網購天地

跳至

首頁

尾頁

男爵府

PM 埋我得嗎?

大宅

醒目開學勳章

原帖由 el522 於 10-5-15 22:45 發表
係喎.....的確已刪左
可能佢地有人在這裡.......
係咁...不如改埋 呃多1kg 的欺騙手法

正正當當做生意....
你睇個個搵 何生 ...就知 誠信 是做生意的基本 ...

咪係, 呃多1kg 的欺騙行為實在令人討厭. 我上次比佢呃多1kg 已決定以後不再用她. 我買果少少貨, 你要呃我重量, 跟本明眼人都睇到. 當我收到貨時, 真係嚇親. 無可能重多1kg, 自己再磅吓, 知咩事啦.

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

可否post何生條link睇吓D收費呀?thx~

大宅

見大家講起呢個"她", 我呢個cd-rom都忍唔住要申請返個a/c講下野

其實我一直都係cd-rom睇大家講用集運既... 之前跟大家用過何生,都覺得唔錯~但我本身唔係成日喺淘寶大量買野,所以都只係用過何生一次

近排換季所以又要用集運,見近排大家講話何生發貨慢,又好似有d問題咁...所以就轉左近排大家討論既"她"

用旺旺同佢溝通,第一次問佢集運既流程,地址等等都冇乜問題...到之後呢兩次真係同佢講到火都黎!!!從來未試過淘寶店既客服講野係咁既態度!!!

當然,我承認我係衰,冇睇清楚佢個網話要點樣俾運單號既格式...原來後面係要加返貨品名稱既....咁我見物流資料嗰度冇貨品名稱喎...咁咪同佢話冇羅....點不知佢話"冇,你寫左咪有羅"(我將佢譯返廣東話)

嘩~見到佢咁reply已經覺得好唔ok架啦..未試過遇到咁串既客服羅...不過見係自己衰唔睇清楚...咁就算啦...點不知佢仲要加多句"你地都睇下我俾既網址先啦"

好...呢個我又忍佢...到今日,我送去佢度既包裹都已經到齊...咁咪同佢confirm一下羅...confirm完之後咪問佢幾重(何生我都係咁問之嘛,後來我先知道"她"係要先拍下先計重)...佢既reply係"要下單請提前,現在夜半誰要去包裝"...頂!!!呢d乜野態度呀!!!

呢d事都係剛剛發生, 我既包裹都仲喺佢手上.....不過見你地講開"她",真係忍唔住要出黎講下...而家都有d擔心會唔會俾佢睇到對我既包裹落手腳添...haha..

大宅

好媽媽勳章

其實不止呃1kg.....通常都1點幾kg...即係rmb$8

不過....我都無太計較....因為集運已平左好多首重....而且....佢用嘅速梯又真係好快, 又不另收住宅附加費

無論點都好....佢都唔應該post俾佢'中評' 客人嘅香港地址, 電話,姓名等資料, 實在太無品啦

大宅

好媽媽勳章

有貨係佢手....你都夠膽post出來.....你好有gus

佢好次有人係bk member....成日睇住d post 架....

祝你平安收貨....

原帖由 lemonbee 於 10-5-16 23:58 發表
見大家講起呢個"她", 我呢個cd-rom都忍唔住要申請返個a/c講下野

其實我一直都係cd-rom睇大家講用集運既... 之前跟大家用過何生,都覺得唔錯~但我本身唔係成日喺淘寶大量買野,所以都只係用過何生一次

近排換季所以又 ...

侯爵府

相比之下, 何生真係好好人, 我試過十點幾搵佢叫佢發貨, 拍左未俾錢佢都幫我發左先, 又試過拍左唔記得俾錢, 成十一點幾十二點想俾錢發覺支付寶唔夠錢, 佢都肯先幫我發貨, 我再充值付款俾佢.

好多姊妹催收貨催到幾間快遞唔做佢送住宅生意佢又不厭其煩咁幫我地再搵第二間, 其實真係唔係賺得多, 有時都"鄧"佢辛苦,從來無聽過佢惡言惡語,只係有時覆得慢D咋.

真係好多謝當日發現何生向我地推介果個SIS,我依家慳番唔少喇.

侯爵府

佢一定有人響BK喇, 當日有日出POST向大家推介嫁.

不過有貨嘅SIS用嘅淘寶名又唔一定係BK名WOR.........

