自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

同朋友傾開我有個同事, 成日都曬命話佢男朋友有車, 所以佢地去街好方便, 去邊都得, 唔駛同人迫港鐵, 迫巴士, 跟住我朋友同我講, 佢識一個親戚仲好笑, 話試過同佢一齊拜山, 臨走時由於開始落雨, 所以長輩就話: 落雨喇, 有車就楂車走先啦! 點知佢兩公婆聽完之後, 就一唱一和:

女: 咁無車點算? (講時仲好串好扮野咁!)
男: 有車咪楂車, 無車咪楂"遮"囉! 之後兩個就卡卡聲大笑!

咁都未算, 到佢地走時, 佢地仲方c人地唔知佢地有車咁, 竟然對著仙人的墓碑講: xx, 我地而家去攞車喇!!!

我聽完真係覺得好好笑, 咩家下有車真係好巴閉?? 正一井底蛙! 不過又真係好多呢d人!

有車就楂車, 無車就楂"遮"......
其實而家有車的人大

男爵府

好媽媽勳章

自己做司機既好辛苦, 有埋司機既先叫嘆~~

子爵府

好媽媽勳章

好多人以為自己~就笑人要搭車~真係唔知d人咩心態

侯爵府

BK Milk勳章

有車就楂車, 無車就楂"遮"...... <~笑左..難道有車就唔洗楂遮咩.....

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

點知佢兩公婆聽完之後, 就一唱一和:

女: 咁無車點算? (講時仲好串好扮野咁!)
男: 有車咪楂車, 無車咪楂"遮"囉! 之後兩個就卡卡聲大笑!

hk好多呢d人,以為自己講得好串好好笑,令我諗起杜文澤,懶勁懶串,唉 。。

大宅

好媽媽勳章

呢個世界咩人都有架啦

有車... 去d山卡啦地方叫方便

去市區... 塞完車 又要塞入停車場
side鬼氣
珍惜生命 ~~ 上帝還讓你活著  就肯定有祂的安排

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我唔止一架添

我有購物車, bb車, 玩具車...

侯爵府

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 親子達人勳章 畀面勳章

一駕車好平咋喎, 又幾巴幣呀~

珍珠宮

有車巴閉? 唔係咁幼稚嘛~~

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

揸"啫"LA佢地 咁鍾意揸

做人要積下口德,若然未報時辰未到

伯爵府

有車都無用啦, 去市區想搵位泊車都難, 俾$3X一個鐘, 搭港鐵不知幾方便!

去郊外就有用喇,不過依家交通都好方便,最多3程車就到,個幾鐘就得。

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

白痴夫婦白痴諗法,
希望唔好教壞下一代!

禁止訪問

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

其實,响hk,搭的士仲方便同平過揸車....仲包埋司機,慶起去飲2杯都5驚...我識d fd有車都好小揸...

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我都有好多架車...... 仔 (放晒係飾櫃入面)

水晶宮

畀面勳章

我都有車揸,不過我一d都唔覺得有咩咁巴閉. 反而要顧住架車會覺得好煩. 所以有陣時我真係要行街的話都唔會揸車. 有車的話永遠都只係可以去有停車位既地方. 唔方便.
仲有, 我覺得有車唔巴閉, 反而覺得買得起樓既人仲巴閉. 一層樓閒閒哋都要一百幾十萬, 車呢?? 幾萬蚊甚至再平都已經有.mouth:

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

哈哈, 同親戚朋友出街, 要做埋柴可夫仲慘! 以前有車時又要送6299, 又要送太99, 甚至d姨媽姑姐一齊, 明明唔順路都要兜個大圈送晒佢地返屋企! 依家出街, 話走就走, 遊巴士河又得, 搭地鐵又快又方便! 依家的士短加長減, 其實搭的士仲抵過自己有車!
講野唔好笑又唔識講爛gag
上forum只為吹水唔好同我認真

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

"到佢地走時, 佢地仲方c人地唔知佢地有車咁, 竟然對著仙人的墓碑講: xx, 我地而家去攞車喇!!!"

真係好低能

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

我叔仔成日話窮,因為要養車
所以有車都可以好窮架

珍珠宮

好媽媽勳章

有車就楂車, 無車就楂"遮".....

我都笑左, 可能佢地都係講下笑等大家輕鬆下遮, 會唔會係言者無心, 聽者有意啊!

P.S.有D人有無車/遮都好, 都係慣左講野大大聲巴之閉咁架! 我妹/妹夫就係咁.

首頁

尾頁

跳至