想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

我呢幾日每日都有兩/三次, 流番出來.

原帖由 毛B 於 10-6-22 15:31 發表
有架, 不過唔係即刻囉~~~

大宅

回覆 1# sukudo 的文章

新版喎, 梗係要報到同沾染 下的孕氣啦. 恭喜KSKL. TAKE GOOD CARE AR.

Ccaewsc,

你同BB(S)近來好嗎? 是孖B嗎? 

SUSAN

子爵府

係屋企休息多d, 唔好肚圍去喇, 放幾日假抖下喇~~
原帖由 kskl 於 10-6-22 16:22 發表
希望係咁,但下午發現有少少血水,放工要即刻返屋企瞓覺先,希望佢地唔好小器啦!!

子爵府

姑娘話流返出黎係正常架~~
原帖由 BiBi100 於 10-6-22 16:34 發表
我到下午都有呀, 而且成灘水咁!

子爵府

我都係呀, 每次小小咁.....
原帖由 13姨 於 10-6-22 17:56 發表
我呢幾日每日都有兩/三次, 流番出來.

複式洋房

開新版, 入來打打氣!

各位JM, 加油加油!!

男爵府

好媽媽勳章

開新版我都黎報到!

唉!我由part 1到而家都未有消息,睇黎我可以正式加入ivf行列啦!我而家係做緊iui既!

入黎吸收下資料,等做ivf時知道d情況。

大家加油呀!

民房

hello everyone, I am just new to this forum although I have been reading your updates for some time.

I had my first IVF cycle in May and checked the result but... would you please advise what I should do for the FET?

Do I need to have any injection/medicine starting from period cycle day 1 again?

And congratulations to kskl ! And 毛B, I think you have very positive signs. Keep praying for the best!

複式洋房

kskl,

Congra.!
好多正能量!
加油加油

原帖由 kskl 於 10-6-22 13:18 發表
THX!! 13姨!!

一齊加油!! IVF!! YES, We Can

大宅

入來報到下先。

複式洋房

Susan,

我近排的情況得一個字~ "嘔"~成日作嘔~最近居然開始嘔得出~ 不過醫生話嘔係好wor~

我肚入面是BB一個~ 10周幾了~ 希望她(他)健健康康

你最近點呀?

原帖由 susan19771118 於 10-6-22 17:58 發表
新版喎, 梗係要報到同沾染 下的孕氣啦. 恭喜KSKL. TAKE GOOD CARE AR.

Ccaewsc,

你同BB(S)近來好嗎? 是孖B嗎? 

SUSAN

子爵府

唉......今朝瞓醒已經見到有啡, 應該係黎m喇............

複式洋房

No need for injection before FET but still need to check ultra sound constantly to ascertain ovalation date to determine when to do FET.

原帖由 mimi52 於 10-6-22 20:45 發表
hello everyone, I am just new to this forum although I have been reading your updates for some time.

I had my first IVF cycle in May and checked the result but... would you please advise what I sh ...

複式洋房

大家好, 我係之前果版加入.

好想同大家分享下我的慘痛經歷 :-

1 月做第1次ivf, 有11粒受精, 1次ET 及3次FET都失败, 的起心肝今个月做多次ivf, 点知得3个胚胎可以放, 冇雪胎....

今个星期一放佐胎, 尋晚要打300 unit安胎針, 点知c6同我打佐600unit!!!

呢排成日要突然請假, 要成日老作大話....

所有野加埋=超唔開心!!!!

大宅

Ccaewsc,

咁你要好好休息嘞. 其實一個BB都好好呀. 個肚唔會太大,出世后可以集中火力照顧佢. take care.

Susan

原帖由 ccaewsc 於 10-6-23 08:36 發表
Susan,

我近排的情況得一個字~ "嘔"~成日作嘔~最近居然開始嘔得出~ 不過醫生話嘔係好wor~

我肚入面是BB一個~ 10周幾了~ 希望她(他)健健康康

你最近點呀?

...

大宅

未必嘅, 你係咪12/06放胎, 有冇check 過呀?

[quote]原帖由 毛B 於 10-6-23 09:53 發表
唉......今朝瞓醒已經見到有啡, 應該係黎m喇............ [/quote

大宅

呢到個個jm都有不同經歷, 我俾你更worse,放得1個, 所以俾D信心一齊加油, 相信一定有好result.
BTW, 打600 unit 有冇問題嫁, 問吓Dr好D wow.

原帖由 Happyeverafter 於 10-6-23 10:12 發表
大家好, 我係之前果版加入.

好想同大家分享下我的慘痛經歷 :-

1 月做第1次ivf, 有11粒受精, 1次ET 及3次FET都失败, 的起心肝今个月做多次ivf, 点知得3个胚胎可以放, 冇雪胎....

今个星期一放佐胎, 尋晚要

子爵府

係呀, 12/6放胎~~我無check過呀, 因為姑娘話塞左藥之後點驗都唔準, 所以咪無驗囉
原帖由 BiBi100 於 10-6-23 10:49 發表
未必嘅, 你係咪12/06放胎, 有冇check 過呀?

[quote]原帖由 毛B 於 10-6-23 09:53 發表
唉......今朝瞓醒已經見到有啡, 應該係黎m喇............ [/quote ...

大宅

之前有個JM唔知第7日定第8日check都有反應, 結果confirm bingo, 所以check check 先la.

原帖由 毛B 於 10-6-23 11:02 發表
係呀, 12/6放胎~~我無check過呀, 因為姑娘話塞左藥之後點驗都唔準, 所以咪無驗囉

子爵府

我驚check左係中, 但係事實唔係呢....
原帖由 BiBi100 於 10-6-23 11:14 發表
之前有個JM唔知第7日定第8日check都有反應, 結果confirm bingo, 所以check check 先la.

首頁

尾頁

跳至