想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

好似塞藥唔影響check bingo.
如果妳不安既話, 妳可以試下check啦.

昨天和今天都唔知點解會便秘, 很辛苦, 又唔敢用力谷, 係toilet攪咗半個鐘, 滿頭大汗, 得番半條命!

原帖由 毛B 於 10-6-23 11:34 發表
我驚check左係中, 但係事實唔係呢....

大宅

點解胚胎數量差吟遠?

祝妳今次成功!

原帖由 Happyeverafter 於 10-6-23 10:12 發表
大家好, 我係之前果版加入.

好想同大家分享下我的慘痛經歷 :-

1 月做第1次ivf, 有11粒受精, 1次ET 及3次FET都失败, 的起心肝今个月做多次ivf, 点知得3个胚胎可以放, 冇雪胎....

今个星期一放佐胎, 尋晚要打300 un ...

子爵府

唉~~~我都唔知點好..........

唔好咁用力谷呀, 飲多d水喇~~~
原帖由 13姨 於 10-6-23 11:49 發表

昨天和今天都唔知點解會便秘, 很辛苦, 又唔敢用力谷, 係toilet攪咗半個鐘, 滿頭大汗, 得番半條命!

...

大宅

放鬆D! 搵D野做分散注意力.

支持妳!

原帖由 毛B 於 10-6-23 11:58 發表
唉~~~我都唔知點好..........

唔好咁用力谷呀, 飲多d水喇~~~

民房

Thank you Happyeverafter . I wish you good luck in this ivf cycle. Take more rest!

原帖由 Happyeverafter 於 10-6-23 10:01 發表
No need for injection before FET but still need to check ultra sound constantly to ascertain ovalation date to determine when to do FET.

民房

Relax and relax. When i found M seemed to come (seeing brown), I called the nurse. she said the spotting does not mean the coming of period.

原帖由 毛B 於 10-6-23 11:02 發表
係呀, 12/6放胎~~我無check過呀, 因為姑娘話塞左藥之後點驗都唔準, 所以咪無驗囉

大宅

好媽媽勳章

13姨,

你不如食多少少生果, 如奇異果 / 蘋果, 應該有助排便呢!

原帖由 13姨 於 10-6-23 11:49 發表

...

大宅

好媽媽勳章

毛 B,

relax 呀, 祝你有個不能說的 secret!!! 加油呀!

大宅

好媽媽勳章

Sbaby,

我有野想問, 你知唔知廣華有冇短打的? 我好擔心下次噴 nose 後, 又會有水泡呀....

廣華有冇叫你幾時 m come call 返去 fet? 係咪要 9 月個 cycle 呀?

複式洋房

我都唔知点解, e生話有可能 :-

1.上次不正常地好; 或
2. 今次不正常地差.

我自己有2个怀疑(不过唔敢同e生講) :-

1.打針期间一直有食中藥e湿疹;
2.有一晚遲佐5个鐘打谷蛋針.

今次发生咁多不幸, 都唔知仲試唔試

原帖由 13姨 於 10-6-23 11:52 發表
點解胚胎數量差吟遠?

祝妳今次成功!

複式洋房

塞藥冇影嚮, 但安胎針会

原帖由 毛B 於 10-6-23 11:02 發表
係呀, 12/6放胎~~我無check過呀, 因為姑娘話塞左藥之後點驗都唔準, 所以咪無驗囉

複式洋房

问佐e生, 佢話打佐都冇辦法, 星期五要去見佢...

c6係殺婴兇手.......

原帖由 BiBi100 於 10-6-23 10:54 發表
呢到個個jm都有不同經歷, 我俾你更worse,放得1個, 所以俾D信心一齊加油, 相信一定有好result.
BTW, 打600 unit 有冇問題嫁, 問吓Dr好D wow.

