想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

明白!

咁你下次 ivf 係咪諗住轉梁家康做呀?!

原帖由 jwybb 於 10-6-24 17:47 發表
我想做ivf前一個月先睇岑ec,因為上一次ivf之前3個月都係有睇佢,但卵quality唔好,所以我想轉一個ec,之前試過幫jm改善卵質素概

大宅

唔好灰心! 仲有機會, 加油!

我想如果妳想搵出名的董醫生, Dr. Tay, 陳志慧就要早D打去排隊. 而QM-私家可能會快D, 妳28號問下姑娘.

支持妳!

原帖由 毛B 於 10-6-24 11:03 發表
尋晚驗左喇~~~結果係 '唔中' 之後d m就血流成河咁.......

多謝你地嘅鼓勵同祝福, 而家等28號返去見醫生, 因為無雪胎嘅關係, 為有再安排第三次ivf

想問下咁多位, 我而家諗緊黎緊第三次ivf都唔得的話, 我都會去試一 ...

民房

請問各位jm, 放雪胎通常在period後第幾日?放鮮胎失敗了,痛哭完後想8月再試。quota唔太多,好猶豫身體在兩個月會否recover, 因為今次m到實在太恐怖 

大宅

係呀!我會轉梁家康做。

原帖由 BabyLi2010 於 10-6-24 18:04 發表
明白!

咁你下次 ivf 係咪諗住轉梁家康做呀?!

民房

sukudo,

你有冇用針槍? 每次打肚皮唔同位置,數10秒,hold得好應該ok, 要加油!

原帖由 sukudo 於 10-6-24 15:39 發表
我今日失手呀, 唔知點解打針時好痛, 我吉左入一半都係頂唔住mon返出黎, 想問你地打肚既咩位置架? 係唔係都係快入快出?

大宅

Pooh2008
加油!我有2個fd揾dr.leung都係第二次fet就成功,所以我覺得你今次一定得。
我想問吓你平時見dr.leung等得耐唔耐?佢睇証時間係3;30-6:00,所以我諗住book6點,早少少放工就ok。
我2個fd做ivf時都冇做嘢,所以答唔到我

原帖由 Pooh2008 於 10-6-24 11:45 發表
等我都上黎報個到先~

我星期六做第二次FET, 希望今次成功啦~

各位JM無論係邊個step都要加油呀!

大宅

之前有個post話唔自己打針完全唔痛的方法,你可以試吓

http://forum.baby-kingdom.com:8888/thread-3189013-1-1.html

原帖由 sukudo 於 10-6-24 15:39 發表
我今日失手呀, 唔知點解打針時好痛, 我吉左入一半都係頂唔住mon返出黎, 想問你地打肚既咩位置架? 係唔係都係快入快出?

男爵府

13姨
係呀, 我就係肚腩仔無咩肉, 我已經MEET起左架啦, 不過一吉已經覺得好入....開始痛, 我知道你打既份量同我一樣, 我想問可你total打左幾多日針先抽蛋呀, 因為我老公驚我撞左佢d放唔到假既日子...

Jwybb
唔該哂你比我既link呀, 我要好好學習

mimi52
我係用針筆架, 我已經盡量快手入快手出針...不過今日都有d失手, 雖然痛, 不過都可以接受既

pooh2008
我都覺得自己有d似姑娘, 因為我係老公面前懶勁咁, 其實不知幾驚...哈哈

子爵府

你m嘅流量好多?有無打電話返去問醫生?我今次流量比平時小好多喎~~~
原帖由 mimi52 於 10-6-24 18:34 發表
請問各位jm, 放雪胎通常在period後第幾日?放鮮胎失敗了,痛哭完後想8月再試。quota唔太多,好猶豫身體在兩個月會否recover, 因為今次m到實在太恐怖  ...

別墅

原帖由 happy-coco 於 10-6-24 02:02 發表
nataliewwf,

我都係7月FET呀, 一齊努力呀

Hello coco,

係呀, 一齊努力呀.
你有無睇中e調理吓先fet呀 ?

我之前未試過fet, 請問有啲咩要準備同注意呀 ?

大宅

我是5/6 打第1針, 跟住15/6打夜針, 跟住17/6抽卵是早上7:00返QM辦入院手續, 跟住19/6放胎.

(但打針日數是因人異議, 所以日子可能有出入)

另外, 打抑壓針會有D嗱, 但不要擔心, 好快無事, 加油!

原帖由 sukudo 於 10-6-24 20:41 發表
13姨
係呀, 我就係肚腩仔無咩肉, 我已經MEET起左架啦, 不過一吉已經覺得好入....開始痛, 我知道你打既份量同我一樣, 我想問可你total打左幾多日針先抽蛋呀, 因為我老公驚我撞左佢d放唔到假既日子...

Jwybb
唔該哂你 ...

禁止訪問

子爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

嘩! 冇上來1個星期, 原來已開左新版啦!!
我都來報到.....

