夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

大家睇下覺得我係唔係有問題?

我本人結婚有個仔8個月大~
結婚之後好多女人都放左仔女行先!
我唔知同老公係唔係有問題?不過我好想離開佢!
我自己本身有返工做野請工人係我媽屋企湊bb!
bb同我工人所有開資都係我比~
我接受唔到好多野...我老公唔好既野佢屋企一d都唔知!
不過佢既野我唔多理...但佢屋企會話我唔O岩!
佢地又成日講D野拎我好辛苦~~我個仔個名我冇用老爺改個個不過我老爺唔知我都唔想講!我老公話冇佢地冇我冇仔仔!
我老公咩都聽屋企但佢屋企又咩都唔知又扮野!
我覺得2個人既生活變好多人生活咁~~~~
同埋最重要其實我好想離開佢咁......我都唔知!
覺得好煩!!!!!!!

[size=medium]希望大家唔好話我煩!我想講出黎發下癲~我都唔知自己做咩!!又唔知自己想點~~

[size=medium]*Humphrey*[size=small]04年8月28日10:40am係浸會出世7磅3安士

複式洋房

Re: 大家睇下覺得我係唔係有問題?

不好意思,真係唔係好明妳想講乜?????
咁,妳們為什麼要結婚呢??? ?-( ?-(

咪落地 寫道:
我本人結婚有個仔8個月大~
結婚之後好多女人都放左仔女行先!
我唔知同老公係唔係有問題?不過我好想離開佢!
我自己本身有返工做野請工人係我媽屋企湊bb!
bb同我工人所有開資都係我比~
我接受唔到好多野...我老公唔好既野佢屋企一d都唔知!
不過佢既野我唔多理...但佢屋企會話我唔O岩!
佢地又成日講D野拎我好辛苦~~我個仔個名我冇用老爺改個個不過我老爺唔知我都唔想講!我老公話冇佢地冇我冇仔仔!
我老公咩都聽屋企但佢屋企又咩都唔知又扮野!
我覺得2個人既生活變好多人生活咁~~~~
同埋最重要其實我好想離開佢咁......我都唔知!
覺得好煩!!!!!!!

[size=medium]希望大家唔好話我煩!我想講出黎發下癲~我都唔知自己做咩!!又唔知自己想點~~

男爵府

我都唔知自己想點~
我結婚係因為我係一個大家庭生活唔可以唔結婚生BB~
因為有左BB先結既~

[size=medium]*Humphrey*[size=small]04年8月28日10:40am係浸會出世7磅3安士

大宅

你問下自己重愛唔愛你老公先???
當初係為bb而結婚,而家又係為咩而離婚???
如果連感情都無埋,我諗再捱落去都無意思!!
不過搞清楚自己想點先啦!你覺得你老公有好多野唔好,
咁你係唔係肯定全世界d男人都唔會好似你老公咁先???
如果唔係,點解唔俾d時間同佢傾下,或者改變下自己諗法呢?? :wink:

複式洋房

咪落地 寫道:
我都唔知自己想點~
我結婚係因為我係一個大家庭生活唔可以唔結婚生BB~
因為有左BB先結既~

我曾經都有考慮過離婚,我覺得佢好唔得:包括,
唔體貼,唔識唸,好自私,表達能力低,個心只顧玩樂,
但為一一樣野係好既,就係做家務一流,我自己都有
個囝,我唸,我唔想個囝係一個唔完美既屋企長大,
同埋我一個人供層樓,真係供唔到,再唸,我供唔到,
我老公都係一樣,我唔可以咁任性,已然係大人,要有
責任感,結得婚,係妳地既緣份,只要兩公婆多些溝通
就可以,依家我同老公都好好,仲小左鬧交添,有時我老
公特登交嬲我想我嬲佢同埋同佢鬧交,我都唔鬼理佢,
所以慢慢來,比時間大家相處啦.

衷心祝福妳們

男爵府

好多謝你地2個~~~
我愛唔愛佢我未有答案!
講得好O岩佢係有好多野唔好,不過我唔去理!
同埋離開佢其中一個原因係佢屋企問題!
好多野唔可以傾~一傾就 好煩!
好似打個eg:我老爺改左個名我冇用我老公知道之後死都要我改返!我唔中意佢個個名同埋我個個名搵人改o家!我知道既佢個名係自己改左搵人睇過話ok!不過我覺得我係佢媽咪我應該可以去決定!而我老公覺得bb係爺爺個孫就爺爺改!其實當中我老爺係要改佢個個目的因為佢好中意比較我屋企同佢屋企力量!!!!大家明白麻~而我老公係一d都唔覺囉!我屋企就冇咩所謂因為我都同人結婚係人地既人囉!我又覺得佢地冇做返佢地應該做既野囉!我咩都冇要佢地o家!佢地係比我先要下囉!
講真都冇咩比野我呀 ?-(

男爵府

happy_k:

我老公同你老公好似~又係咩都唔好最好係做家務

複式洋房

咪落地,

其實妳可以唔洗理佢地架,妳鍾意點做味點做o羅,最
重要出發點係為左亞B就得啦,我奶奶都好鬼,好鬼煩,
淨係識係到嘈嘈幣,咩鬼都唔做,正一指揮家,我有時都
"拮"佢架,依家我老公都幫埋我,我同我老爺好鬼fd架,乜
都講,乜都笑架,我老爺,大伯同我一樣咩都講得,玩得,
只要妳行出第一步便可.

