想生BB

跳至

首頁
12345...23

尾頁

大宅

Good Luck to all 曾在09年作戰的 JM!!!

別墅

我係一個新來報告的.......
我都係排威爾斯私家症,但係我上個月月中打去預約,要等到9月14日先第一次上去見醫生囉.........
我想請教下各位姐妹威爾斯私家症係唔係可以簡醫生架???你地係搵邊位醫生呀????

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

別墅

你係邊個醫生幫你架???好唔好呀????
原帖由 我想生三個 於 10-7-8 11:36 發表

無得揀醫生嘎,公家私家都無得揀。

禁止訪問

大宅

原帖由 siu_lo 於 10-7-5 21:32 發表
06年?!!!而家係公家做第一次ivf?不過我都唔好得去邊, 我08年5月排公家, 見左醫生佢要我c6係公家到驗丁丁先比我做ivf。而家要等出年1月覆診先知幾時開始做, 醫生話最小都要等多18個月啊, kwh真係好多人。我add左你fac ...
hi sis,我都係威院私家症,前前後後用左4個幾月就掂左喇~不過,公家要等好鬼耐~~

別墅

唉~~~~
我都約咗9月14日見醫生,但依家心大心細添,平出面私家又唔係好多,都唔知係出面私家做定係威爾斯做好啦.....
原帖由 我想生三個 於 10-7-8 15:35 發表

上次係駱紅醫生,不過佢已經無做,呢次應該係張醫生挂,d態度痲痲,貪平無計!!

別墅

恭喜你啊........
你係邊個醫生幫你做架???共用咗幾多錢呀?
原帖由 mkselina 於 10-7-8 16:55 發表
hi sis,我都係威院私家症,前前後後用左4個幾月就掂左喇~不過,公家要等好鬼耐~~

大宅

好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

想生三個 & desire08,

我呀, 記唔記得我呀?

我都差不多開始IVF喇.... desire08 我早你一個月呀, 而家等M黎, day 2 就通知瑪麗, 應該 8 月尾就可以放胎....今次係第三次抽卵, 即係最後一次機會喇 >.< 希望今次生生性性, 比我中一粒啦....^3^

生三個, 你情況點呀?
我要努力

大宅

lai88,
今次一定掂架!

禁止訪問

大宅

張醫生真係 ....!我第一次俾佢放胎痛咗成個星期=>failed.
Bingo呢次Dr Lok幫我放,一d都唔痛!
如果有得拺,真係唔好麻煩佢出手!(我老公都話唔知點解俾咗六萬蚊,連想了解吓進度情況都好似欠咗佢咁)雖然俾咗$唔係大哂,但都唔好咁樣對病人.連d nurse都怕咗佢

大宅

lai88,
我緊係記得你啦,我哋曾經係戰友,至到今個月啦(因為你下個月bingo咗就離開戰場嗎,所以你吾需要擔心仲有冇quota問題之餘,仲要煩係邊到生啦ha ha...)。我應該下個月收噴nose藥,跟住就開始我的公家戰場第一次啦。
想生三個,
吾好激氣,果個張醫生係好鬼頂引,上次treatment中佢係佢幫我放,比佢煩死。你的單邊,好我過我雙邊,吾洗灰有我墊你底嗎。
Chewebebe,
多謝你bingo咗仲專登入黎同我地班jm打氣,好我哋三個永不言敗的戰友會加把勁(同埋加多D旦),三個月後,一齊係隔離板講產前產後,而吾再係哩到對d醫生"剷前剷後"啦。
原帖由 lai88 於 10-7-8 19:42 發表
想生三個 & desire08,

我呀, 記唔記得我呀?

我都差不多開始IVF喇.... desire08 我早你一個月呀, 而家等M黎, day 2 就通知瑪麗, 應該 8 月尾就可以放胎....今次係第三次抽卵, 即係最後一次機會喇 >.< 希望今次生生 ...

大宅

desire08,
放心....一定成功架!最緊要而家養好身体,迎接小b.

原帖由 desire08 於 10-7-10 23:40 發表
lai88,
我緊係記得你啦,我哋曾經係戰友,至到今個月啦(因為你下個月bingo咗就離開戰場嗎,所以你吾需要擔心仲有冇quota問題之餘,仲要煩係邊到生啦ha ha...)。我應該下個月收噴nose藥,跟住就開始我的公家戰場第一次啦 ...

別墅

desire08
你都係睇威爾斯張醫生嗎?

大宅

希望可以好似你咁Bingo到啦。不過吾寄太大期望lu,若能在公家個三次內OK,巳經好有福氣啦........

原帖由 chweebebe 於 10-7-12 11:41 發表
desire08,
放心....一定成功架!最緊要而家養好身体,迎接小b.

大宅

我係去年3月系PWH做1st ivf時,係駱醫生,只不過當時放胎時駱醫生吾得閒,由張醫生放。就係果一次見面,我都feel到佢D "煩功",你話佢幾勁。之後今年三月份在PHW做2nd ivf(呢次係短方及Dr藍做),點知.... 打針中期,LH飛升(即表示即將排旦),所以即刻轉iui。嘩果次肉尺到飛起,成2皮嘢做iui。非常不幸。
你係PWH到做?幾時start?

原帖由 dada328ky 於 10-7-12 11:50 發表
desire08
你都係睇威爾斯張醫生嗎?

別墅

我排到9月14日先第一次見醫生,不過我打去book果陣姑娘話係見張醫生囉....但係張醫生既評語好似麻麻地囉
原帖由 desire08 於 10-7-12 13:44 發表
我係去年3月系PWH做1st ivf時,係駱醫生,只不過當時放胎時駱醫生吾得閒,由張醫生放。就係果一次見面,我都feel到佢D "煩功",你話佢幾勁。之後今年三月份在PHW做2nd ivf(呢次係短方及Dr藍做),點知.... 打針中期,LH飛升( ...

別墅

唉~~~點算好???
我都係book咗你幫我做架....
原帖由 chweebebe 於 10-7-8 22:05 發表
張醫生真係 ....!我第一次俾佢放胎痛咗成個星期=>failed.
Bingo呢次Dr Lok幫我放,一d都唔痛!
如果有得拺,真係唔好麻煩佢出手!(我老公都話唔知點解俾咗六萬蚊,連想了解吓進度情況都好似欠咗佢咁)雖然俾咗$唔係 ...

禁止訪問

首頁
12345...23

尾頁

跳至