原帖由 cmk2008 於 10-5-17 00:25 發表
有貨係佢手....你都夠膽post出來.....你好有gus

佢好次有人係bk member....成日睇住d post 架....

祝你平安收貨....

男爵府

BK Milk勳章

原帖由 Obe2009 於 10-5-17 00:37 發表
佢一定有人響BK喇, 當日有日出POST向大家推介嫁.

不過有貨嘅SIS用嘅淘寶名又唔一定係BK名WOR.........

你咁講當日...我回憶起, 就想到了一位網友...
唔知係咪真係呢.!

男爵府

BK Milk勳章

你地話佢已經改返冇SHOW個買家的地址出黎, 我想問下, 個買家留左D咩留言另佢咁做呀?

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 conniechan125 於 10-5-16 18:21 發表
可否post何生條link睇吓D收費呀?thx~

望望
http://item.taobao.com/auction/item_detail.jhtml?item_id=86ac46b27c4577e085c4f5e8cfe51d0e&x_id=0db2

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 Obe2009 於 10-5-17 00:33 發表
相比之下, 何生真係好好人, 我試過十點幾搵佢叫佢發貨, 拍左未俾錢佢都幫我發左先, 又試過拍左唔記得俾錢, 成十一點幾十二點想俾錢發覺支付寶唔夠錢, 佢都肯先幫我發貨, 我再充值付款俾佢.

好多姊妹催收貨催到幾間 ...

因我發寫字樓,
所以用何生完全無問題,
一直合作得很愉快,
見到好多sis對另一家的評價,
真的不敢恭維,
我諗經過此事後,
好多sis會轉用番何生,
希望大家多多包容,
不要令何生太為難啊

侯爵府

十卜十卜

我都係只有用何生集運, 發公司一向無問題, 有時放假發屋企, 可能我果度唔係偏遠, 都無問題wor, 試過要落樓攞一兩次, 要睇下佢用邊間快遞喇.

大家只要唔好咁心急收貨, 自己跟足d收齊貨至搵何生, 旺旺講得清楚d, 何生一定妥妥當當, 但唔該唔好再成日打去快遞或者追何生d野幾時到, 好多時同自己個送貨地址同間快遞送貨schedule同埋地區分派有關ga.

原帖由 究竟我是誰 於 10-5-17 08:52 發表

因我發寫字樓,
所以用何生完全用問題,
一直合作得很愉快,
見到好多sis對另一家的評價,
真的不敢恭維,
我諗經過此事後,
好多sis會轉用番何生,
希望大家多多包容,
不要令何生太為難啊 ...

大宅

又是"她" :;pppp:
我已經將佢放入黑名單中

大宅

原帖由 April_B 於 10-5-17 01:15 發表
你地話佢已經改返冇SHOW個買家的地址出黎, 我想問下, 個買家留左D咩留言另佢咁做呀?

個買家留言......去搵下(中評),買家是住 上水入面的村屋

個買家都表明賣家是ok的,只是埋怨香港快遞員的問題...
咁都俾人公開姓名/地址/電話......

大宅

畀面勳章

咁恐怖, 係邊個集運呀, pm埋我吖, 我咁耐以嚟都係用開何生, 只係有一次用過第二間咋, 用過後都係覺得何生好d, 所以就繼續用何生返~

侯爵府

好媽媽勳章

可以pm我是那間嗎?
湊3個真係好辛苦!希望個個快高長大、身體健康![color=DarkOrchid]

大宅

睇吾見貨o個 part 都好恐怖

如果係何生會點賠 ga ?

原帖由 venus228 於 10-5-17 12:06 發表
可以pm我是那間嗎?
我已成為了必獸暫苦主了.........

大宅

之前見到話何生話住宅收附加費及混亂就試o左一次她,仲唸住來緊都找她落貨,原來o甘得人驚 下次都係找何生好d~

大宅

以我的經驗我覺得還不錯的

上次我同事用她, 當中包括我的貨

有賣家發錯貨, 她幫了我聯絡, 退好了, 和收了正確的貨, 所以我很感謝她, 她很 helpful.

今次我第一次用, 我不知道程序 (她的跟 Mr Ho 很不同), 我沒有預先通知她我會用她, 和未有在她收貨前預先通知她運單號. 她會用責怪的態度的. 是很 odd. 但算 ok 吧, 我不知規矩.

她星期五發貨, 我正在等收貨啊
我已成為了必獸暫苦主了.........

首頁

尾頁

跳至