美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 lapinou 於 10-6-25 09:07 發表
間屋其實我媽媽
不過佢唔係香港住
最近聽佢講間屋裝修 唔知裝修完未
有最新消息通知大家
我都好想攪個party
最好一早安排定
等營養師可以安排我地食大餐就好了
你地香港區有無問題呀 會唔會太遠 ...

地點唔緊要...
因為難得一次....

男爵府

好呀, 減肥大食會, 既矛盾又新鮮.
見到你地啲薯片好想食, 但係我家無微波焗. 我上個星期去睇咗光波焗, 但係我想問光波焗係咪好似微波焗咁幅射好大. 所以我仲未買

洋房

原帖由 JHsbb 於 10-6-25 01:04 發表
JACKIE615: 你個YOGURT餐幾多M呀? 我暫時仲未有得食啊...

ANSONRUBBY: TAKE CARE...

ABCD媽咪: 讚成, 大家見吓面都好啊, 傾吓計好開心..

KATIEBELL: 我係MK見營養師架, 可以見完幫你買喎, 因為行去好近架咋, 我又 ...

多謝你呀JHsbb, 不過我尋日去我買開材料果間野, 佢無入貨, 但都應該可以幫我拎1個喎. 不過未知幾多錢, 要等佢覆.

洋房

原帖由 lapinou 於 10-6-25 09:07 發表
間屋其實我媽媽
不過佢唔係香港住
有最新消息通知大家
我都好想攪個party
最好一早安排定

香港區o岩我
如果你間屋真係得就好啦.

洋房

哎, 我呢幾日有DD肚痛, 但又唔係要痾果種喎. 去廁所都正常去到. 不過個磅數真係... 一日低DD一日高DD, 自從星期二見過新低之後, 又重返, 今日同上個星期五個磅數係一樣無落過磅囉. 唔通已經到左平台期?

大宅

昨晚去左見營養C,答左問題,攞左一個apple and pear。

呢牌m到,但都減到1lb,我非常開心,我以為一定會重返,但又冇喎。

我隻腳呢牌做急步行同Stepper做到好鬼痛,營養c叫我訓係到做唔知sky乜野,要做成40min,做完起身頭云云,有冇sis試過係咪咁架?

別墅

原帖由 JHsbb 於 10-6-24 14:41 發表
我買左部貴野, 象印, 1988, 但好細部, 超慳位, 多數人買kenwood, 佢地有部7百幾, 但整出黎無象印咁好.....

你可以去烹飪錦囊--->所有麵包機牌子分享, 入面我地有傾吓架.....

如果想玩多d花款, 佢地有人係台灣訂部 ...

資料詳盡, 多謝你呀
等我去物色下部象印面包機先

大宅

請問知否blog上的芒果粒南瓜奶是幾人份量?
for 7人,應買幾個南瓜/ 芒果/奶?
原帖由 ananloklok 於 10-6-25 09:57 發表

資料詳盡, 多謝你呀
等我去物色下部象印面包機先

別墅

原帖由 JACKIE615 於 10-6-24 15:17 發表
嘩, 去到part 3, 報到下先, 好難追post^^
之前part 2見到你地d yogurt餐同我個差唔多, 我份量仲少d...唔知呢個係幾多熱量yogurt餐,....
早餐
1杯低脂yogurt
2湯匙麥皮
1隻雞蛋
1個蘋果
1茶匙油

午餐
2片麥包
1片火 ...

我同你個 yogrt 餐差不多, 剩係無 cut 下午茶杯乳酪
食呢個餐, 我可以輕到, 而且去大大會好d,
反而我呢兩日食薯仔餐, 輕唔到 !
不過, 食焗薯就超好味同方便,
如果你食 yogurt 輕唔到, 不如叫佢比你試下薯仔餐啦 !
個個人身體狀況唔同, 或者你會落到磅 !

別墅

原帖由 ABCD媽咪 於 10-6-25 09:27 發表

地點唔緊要...
因為難得一次....

同意呀, 如果有聚會, 預埋我呀

別墅

原帖由 JHsbb 於 10-6-25 01:08 發表
我今日見營養師, 今次減得好好, 瘦左2.9LBS, 佢話我追返晒(其實我一路都係高過正常減O既磅數)JOIN左2個月11日, 一共瘦左17.9LBS, 開心死, 依傢體重去返以前出黎做野個時喇, 不過生過BB真係生過BB, 腰, 肚腩, 手臂真 ...

好野喎!偷食都可以瘦到成3lbs,
D24-26牛仔褲一定著得番,
睇完你講象印麵飽機, 成晚瞓覺都諗住, 今次實守唔住, 又買...!

別墅

間屋其實我媽媽
不過佢唔係香港住
有最新消息通知大家
我都好想攪個party
最好一早安排定

香港區啱我!
等你好消息!
lapinou, 功德無量!

別墅

原帖由 Ansonrubby 於 10-6-25 09:59 發表
請問知否blog上的芒果粒南瓜奶是幾人份量?
for 7人,應買幾個南瓜/ 芒果/奶?

我都有嗰本書, 食譜冇註明FOR 幾人,
不過, 我諗你先跟食譜做一次比較好, 容易預計MA!

原本食譜(我估3-4人份量)
南瓜中型1個/小型3個
(書係用日本南瓜外皮綠色嗰隻)
脫脂奶250毫升
芒果1個
蛋白4隻
全蛋2隻
糖2湯匙

別墅

原帖由 ananloklok 於 10-6-25 10:03 發表

我同你個 yogrt 餐差不多, 剩係無 cut 下午茶杯乳酪
食呢個餐, 我可以輕到, 而且去大大會好d,
反而我呢兩日食薯仔餐, 輕唔到 !
不過, 食焗薯就超好味同方便,
如果你食 yogurt 輕唔到, 不如叫佢比你試下薯仔餐啦 !
...

連食2日YOGURT餐都無落磅.......(無啖好食都落唔到, 失望) 我聽日見營養C問下先..
我都唔知我個yogurt餐幾多M, 我聽日問問~ 薯仔餐我聽日問問先~ 不過我無焗爐....我怕更加無啖好食XDDD

大宅

Chan123,
Thx.
原帖由 chan123 於 10-6-25 10:30 發表

我都有嗰本書, 食譜冇註明FOR 幾人,
不過, 我諗你先跟食譜做一次比較好, 容易預計MA!

原本食譜(我估3-4人份量)
南瓜中型1個/小型3個
(書係用日本南瓜外皮綠色嗰隻)
脫脂奶250毫升
芒果1個
蛋白4隻
全蛋2隻
糖2湯 ...

伯爵府

好媽媽勳章

各位honey...我走啦
今日會拋夫棄子...陪亞媽去曼谷
希望唔會肥死啦..哈哈byebye

大宅

Enjoy...
我今週都有2個party要開大餐呀!
原帖由 ABCD媽咪 於 10-6-25 11:48 發表
各位honey...我走啦
今日會拋夫棄子...陪亞媽去曼谷
希望唔會肥死啦..哈哈byebye

禁止訪問

大宅

原帖由 manyu0826 於 10-6-24 17:03 發表
我想參加呀, 你屋企係邊架,
其實都唔一定要有厨房架, 揾個地方聚下, 傾下減肥經 or 每人帶一樣減肥食物來又得.

我都想JOIN埋妳地呀,到時可以大家分享減肥經呀

首頁

尾頁

跳至