跳至

首頁

尾頁

大宅

呢度既媽媽好好傾! 話咁快又要開新版!

祝各位媽媽開開心心, 幸福美滿, 順順利利生個可愛精靈健康既BB!

希望咁多位BB都乖乖, 聽爸爸媽媽話, 讀書叻, 運動醒, 腦筋轉數快!

http://forum.baby-kingdom.com/thread-2995627-1-1.html Part 1
http://forum.baby-kingdom.com/thread-3088797-1-1.html Part 2

複式洋房

嘩!咁快手!勁!
[url=http://www.TickerFactory.com/]

男爵府

係呀..係呀...
主祝福所有BB同媽媽..健健康康~平平安安~

健健康康,快高長大啊~

男爵府

想生BB熱投

同埋大家係呢個過程一齊分享大小事,發放正能量

大宅

其實尿片係咪通常買pampers既呢? 我入左pampers, 送左張40蚊coupon, 但係6月尾就到期, 又唔想浪費, 好唔好買定包尿片呢?

男爵府

原帖由 smallbrother 於 1-6-2010 16:35 發表
其實尿片係咪通常買pampers既呢? 我入左pampers, 送左張40蚊coupon, 但係6月尾就到期, 又唔想浪費, 好唔好買定包尿片呢?

你買左初生BB尿片先囉,實可以用到~
一個月起碼用四包,每日起碼換8片~

健健康康,快高長大啊~

大宅

唔知有冇媽媽係去健康院檢查既呢? 我第一次產檢去健康院, 佢寫明無醫生紙, 只有到診紙, 第二次去聯合, 佢比個張係醫生紙, 因為勞工法產檢4/5人工只睇醫生紙, 唔睇到診紙, 咁似乎去醫院睇隱陣d.

水晶宮

來報到先,,

男爵府

畀面勳章

好勁~咁快part3

祝大家bbs 健健康康, 快高長大, 各位準媽媽s食得訓得, 少嘔無病痛~陀得舒舒服服~!!

大宅

BK Milk勳章

我今日lunch飲左一碗麵豉湯呀...有海帶及豆腐...唔知會唔會有影響, 因我整個下午都不斷有好多氣放....好擔心呀...唔知會唔會食錯左唔食得的....上網又search唔到....大家知唔知呀....help....

大宅

海帶同豆腐都係涼

原帖由 dada123 於 10-6-1 17:15 發表
我今日lunch飲左一碗麵豉湯呀...有海帶及豆腐...唔知會唔會有影響, 因我整個下午都不斷有好多氣放....好擔心呀...唔知會唔會食錯左唔食得的....上網又search唔到....大家知唔知呀....help.... ...

大宅

BK Milk勳章

好驚呀...唉...唔想有事呀...飲返多d水先....辛苦左咁耐...好怕吃錯嘢呀....bb要支持呀....

原帖由 smallbrother 於 10-6-1 17:18 發表
海帶同豆腐都係涼

男爵府

BK Milk勳章

想問吓,有到診紙可唔可以當病假番公司攞假嫁?

大宅

睇你公司啦. 我上次都係俾到診紙, 咁公司都無扣我人工, 有d公司好衰既, 會當no pay leave

原帖由 彭彭BB 於 10-6-1 17:22 發表
想問吓,有到診紙可唔可以當病假番公司攞假嫁?

複式洋房

報到.......到

水晶宮

今日個肚漲爆呀....

大宅

等我都報到先~

唉~ 今朝開始個左邊肚仔係咁抽住痛, 諗住返到公司坐下應該冇事...點知佢一路陰D陰D咁痛, 又唔會好痛, 但係就抽得好密...

等到下午, 頂唔順走去睇醫生, 一路搭車一路驚, 個心係度諗BB你唔好走呀, 唔好嚇我呀...個肚又痛, 老公又陪唔到我...勁想喊...

去到CWB超大雨, 又要趕時間又要去買傘, 幾經辛苦先去到醫生度...

入到房, 其實我咩都唔想講, 淨係想醫生照左個肚先....

見到BB仲閃閃下, 仲識彈彈下, 個刻真係想喊出嚟...醫生加多句, 個BB冇事好好呀...

心諗...呢次真係感謝主....

但係15MINS就洗左$600+$65傘....都幾赤...

不過, 只要見到BB冇事...真係乜都得呀!!

SORRY呀, 原本我都唔想係新版就寫D咁既野...但係真係好需要抒發一下先得呀....

希望大家見諒...

男爵府

畀面勳章

原帖由 sammiebear 於 10-6-1 18:08 發表
等我都報到先~

唉~ 今朝開始個左邊肚仔係咁抽住痛, 諗住返到公司坐下應該冇事...點知佢一路陰D陰D咁痛, 又唔會好痛, 但係就抽得好密...

等到下午, 頂唔順走去睇醫生, 一路搭車一路驚, 個心係度諗BB你唔好走呀, 唔 ...

無事就好啦~~~

take care!!!

每一次ultrasound見到bb果下感覺真係好難形容.....!!

大宅

多謝你呀~

係呀~ 真係會掛住佢架。。。今日照完, 好快就期待下一次見面...

原帖由 gloomy1115 於 1/6/2010 06:27 PM 發表

無事就好啦~~~

take care!!!

每一次ultrasound見到bb果下感覺真係好難形容.....!!

複式洋房

原帖由 sammiebear 於 10-6-1 18:50 發表
多謝你呀~

係呀~ 真係會掛住佢架。。。今日照完, 好快就期待下一次見面...

無事就好! 我都間唔中扯住扯住, 但我覺得係bb响度擴建緊間屋, 肚仔越來越大d皮膚同肌肉開始jang大緊, 所以咁囉! 俾d信心! 就黎三個月架啦~
[url=http://www.TickerFactory.com/]

首頁

尾頁

跳至