男爵府

happy_k:

個名問題都搞到家下~我老公一嘈就講li個問題!
我同佢睇醫生係個個名麻~我老爺奶奶黎佢就takeout晒藥水個個名sticker!佢之後又話我幫左你啦~講真我想想比佢地知!不過我專重我老公唔講!佢話點都要改返個個名!我都唔想理!你就話有個老爺同你o岩!我同邊個呀佢屋企冇人o家!成個家庭加加埋埋都唔夠一(位)擺酒時!死未~~~~
佢屋企個個都係聽我老爺一個~~~~~
我都唔理佢地o家啦~不過佢地個個星期日都要去飲茶我都冇去!不過佢地個個星期打左黎我地未起身佢都照上我地屋企囉!你話點唔理?同埋我好唔中意佢地又對住bb食煙之後又touch佢~~又講埋d野...唉一陣大d教壞我個仔!我好唔想囉!

子爵府

其實, 我覺得妳講好多野都只係外在因素.

什麼改名 / 飲茶 / 生活習慣 ........

最重要係 '你兩公婆' 的 '感情' 同 '溝通'

好多野唔係三言兩語可以傾掂. 但要積極面對同坦誠溝通.
成日你唔滿意我, 我唔滿意你; 你估我, 我估你.
呢 d 都冇意思.

除非你地去面對, 否則, 問題始終冇解決到.
將來比妳遇上另一位, 相同的問題一樣會出現.

男爵府

我同我老公傾過大家都講唔埋既!!!!!
不過算啦~~~遲d等佢自己慢慢去明我講咩!

男爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

唔好意思....我好用心機睇你的留言....但真係睇唔明你寫0既0野呀!
可能,你心裡真係十分混亂又有太多不滿,想一下子寫晒出黎俾大家睇.....我大約覺得你真係要同你老公好好的傾下,係平心靜氣+理智個隻,若要人似你,除非兩個你,有時候,兩公婆都要互相遷就同捨棄的.

男爵府

咪落地:
點解會攪成咁呀.......首先自己唔好咁down先...有時可能係一d小問題,不過因為自己心情唔靚,攪到件事好似好嚴重咁,我都會係咁架,嬲呀嘛,咩都做得出la,當初你同佢結婚時,你都係鐘意佢,先至會同佢生bb姐,係咪?
唔好因為屋企人令到你地唔開心,名ge野係就係一個問題,我當年都係要自己改..好在佢地冇所謂....大家傾下la...未必要攪到離婚咁大件事....你都見la,好多bk mama個老公有婚外情,佢地都未必會離婚,因為有小朋友嘛....件事都唔係太過嚴重,冷靜後,諗清楚la...有咩唔開心就上黎傾下,個人都會開心d

洋房

好難從你既字明晒你想講乜, 你打出黎都相當混亂, 會唔會你同你老公傾果陣都係咁"亂"呢 ? 咁老實講, 你老公唔明都係正常嫁.

你慢慢諗清楚你想講乜先, 再同老公講.
理智d, 唔好一開口就說你老爺99既不是.
先令你老公明白你既想法喇

別墅

honeyBB 寫道:
唔好意思....我好用心機睇你的留言....但真係睇唔明你寫0既0野呀!
可能,你心裡真係十分混亂又有太多不滿,想一下子寫晒出黎俾大家睇.....我大約覺得你真係要同你老公好好的傾下,係平心靜氣+理智個隻,若要人似你,除非兩個你,有時候,兩公婆都要互相遷就同捨棄的.

我同你一樣, 我好比心機去睇, 我都睇唔明佢想講咩呀 ?-( ?-(

男爵府

好多謝大家比我既意見!我冇咩事...訓左一整晚都冇同佢講野不過心情好好多! 多謝晒大家!
我想打出黎發下癲!!!!

大小不梁:

哈哈好多謝你~~~不過我真係冇事啦!
我個人係咁 一發就不可收拾!
我老公係一個只聽老豆話既人...唉!!!!!!!
anyway thankyou!
放心我要離婚都唔會比佢知我會一走了知whahaaaa
因為我係一個覺得冇左男人唔會死既人!!!

子爵府

好媽媽勳章

如果傾唔埋既話...可以寫信比你老公...不過我覺得...話就話唔想bb係唔完整既環境長大...所以唔想離婚...但係bb慢慢會成長...佢會知道好多野...到時你地有問題...bb反而仲難過...唔開心...好好咁傾下...有問題唔可以唔去理...去逃避...

[url=http://lilypie.com][img]

首頁

尾頁

跳至