自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

呢期我成日都無咩MOOD,又成日諗埋一邊响樹自己發炆憎...雖則無發老公或亞仔脾氣,但自己真係好炆又成日諗野諗到好偏...(自己都覺得自己諗嗰D野係諗多咗...)

你地平時會唔會係咁架?點調節番自己D情緒架?

複式洋房

好媽媽勳章 畀面勳章

真係好難控制!!

珍珠宮

2024勳章 認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 ~仔仔媽咪~ 於 10-6-2 17:46 發表
呢期我成日都無咩MOOD,又成日諗埋一邊响樹自己發炆憎...雖則無發老公或亞仔脾氣,但自己真係好炆又成日諗野諗到好偏...(自己都覺得自己諗嗰D野係諗多咗...)

你地平時會唔會係咁架?點調節番自己D情緒架? ...

same here, 勁易發埋d事後會後悔既脾氣, m前一week真係會情緒低落, 無架, 唯有盡量盡量控制架咋, 尋日先同個fiend講起將來更年期點算

男爵府

大廚勳章

我既方法係諗10樣自己開心及感恩的事, 情緒就會好DD呀!

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

eee,講開我又好似唔會有咩情緒受影響ga喎
同平時差唔多,唔會好炆

大宅

醒目開學勳章 環保接龍勳章

呢D日子我又係少少野都發晒脾4架,頭暈同小腹痛,真係想C

珍珠宮

食片朱古力, or 飲杯朱古力, work架

我成日以為自己不受影響, 但原來係影響咗自己而自己唔知咋!
好好過每一天......

水晶宮

原帖由 Greengi 於 10-6-2 17:48 發表
真係好難控制!!

係啦... 我已經係咁要求自己理智D、中立D、正面D...(下刪九萬幾個勵志既形容詞),但都係一樣諗埋一邊,覺得好炆好唔開心,好似全世界人都好唔鐘意我覺得我好有問題又無視我存在...總之有好大堆呢D負面野係咁湧出黎啦...呢期我仲衰到諗到我老公一定唔再鐘意我,我老公就算嗲哂攬哂猛話鐘意我,我都話係佢扮出黎既...唔係真既!總之呢次M COME我係好衰啦! 要點至調較番去正常狀態呀...我就泥C喇..............

水晶宮

原帖由 恩盈 於 10-6-2 17:48 發表

same here, 勁易發埋d事後會後悔既脾氣, m前一week真係會情緒低落, 無架, 唯有盡量盡量控制架咋, 尋日先同個fiend講起將來更年期點算

係啦.............睇怕我去到更年期嗰幾年要入深山穩居掟埋算...唔好害人............:-( :-( :-(

水晶宮

原帖由 funlaw 於 10-6-2 17:50 發表
我既方法係諗10樣自己開心及感恩的事, 情緒就會好DD呀!

咁都係..........等我呢鋪試下啦...我之前都唔會咁嚴重架...係唔知因乜解究去完個旅行番黎,自己就咁負面囉.

水晶宮

原帖由 小木偶媽咪 於 10-6-2 17:56 發表
eee,講開我又好似唔會有咩情緒受影響ga喎
同平時差唔多,唔會好炆

你就好啦...次次我M COME之前都好鬼緊張好擔心自己嗰期會發脾氣唔小心鬧親人架....

水晶宮

原帖由 花子 於 10-6-2 18:02 發表
呢D日子我又係少少野都發晒脾4架,頭暈同小腹痛,真係想C

呢次我又真係小腹痛得勁咗同埋有頭暈囉,嗰下又真係幾難頂.

公爵府

好媽媽勳章

上bk.....
你的人格如何,你的人生亦必如何!

珍珠宮

2024勳章 認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 ~仔仔媽咪~ 於 10-6-2 18:18 發表

咁都係..........等我呢鋪試下啦...我之前都唔會咁嚴重架...係唔知因乜解究去完個旅行番黎,自己就咁負面囉.

我又係尋日啱啱去完旅行返嚟 ... 又係而家就快m, 又係好down

珍珠宮

原帖由 1013angel 於 10-6-2 18:22 發表
上bk.....

上緊

水晶宮

原帖由 1013angel 於 10-6-2 18:22 發表
上bk.....

上緊啦...但就係唔敢响度呻得太多差唔多野,怕煩到您地,而且呢幾日又真係無咩MOOD打字,所以咪係咁囉...........好可憐~~~

水晶宮

原帖由 恩盈 於 10-6-2 18:22 發表

我又係尋日啱啱去完旅行返嚟 ... 又係而家就快m, 又係好down

唔知係咪真係關旅行事呢...可能時差(過咗好耐啦,成個月都黎緊)、壓力(旅行成日睇住我哥同老豆嘈,好大壓力)、番到HK忙住亞仔D功課..............etc.搞到自己都亂埋?!

子爵府

我果幾日會好忟, 成日同男朋友講:
你而家對我冇以前咁好啦......

佢都慣了..... hehe

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 ~仔仔媽咪~ 於 10-6-2 18:30 發表

上緊啦...但就係唔敢响度呻得太多差唔多野,怕煩到您地,而且呢幾日又真係無咩MOOD打字,所以咪係咁囉...........好可憐~~~
點會呢 我最like吹水ka嘞 妳又唔搵我吹
你的人格如何,你的人生亦必如何!

大宅

好媽媽勳章

無自己處理過,全部由得個屎佬去處理......

首頁

尾頁

跳至