101既各位小B來臨
原帖由 QQQme 於 10-5-11 19:42 發表

manman0401,

多謝你嘅支持呀...
其實我作悶作嘔得咁勁...
BB都應該係成長緊嘅...
不過... 總係有D擔心囉...

大宅

好媽媽勳章

我o係產前產後到睇到d媽媽們話...而家東區有得免費幫孕婦做oscar...佢地又係話第一次抽血見姑娘...之後會有個關於一站式唐氏講解...到時問你報唔報...會幫你報名做喎....你可去產前產後睇下
http://forum.baby-kingdom.com/thread-3089375-2-1.html
原帖由 MaggieYoung 於 10-5-10 15:30 發表
報到~~~~

上次去東區book時間, 佢話第一次去抽血個陣姑娘會幫我book埋時間做oscar.....大家有冇試過同樣case呀??

大宅

好媽媽勳章

嘩...你噤早就check到....恭喜晒
我都有book威記呀....我都係大約12weeks到先第一次超聲波...隔差唔多兩個星期先返醫院見醫生....我去登記時d登記員講....健康院同醫院都要12weeks或12weeks後先有得睇喎....打去book健康院時....佢地都係話要到12weeks先會幫你做第一次產檢
如果你有流啡情況....你要休息多d...唔好行噤多....盡量都係訓床好...如果太多、見紅或唔放心...就去睇醫生啦....
原帖由 vanessa009 於 10-5-12 15:18 發表
我都報到
我想問吓大家,我3weeks,要等多12week,book到威記照, 點解要咁耐先check第一次,你地好似好快做照,同埋我有時有d好似唔係好正常既分秘出來,係咪叫排啡,我好擔心,有時個肚有d好似來m痛咁,請問大家有冇d咁既經 ...

大宅

好媽媽勳章

你要休息多d呀....一有時間就訓下啦....
照到bb心跳...真開心啊

原帖由 carolbb2011 於 10-5-14 17:41 發表
我尋晚放工返屋企..突然間發現under 有一"達"血蹟..好似第一次黎m 咁多...跟住好驚..入左急症...醫生又咩都照唔到..就更驚...

於是住左一晚醫院..喊左成晚..=>. ...

首頁

尾頁

跳至