興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 瑄婷 於 10-5-17 15:58 發表
紅日是家庭日,我的活動祗可安排在返學日.

24號(星期一), ok 嗎?

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

行山我o岩呀~~~

侯爵府

Sorry呀!24號我要上游泳班,而下星期每日都有事,可否推遲一星期,31號又如何?

原帖由 fong媽 於 10-5-17 20:20 發表

大宅

原帖由 fong媽 於 10-5-17 20:20 發表

我得喎~ 想行長定短? 要唔要趕住揍小朋友返/放學?

想行多少少最遲 9 點一定要起行,趕揍放學就要3點前完,有 5、6個鐘都好多地方可以行。

我就九龍、荃灣至屯門、元朗都得,大家訂條線傾傾好嗎?

Hi~Hi~大家好,我係家姐Christy抱住細佬佬Brian係媽媽的小樹熊啊 :lol: :lol: [img align=left]http://www.dotphoto.com/SAN1/92/EE/8F/i92EE8F4B-1C48-48B1-87BD-50E0FF12FDBF.jpg[/img]

大宅

早上 8:30 西貢巴士站, 撘 94 號巴士, 去北潭坳落車, 由 point 3 到 point 4 , 水浪渦終點,

any on have interesting ?

大宅

原帖由 goreme 於 10-5-18 14:15 發表
早上 8:30 西貢巴士站, 撘 94 號巴士, 去北潭坳落車, 由 point 3 到 point 4 , 水浪渦終點,

any on have interesting ?

暫定係 21/5 (星期五)

但妳想行毅行 Point 3 ~ 4,應該係企嶺下至基維爾,再落係去到猳子亭先走得,please click below:-

https://www.oxfamtrailwalker.org.hk/opencms.war/opencms/_info_/info/check_point_index/route_check_point/route_check_point3.html?__locale=zh_HK

想係邊度等? 一齊入去好嗎?
Hi~Hi~大家好,我係家姐Christy抱住細佬佬Brian係媽媽的小樹熊啊 :lol: :lol: [img align=left]http://www.dotphoto.com/SAN1/92/EE/8F/i92EE8F4B-1C48-48B1-87BD-50E0FF12FDBF.jpg[/img]

大宅

原帖由 小樹熊 於 10-5-18 16:55 發表

暫定係 21/5 (星期五)

但妳想行毅行 Point 3 ~ 4,應該係企嶺下至基維爾,再落係去到猳子亭先走得,please click below:-

https://www.oxfamtrailwalker.org.hk/opencms.war/opencms/_info_/info/check_point_index/ro ...

呢段路難唔難行ga
上次我同c6行大埔道至沙田坳,上獅子山個段行到死死下

大宅

有小小難啦, 平時做開運動都無問題,
但今個星期天氣唔好, 可能會落雨, 就算唔落雨, 個地都會"冼" , 而且呢段路都有上' 落斜, 會幾危險, 要睇天氣comfirm.

thanks

原帖由 fong媽 於 10-5-19 02:58 發表

呢段路難唔難行ga
上次我同c6行大埔道至沙田坳,上獅子山個段行到死死下

大宅

驟雨......

問定 24/5 有冇媽媽得? 時間 9am - 3pm 期間,路線可以再訂~

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

但平日咁偏遠地方行山..唔怕有賊有偷渡客咩 ?! 

大宅

原帖由 小樹熊 於 10-5-20 13:43 發表
驟雨......

問定 24/5 有冇媽媽得? 時間 9am - 3pm 期間,路線可以再訂~

約一日, 大家都就到, 先一齊行啦
我最快要7/6

侯爵府

六月七日我ok,咁定地方啦!
不如行油塘至井欄樹,全程8公里,有氣可繼續行多8公里至獅子亭.頭段難度2星,尾段難度3星,有無人有興趣?

原帖由 fong媽 於 10-5-20 22:19 發表

約一日, 大家都就到, 先一齊行啦
我最快要7/6

大宅

我應該得,因為我只能夠操到 6月11日 (前),要休息唔可以再行。

妳哋會乜野時間開始? 係邊度等? 我PM妳我個電話方便聯絡。
原帖由 瑄婷 於 10-5-24 15:02 發表
六月七日我ok,咁定地方啦!
不如行油塘至井欄樹,全程8公里,有氣可繼續行多8公里至獅子亭.頭段難度2星,尾段難度3星,有無人有興趣?

大宅

另外尋以下日子的行山伴一齊行:-

5月26 (三)、 28 (五)
6月4 (四)、9 (三)、11 (五)

地點二選一:-
1)獅子亭經金、針、草到荃錦
預計時間:9點至5點幾 (要行一日O架)

2) 昂平 360 、巿集、伯公坳
預計時間:9點至3點

有興趣o既pm我或者回覆呢度啦。謝~

侯爵府

獅子亭經金、針、草到荃錦這段路幾甘,你上年有參加毅行呀?幾多小時完成呀?

原帖由 小樹熊 於 10-5-25 10:27 發表
另外尋以下日子的行山伴一齊行:-

5月26 (三)、 28 (五)
6月4 (四)、9 (三)、11 (五)

地點二選一:-
1)獅子亭經金、針、草到荃錦
預計時間:9點至5點幾 (要行一日O架)

2) 昂平 360 、巿集、伯公坳
預計時間:9點至3點

有 ...

大宅

30 hrs.
原帖由 瑄婷 於 10-5-25 12:22 發表
獅子亭經金、針、草到荃錦這段路幾甘,你上年有參加毅行呀?幾多小時完成呀?

侯爵府

成績唔錯!我至今都未敢參加,好唔好玩呀?今年又準備PB幾多?

原帖由 小樹熊 於 10-5-25 14:56 發表
30 hrs.

大宅

整個過程自己算係行得滿意O既,唯獨都係果句組隊要好小心選隊友,我上年由 training 到完成都係 "一個人的毅行" 因為隊友都係起點 Hi~、跟手 Bye,只會係 checkpoint 等,好彩我自己面對得到,咪一路行一路自己同自己個"影"影相囉,自己同自己講o野囉~

今年都申請囉,等 6月17抽籤。

不過我下個月有個比賽,但相對嚟講今次真係練得好少、好少,因為工作好忙,由農曆年到依家都冇乜點停過

冇辦法~ 已經都老板講咗我要時間去練,依家盡力而為,有得行就盡量就時間去,真係數得出冇幾多次可以練o架喇~

侯爵府

行毅行最傷是甚麼你知道嗎?
........................
就係感情!所以我仲考慮緊..........可以選那些人.

原帖由 小樹熊 於 10-5-25 15:40 發表
整個過程自己算係行得滿意O既,唯獨都係果句組隊要好小心選隊友,我上年由 training 到完成都係 "一個人的毅行" 因為隊友都係起點 Hi~、跟手 Bye,只會係 checkpoint 等,好彩我自己面對得到,咪一路行一路自己同自己個"影"影 ...

大宅

我有一team 人, 每年都會行毅行, 我地係共同進退, 雖然四個人的程度不同, 但都係一條心, 而且比賽前必會一起練習, 點會各有各 ? 團隊精神都係毅行一種, 上年我無做參賽, 但會陪我 d 朋友一起行最係果程, 陪行其實都好重要,
另外, 因為我要返工, 所以暫時唔可以同你地一齊行山, 但總會有機會參與,

原帖由 瑄婷 於 10-5-25 16:29 發表
行毅行最傷是甚麼你知道嗎?
........................
就係感情!所以我仲考慮緊..........可以選那些人.

首頁

尾頁

跳至