大宅

廣華叫我8月尾如果m已經可以打返去啦. 因為我做fet,係要m後day5返去.如果你係fresh cycle. 我上次問姑娘係m後day3返去照u/s,我好似見有個patient. 都大年齡的. 佢好似短打. 沒有嘖鼻. 佢又係等了幾個cycle先開始到. 不過我無詳細問佢係咩問題,是否有水泡,所以我估有短打的cycle.

原帖由 BabyLi2010 於 10-6-23 13:17 發表
Sbaby,

我有野想問, 你知唔知廣華有冇短打的? 我好擔心下次噴 nose 後, 又會有水泡呀....

廣華有冇叫你幾時 m come call 返去 fet? 係咪要 9 月個 cycle 呀?

大宅

唔好咁啦! 佢都唔想嘅!

原帖由 Happyeverafter 於 10-6-23 13:39 發表
问佐e生, 佢話打佐都冇辦法, 星期五要去見佢...

c6係殺婴兇手.......

大宅

有啡唔代表會嚟m, 如果中咗可能係作x產 , 所以最好自己驗咗先.

原帖由 毛B 於 23-6-2010 09:53 發表
唉......今朝瞓醒已經見到有啡, 應該係黎m喇............

大宅

好媽媽勳章

yee... 如果我順利的話, 我好大機會可以同你一齊呢... 希望 9 月我地都可以順順利利啦....

原帖由 Sbaby 於 10-6-23 13:42 發表
廣華叫我8月尾如果m已經可以打返去啦. 因為我做fet,係要m後day5返去.如果你係fresh cycle. 我上次問姑娘係m後day3返去照u/s,我好似見有個patient. 都大年齡的. 佢好似短打. 沒有嘖鼻. 佢又係等了幾個cycle先開始到. ...

複式洋房

我都知佢唔想, 佢以为係破卵針, 所以咪一次过打哂羅, 但佢令我最后希望幻滅

原帖由 BiBi100 於 10-6-23 14:05 發表
唔好咁啦! 佢都唔想嘅!

大宅

我都好明白. 我今次IVF抽到12eggs,一心諗住點都有4-5個受精掛, 但點知Dr話我聽一個都冇, 原因係c6 d sperm唔得, 我心痛都唔知講咩好, 只係不停喊, 個日我簡直唔想同佢講嘢! 因為我叫過佢做treatment前休息多D, 唔好咁夜訓, 食維他命, 佢唔哩我, 結果白白浪費咗個機會, 感謝神係第2 日俾咗一個好消息我, 有一粒受精到2cells,可放落去試吓, 雖然機會唔大, 但好過冇, 我放胎個日都諗咗好耐, angry都冇用, 不如放鬆心情等放胎好過, 結果我就冇記住 lu. 你都可以放開D, 可能有意外驚喜呢!
加油! Will pray for you.

原帖由 Happyeverafter 於 10-6-23 14:26 發表
我都知佢唔想, 佢以为係破卵針, 所以咪一次过打哂羅, 但佢令我最后希望幻滅

大宅

Hi Hi, 各位 jm 你地好呀, 我都係來報到, 我之前係第一版時都有分享過, 後來IVF失敗左, 之後又忙, 所以依家先再上來, 估唔到咁快就開左第三版, 仲新加入好多jm

我係3月中第一次 IVF, 有7粒胚胎, 放左3粒, 雪左4粒, 4月中失敗左, 休息左兩個幾月, 嚟緊7月頭會放埋那4粒

各位jm, 努力呀!!

大宅

祝一切順利!

原帖由 happy-coco 於 10-6-23 18:35 發表
Hi Hi, 各位 jm 你地好呀, 我都係來報到, 我之前係第一版時都有分享過, 後來IVF失敗左, 之後又忙, 所以依家先再上來, 估唔到咁快就開左第三版, 仲新加入好多jm

我係3月中第一次 IVF, 有7粒胚胎, 放左3粒, 雪左4粒, ...

首頁

尾頁

跳至