報告係我D近況先, 上個星期因為肚脹的問題搞到條腰酸痛, 放胚胎果日醫生唔比放入,要到8月先可以再安排放胚胎.......醫生話係輕微的OHSS.

依家冇晒事了, 今日M小姐來左, 真估佢唔到, 甘早來.
我通常周期35日, 今次超早到, 早左成個禮拜....
係唔係做左TREATMENT會亂D架?
我要等到下次M小姐來再CALL QM, 安排放胚胎.

子爵府

多謝你支持~~28號我會問清楚姑娘架啦~~
原帖由 13姨 於 10-6-24 18:07 發表
唔好灰心! 仲有機會, 加油!

我想如果妳想搵出名的董醫生, Dr. Tay, 陳志慧就要早D打去排隊. 而QM-私家可能會快D, 妳28號問下姑娘.

支持妳!

大宅

BBANGEL,

係呀, 我之前ivf都是因為荷爾蒙過高不能放新鮮胎, 之后m提早左成個星期來. 我見有d jm 都有頪似情況. 所以你唔駛担心. 
susan

原帖由 BBangel 於 10-6-24 21:45 發表
嘩! 冇上來1個星期, 原來已開左新版啦!!
我都來報到.....

報告係我D近況先, 上個星期因為肚脹的問題搞到條腰酸痛, 放胚胎果日醫生唔比放入,要到8月先可以再安排放胚胎.......醫生話係輕微的OHSS.

依家冇晒事了, 今 ...

子爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Susan,

多謝你的回覆!

甘你之後個胚胎隔左幾耐先放番呀?
成功嗎? 祝福你!!

我依家擔心M小姐周期亂,捉摸唔到.
下次都唔知會幾時來?

原帖由 susan19771118 於 10-6-24 23:20 發表
BBANGEL,

係呀, 我之前ivf都是因為荷爾蒙過高不能放新鮮胎, 之后m提早左成個星期來. 我見有d jm 都有頪似情況. 所以你唔駛担心. 
susan

...

大宅

BBANGEL,

我要隔一個CYCLE 先放, 4月27日開始IVF打針, 抽EGG, 跟住M提早一個星期到( 我本來26日, 變咗20日), 之后個CYCLE M 就變咗30天, 遲咗4天。 我就會在這個CYCLE, 明天DAY 10回去抽血驗排EGG 準備放胎。 姑娘話荷爾蒙是會令M的CYCLE 遲或早咗, 但佢地會抽血驗到你排EGG先會放胎, 所以唔驗太担心。 

SUSAN

原帖由 BBangel 於 10-6-25 09:28 發表
Susan,

多謝你的回覆!

甘你之後個胚胎隔左幾耐先放番呀?
成功嗎? 祝福你!!

我依家擔心M小姐周期亂,捉摸唔到.
下次都唔知會幾時來?

大宅

BBANGEL,

你看下呢個TOPIC,MOMOFISH 都有類似情況。 我同佢都是在偉澤蘇醫生度做IVF, 佢已經BINGO 咗, 8月生得。 希望幫到你啦。  

http://forum.baby-kingdom.com/thread-3158637-1-3.html

SUSAN
原帖由 susan19771118 於 10-6-25 10:28 發表
BBANGEL,

我要隔一個CYCLE 先放, 4月27日開始IVF打針, 抽EGG, 跟住M提早一個星期到( 我本來26日, 變咗20日), 之后個CYCLE M 就變咗30天, 遲咗4天。 我就會在這個CYCLE, 明天DAY 10回去抽血驗排EGG 準備放胎。 姑娘話荷爾蒙是會令M的CYCLE ...

複式洋房

我覺得你既安排OK, 因為每次睇醫生既時間都唔同, 不過都最少要用1-1.5小時, 因為見醫生前要照u/s, 有時等半個鐘見到梁醫生, 但要等姑娘執藥...打針等等, 走得時都...
所以你BOOK最遲都好, 唔使心掛掛公司個邊, 最多夜D食飯同返屋企~

原帖由 jwybb 於 10-6-24 19:40 發表
Pooh2008
加油!我有2個fd揾dr.leung都係第二次fet就成功,所以我覺得你今次一定得。
我想問吓你平時見dr.leung等得耐唔耐?佢睇証時間係3;30-6:00,所以我諗住book6點,早少少放工就ok。
我2個fd做ivf時都冇做嘢,所以答唔到我
...

大宅

唔該哂!祝你順順利利!

原帖由 Pooh2008 於 10-6-25 10:46 發表
我覺得你既安排OK, 因為每次睇醫生既時間都唔同, 不過都最少要用1-1.5小時, 因為見醫生前要照u/s, 有時等半個鐘見到梁醫生, 但要等姑娘執藥...打針等等, 走得時都...
所以你BOOK最遲都好, 唔使心掛掛公司個邊, 最多 ...

首頁

尾頁

跳至