意見反饋
義工

網購天地 今日: 2|主題: 65589

[淘寶] 運送方式一問

複式洋房

國民生產總值:168

唔好意思,d問題想問。

請問拍下個時要填資料,同埋揀選運送方式。

平郵就唔會揀架啦,咁我想知道EMS,同快遞又點揀呢?

兩者有咩唔同? 我見何生oEMS同快遞係一樣價錢既。

同埋如果選快遞,佢好似無得揀用邊間快遞架喎,係咪呢?

另外貨到付款又係點呢?到付只係比運費定點?還是連賣家貨物錢一次過收埋?
我見有mami到付最終比出oo既錢同網上check o既有唔同,咁到付又有乜好處?

Thanks!

王國熱話
想請教用過50惠嘅jm!
惠康新一期印花(pyrex)
惠康新嘢
Burt\'s Bees 潤唇膏 $39.9 買一送一

男爵府

國民生產總值:7450

如寄來香港,要用旺旺聯繫賣家,不要相信版面的運費,打好價後,選快遞就得,賣家會改運費價錢

用支付寶,好過貨到付款(寄香港賣家也未必肯),因為如要退換貨,可延遲付款/退錢

又如果你信唔過賣家,怕她們亂收運費,例如單收$40,賣家收你$50,所有有些人,會選擇運費到付

男爵府

?到付只係比運費定點?還是連賣家貨物錢一次過收埋?

>其實你提到各種方法都可以,總之大家係旺旺傾妥

我見有mami到付最終比出o黎o既錢同網上check o既有唔同

>可能是住宅地址或偏遠地區都要收附加費,另外體積過大,都可能要用另一計算方法

複式洋房

yeah,thank you!
其實為左方便tb,我都安左個旺旺同賣家聯絡,呵。

快遞係咪無得揀架?通常賣家用開邊度就邊度?
我搵左何生集運,佢好似用開彪記?

咁ems又係乜東東?係咪好似我地平時見到郵差叔叔派上門個d?

哈,我記得之前我問集運,都係21g你覆我架

男爵府

寄去大陸地址(例如:何生),一般都係默認用申通或圓通,寄香港就順豐(最貴最穩陣最嚴),如你搵到平價快遞,可以要求賣家改用

EMS好似係中國郵政附屬快遞,寄大陸件,多數唔會用

複式洋房

thank you so much!
我e+坐定定等收件,好心急,因為我第一次用集運,嘿

洋房

國民生產總值:85

集運黎講我自己就用呢間

http://shop61139154.taobao.com/

話哂都叫同淘寶合作
touch wood 真係有咩事要搵返佢地
都方便o的, 話哂係一間公司

價錢就 首 1kg 15蚊, 續重就加 5 蚊
so far 好多人用過都話唔錯

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.