想生BB

跳至

首頁

尾頁

子爵府

虎到金來勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 fishballbaby 於 10-6-4 13:51 發表
momofish

你咁快問定playgroup既嘢,真係一個好媽咪呀!

因為我家姐打算第二時花表妹讀耀中,可以讀埋小學和中學,所以花表妹一歲便上這裏的playgroup,每堂2.5小時,大部份也是free time,但係有好多嘢玩,circle time 有廣東話 ...

嘩, 要一出世就遞form??!! 好誇張呀!

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章

咁又唔係一出世,至少要攞咗出世紙,BB又個名先至APPLY到,如果唔係,就好似花仔咁,到依家都未排到囉。

原帖由 momofish2002 於 10-6-5 00:08 發表

嘩, 要一出世就遞form??!! 好誇張呀!

子爵府

原帖由 fishballbaby 於 10-6-5 22:30 發表
咁又唔係一出世,至少要攞咗出世紙,BB又個名先至APPLY到,如果唔係,就好似花仔咁,到依家都未排到囉。

咁阿B出世後咪真係好多野要安排定!

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章

momofish

咁又唔係,淨係維記先至咁誇張,其實視乎自己的要求啫,同埋要考慮返PLAYGROUP的地點會唔會太唔方便囉。

好多PLAYGROUP也是一歲開始,例如維記、耀中也是,而TUTOR TIME 6個月就有得玩。不過,我覺得一歲先至返會好D囉,至少有D反應,但係如果自己又有時間,而又近屋企,去玩吓又無況。

原帖由 momofish2002 於 10-6-6 11:50 發表

咁阿B出世後咪真係好多野要安排定!

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

all,

morning!! ~~

大哥昨夜好唔合作, 我依家好眼訓啊!

原帖由 fishballbaby 於 10-6-6 13:37 發表
momofish

咁又唔係,淨係維記先至咁誇張,其實視乎自己的要求啫,同埋要考慮返PLAYGROUP的地點會唔會太唔方便囉。

好多PLAYGROUP也是一歲開始,例如維記、耀中也是,而TUTOR TIME 6個月就有得玩。不過,我覺得一歲先至返會好D ...

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章

Good Morning All!

原帖由 fishballbaby 於 10-6-6 13:37 發表
momofish

好多PLAYGROUP也是一歲開始,例如維記、耀中也是,而TUTOR TIME 6個月就有得玩。不過,我覺得一歲先至返會好D ...

大宅

尋晚柏和緊係聽到大哥嗌佢啦,不過佢遲鈍左少少,今朝5點幾至起身要飲奶

原帖由 ootolai 於 10-6-7 09:50 發表
all,

morning!! ~~

大哥昨夜好唔合作, 我依家好眼訓啊!

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

咁柏和都好遲鈍啊! 大哥call左佢三次先醒!

原帖由 ilapril 於 10-6-7 10:33 發表
尋晚柏和緊係聽到大哥嗌佢啦,不過佢遲鈍左少少,今朝5點幾至起身要飲奶

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章

QQ都唔知做咩呀, 我今朝都係5AM比奶奶佢飲, 但佢飲得120ML, 之後點都唔肯飲...
我返工前, 佢又唔知扭咩, 真係唔知佢想瞓OR想食...

原帖由 ilapril 於 10-6-7 10:33 發表

子爵府

原帖由 高齡產婦 於 10-6-7 10:37 發表
QQ都唔知做咩呀, 我今朝都係5AM比奶奶佢飲, 但佢飲得120ML, 之後點都唔肯飲...
我返工前, 佢又唔知扭咩, 真係唔知佢想瞓OR想食...

Good Morning!

QQ無咩事? 好D未呀?

男爵府

好媽媽勳章

各位早晨呀!

呢幾日都係屋企 bed rest,都無物流啡 ,琴日就同老公落平台公園行咗一陣,唔知係唔係行過,到琴晚半夜又流血而且係好係初初嚟M錦,去小便同M巾都有血嚇死我,好彩今朝起身無再繼續流

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

早晨

今日超眼睏

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

你而家係咪sick leave緊?
定係要番工?

原帖由 KennethPang 於 10-6-7 11:08 發表
各位早晨呀!

呢幾日都係屋企 bed rest,都無物流啡 ,琴日就同老公落平台公園行咗一陣,唔知係唔係行過,到琴晚半夜又流血而且係好係初初嚟M錦,去小便同M巾都有血嚇死我,好彩今朝起身無再繼續流 。 ...

男爵府

好媽媽勳章

KWH 比 sick leave 我到明天,聽朝一早再返去照。

原帖由 DEARCHLOE 於 10-6-7 11:15 發表
你而家係咪sick leave緊?
定係要番工?

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

咁好好休息喇
加油

原帖由 KennethPang 於 10-6-7 11:19 發表
KWH 比 sick leave 我到明天,聽朝一早再返去照。

子爵府

原帖由 KennethPang 於 10-6-7 11:08 發表
各位早晨呀!

呢幾日都係屋企 bed rest,都無物流啡 ,琴日就同老公落平台公園行咗一陣,唔知係唔係行過,到琴晚半夜又流血而且係好係初初嚟M錦,去小便同M巾都有血嚇死我,好彩今朝起身無再繼續流 。 ...

我諗你真係唔好郁嘞, 可能你子宮入面有D血管爆咗少少, 結焦未好, 一郁又再流血, 你都係要乖乖, 等各樣野生好D先, 穩定晒先好郁呀!

伯爵府

anna,
係啦, 咁妳快d返上床啦...bed rest bed rest!
祝妳明天順順利利呀!

QQ噚日冇再發燒啦! 前兩日唔知咩事喎, 星期五黃昏時, 食咗退燒就退燒, 之後夜晚同星期六呢, 就食完都仲燒...藥力過咗就39度, 食藥中就38.X度...最後都唔知咩事, 醫生都話佢冇事, 唔知係咪發骨折...佢個人都幾精神/精靈架, 只係痴身D, 去邊都要拖住我...

原帖由 momofish2002 於 10-6-7 11:31 發表

我諗你真係唔好郁嘞, 可能你子宮入面有D血管爆咗少少, 結焦未好, 一郁又再流血, 你都係要乖乖, 等各樣野生好D先, 穩定晒先好郁呀!

大宅

哎呀你真係要好好休息喇!
聽日就會見到小B,係咪好開心呀!叫醫生再寫多幾日假你安胎啦!
各位早晨呀!

侯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章

All

Good afternoon!

我終於賣左層樓,八月要交吉,噚日開始四出揾屋,去睇樓真係好累,阿媽話大肚搬屋唔係咁好,但係我諗只要到搬屋時我唔在場應該冇問題,我記得二媽都好似係大肚時搬屋,所以唔理得咁多喇!

Anna,

多休息,少少見紅見啡唔洗擔心,我都係咁捱到12weeks,照完OSCAR之後我都未試過再見紅見啡,所以應該三個月後會隱定好多

子爵府

原帖由 HappyDay2008 於 10-6-7 14:08 發表
All

Good afternoon!

我終於賣左層樓,八月要交吉,噚日開始四出揾屋,去睇樓真係好累,阿媽話大肚搬屋唔係咁好,但係我諗只要到搬屋時我唔在場應該冇問題,我記得二媽都好似係大肚時搬屋,所以唔理得咁多喇!

Anna,

多休息 ...

恭喜你賣左層樓, 個市好唔好?
我之前都有四出睇樓, 真係好攰架!

首頁

尾頁

跳至