家事百科

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

2018復活節勳章 環保接龍勳章

大宅

我用緊goodway, 都ok丫

複式洋房

原帖由 babycoming 於 10-7-22 12:38 發表
如果你用生鐵鑊其實當你炒得耐或太多野一齊炒時就會令個爐過熱(因為個底部太熱,生鐵鑊傳熱快既原因),你點按佢都唔會著爐架,但生鐵鑊炒送有明火既效果,同埋爐低下面唔可以擺太多野,如果散唔到熱佢會自動停同埋長期係 ...

如果散唔到熱電磁爐會自動停,咁會幾麻煩wor! 長期係咁容易燒, 壞左整貴到嘔.

男爵府

如果你用生鐵鑊其實當你炒得耐或太多野一齊炒時就會令個爐過熱(因為個底部太熱,生鐵鑊傳熱快既原因),你點按佢都唔會著爐架,但生鐵鑊炒送有明火既效果,同埋爐低下面唔可以擺太多野,如果散唔到熱佢會自動停同埋長期係咁好易壞既 !!!!

禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結。

複式洋房

原帖由 iamchingching 於 10-7-17 16:35 發表
我係安裝入式, 的確個爐底係好熱架, 所以果個位置嘅櫃內只放了一套不锈鋼廚具, 其他膠類物件放係遠離地方, 所以不知道是否會溶, 如果地方有限, 可考慮裝坐枱式, 無此問題 ...

爐底會放膠的米盒會唔會熔我就唔知
但係電磁爐爐底要有足夠散熱位, 如果唔係隻爐會易壞, 電熱版燒左, 整會非常貴!:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

大宅

原帖由 AWma 於 10-7-17 11:51 發表
我都想換...
但係想問爐面唔熱, 但係個爐底熱唔熱呀?
我聽過有人說話爐底要有足夠散氣位, 爐底唔可以放膠的東西, 否則會熱到熔?
究竟會唔會架? 我爐底會放膠的米盒..唔想佢熔左.

...
我係安裝入式, 的確個爐底係好熱架, 所以果個位置嘅櫃內只放了一套不锈鋼廚具, 其他膠類物件放係遠離地方, 所以不知道是否會溶, 如果地方有限, 可考慮裝坐枱式, 無此問題

子爵府

我都想換...
但係想問爐面唔熱, 但係個爐底熱唔熱呀?
我聽過有人說話爐底要有足夠散氣位, 爐底唔可以放膠的東西, 否則會熱到熔?
究竟會唔會架? 我爐底會放膠的米盒..唔想佢熔左.

原帖由 iamchingching 於 10-7-7 13:04 發表
Panasonic
只係要煲野發熱果個位熱, 廚房真係無咁熱, 而且好易清潔

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

goodway.......ok wor
9w1d  2.41cm / 10w2d  3.46cm (吳弓彈) / 13w 6.69cm (揮手2次) / 16w1d BPD 3.09cm(4oz) / 18w4d BPD 4.21cm 9oz

複式洋房

日本伊瑪imarflex[極品.紅]黑晶觸控電磁爐, 未聽過, 用黎打邊爐嗎

大宅

Panasonic
只係要煲野發熱果個位熱, 廚房真係無咁熱, 而且好易清潔

男爵府

原帖由 PaPa 於 10-7-3 18:54 發表

點解會「超乾淨」呢?

易打理,平面嘛,每日煮完飯用濕布一抺乾淨晒,如果有時炸野,就會好小小detergent抺一抺,"令立立"
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結。

複式洋房

原帖由 ilove_mama 於 10-6-24 11:07 發表

唉!!!買過德國寶單頭電磁爐好易壞, 唔會考慮this BRAND!

德國寶唔會考慮

大宅

有冇人用過?
日本伊瑪imarflex[極品.紅]黑晶觸控電磁爐

複式洋房

我而家用電陶爐,不限爐具,屬遠紅外線,無輻射。幾好。支持無火煮食。

珍珠宮

2024年龍年勳章

原帖由 babycoming 於 10-7-3 09:53 發表

yes一定無煤氣咁貴,最重要係煮野廚房唔熱,同埋超乾淨易打理

點解會「超乾淨」呢?

男爵府

原帖由 cobebaby 於 10-7-2 11:59 發表
我都想換,
聽講慳電(=慳$)d~

yes一定無煤氣咁貴,最重要係煮野廚房唔熱,同埋超乾淨易打理

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

我是用金章牌嵌入式電磁爐差不多一年,非常好,爐面熱既部份只會係煲底發熱果位而已 !

珍珠宮

2024年龍年勳章

我剛剛定左部金章牌嵌入式電磁爐﹐希望好用唔易壞啦!

首頁

尾頁

跳至