自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 joeywongmy 於 10-5-16 21:44 發表
事緣係個爸爸徵BB用品
睇中左我7件全新BB衫、包被+全新放濕機
我開價$500(個人認為已經好平)
佢還價$400
我就話如果可以大圍先取就$480啦
點知佢SEND左個咁既MESSAGE黎﹕

well, 其實BB唔知自己著緊乜, 而且好快又唔"a ...
咁佢飲酒好啦,BB咪唔好著衫,meet酒樽張招紙當衫著吖咁叻叻

大宅

好媽媽勳章

我覺得你串得佢好岩, 既然佢荷花都有岩既杉, 做乜要走來買你d 新杉仔, 仲要講價....
得閑打字不如響荷花買新杉算啦, 哂氣!

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 joeywongmy 於 10-5-16 21:44 發表
事緣係個爸爸徵BB用品
佢還價$400

well, 其實BB唔知自己著緊乜, 而且好快又唔"arm"著, 只要全綿父母都會放心。一般公司都有減價貨, 例如今天荷花有大量減價貨$50留下, 款唔差。其實BB衫一唔"arm"著,就算全新其價值仲慘過Luxury good,可以跌得好快(除你會生多個(仲要同性))。我架新車落地已經唔見六成, 開支酒貴過你的差價。
貼身用品買新的心理上好過一點, 只不過見你D衫話有D牌子才看看你是否有如我的看法。
Anyway, Good day.

我即時串返佢話恭喜佢係荷花可以搵到咁平既衫
又話我無諗過佢飲得枝咁貴既酒
都要為著一百幾十同個C9講價

想問我係咪好串呢?

Well, 我唔覺得你好串呀, 俾著係我可能仲串...

先撩者賤, 佢咁巴之閉, 使鬼上網買人哋唔要的二手嘢呀. 仲要話係男人, 佢都痴膠花.

網上世界咩人都有 ,謝絕介紹買賣 ,謝絕代購!

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

well, 我真係接受倒囉.

anyway, good day.

侯爵府

得罪講句
個baba都頗為小氣喎
買嘢啱就啱唔啱就算囉
又唔係呃又冇人逼佢
自己幾有$$關咩事呢
真係趣緻
放低自己,尊重別人
提升內蘊,不為別人為自己

水晶宮

事緣係個爸爸徵BB用品
佢還價$400

well, 其實BB唔知自己著緊乜, 而且好快又唔"a ...

你唔係好串, 你係"串得好".

比我會串佢, 如果只係覺得'全棉' 會覺得好D, 不如去包棉花包住BB咪得囉. 擔保係全棉, 又唔怕唔岩著.
天空之城, 快樂之地

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

個爸爸都好串咀O者,
價錢唔O岩咪算囉,
駛唔駛咁講野呀,
俾我冇人要,都唔會賣俾佢:;pppp: :;pppp:

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

咁鬼有錢,就去荷花買囉,CHEAP人....
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

男爵府

一啲都唔覺得你串,如果比著係我一定會叫佢自己車,鍾意咩size都得,唔使驚好快唔啱着~

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 PCCW2319 於 10-5-16 22:04 發表

你唔係好串, 你係"串得好".

比我會串佢, 如果只係覺得'全棉' 會覺得好D, 不如去包棉花包住BB咪得囉. 擔保係全棉, 又唔怕唔岩著.
咪係囉, 仲好意思同人講新車落地已經唔見六成...
鬼唔望佢聽日俾人抄張人牌, 正一CHEAP精
網上世界咩人都有 ,謝絕介紹買賣 ,謝絕代購!

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

X先生, 為了一百元差價而得悉你個人生活如此奢華, 實在令本人望塵莫及。在此聲明, 我的貨品仍然是全新的。請問閣下飲的是2010年珠江牌孖蒸還是陳年佳釀, 你需知道, 全新其價值仲慘過Luxury good。知道你新車落地唔見6成, 我都為你不值, 我建議你除非生多幾個, 仲要係同姓, 如果唔係除返開油錢, 係唔抵用的。

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

係佢串先, 都唔駛比面佢啦, 咪以為我哋d c奶好蝦, 比著我都會

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

佢咁巴閉就出去買啦, 講咁多野做乜鬼呀.

我就唔覺得妳串啦.

大宅

好媽媽勳章

男人之家, 唔岩咪算囉...
駛唔駛打咁大篇廢話呀 ?? 無品....

樓主就唔同, 幾句搞掂, 簡而中 point ........

琥珀宮

呢個爸爸幾有趣,打咁大段文字出黎話唔交貿。

有d似去買生果同人講價,對方唔減就鬧對方d生果唔夠平靚正,呢個係品既問題,係會令人動氣。

子爵府

well..我覺得佢串d囉~~只要全棉就好既話,叫佢返大6買喇~~

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

佢都算cheap....架架新車落地都唔值錢架啦..酒開左都一樣....
佢100都要咁,叫佢慳d啦...連車酒都唔好嘆啦......

男爵府

醒目開學勳章

樓主串佢串得合理.
不過如果當時諗到好似conniechan125咁回應佢,
佢真係"啤"一聲,哭笑不得.

哈哈,要我個bb用酒樽張招紙當衫著??吓??

:lol :lol :lol :lol

原帖由 conniechan125 於 10-5-16 21:51 發表
咁佢飲酒好啦,BB咪唔好著衫,meet酒樽張招紙當衫著吖咁叻叻

首頁

尾頁

跳至