烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

~~蒸~~

我想請問用蒸既方法可以煮到咩餸...同埋點樣整????

因為我係一個初學者~~~~

同埋我屋企唔可以抄野....只可以蒸......

仲有冇一d簡單既湯?????

希望你地幫下手喇~~~
thx~~~ :-P :-P :-P :-P

子爵府

醒目開學勳章

Re: ~~蒸~~

蒸排骨、肉餅、雞、魚.....

湯…菜湯

子爵府

榨菜蒸豬肉
老 少 平 安
鹹蛋蒸肉餅
金針雲耳蒸雞
酒蒸活蝦

http://www.foodno1.com/ch-index.htm

男爵府

環保接龍勳章

我用個鑊可以一次蒸兩三樣

應當一無罣慮,只要凡事藉著禱告、祈求,和感謝,將你們所要的告訴神。
神所賜、出人意外的平安必在基督耶穌裡保守你們的心懷意念。

民房

Dear Harry Mum,

Your cooking method is very good!

Can you tell us which "wok" are you using?

Thank you!
[quote]
Harry媽 寫道:
我用個鑊可以一次蒸兩三樣
:-) :lol: ;-) :-P :-D

男爵府

環保接龍勳章

my2003,
我係用緊皇后鑊同煲。
應當一無罣慮,只要凡事藉著禱告、祈求,和感謝,將你們所要的告訴神。
該用戶已被刪除

男爵府

環保接龍勳章

40cm皇后牌不秀鋼鑊 (五層)1408元.30cm皇后牌七層不秀鋼鑊1348. 兩款皆可無水低溫少油煮食. 可作焗爐用。七層的可焗時間長些,而且可用於電磁爐。
皇后鑊好有口碑的. 耐用. 我朋友承諾了我們.若買了鑊及套煲都可免費教我們學到識點用。所以我們時常都有一些烹飪班的.一邊學一邊食. 學完好有衝動返去煮

首頁

尾頁

跳至