論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

公爵府

我屋企個SIR已經得十個鐘頭係屋企, 都有野COMPLAIN個工人姐姐!!

1.話工人姐姐煲果D湯唔係老火湯..話人地偷懶, 只係煲得三個鐘...@@X@@ 嬲到我標煙...三個鐘都唔係老火湯, 點先係老火湯丫. 佢話要煲十幾個鐘, 用慢火吊喎...我真係想吊佢丫...我梗係知道姐姐煲湯既火路係有D唔岩, 但...有時真係手勢問題,佢地參透唔到我地廣東人既火候..唔夠味咪話唔夠咪羅, 駛唔駛咁講野丫!!!

2.話佢寵個仔, 佢要咩乜就比乜, 但求佢唔嘈.. 教仔教女係做亞爸亞媽 既責任, 工人就係工人, $3580唔包教仔架, 大叔!!

3. 投訴佢煲水唔睇火--OK, 咁都比你捉到,我無說話講,我會話佢..

4. 話姐姐求其帶佢隻狗上天棚放大小就算...我叫既, 因為我屋企要行好多層樓梯. 其實人地已經帶隻早午晚帶三次上天台, 星期六又清潔天台.仲想點丫!!

佢自己平時就唔會同個工人講野, 成日係我面前告狀..真係好煩丫...佢成日怪我無同上一個工人續約, 話我無比機會佢...又話佢好鍚亞仔同佢隻狗..又識煮食.依家呢個又點點點....(仲衰過D八婆)

工人係我揀既, 宜家比人彈三彈四, 真係好火滾!!

公爵府

咪就係羅!!!佢話佢亞麻係咁煲湯喎..

算啦, 要挑剔實會有野挑到出來...

會再同亞SIR傾下工人問題, 自己無老人家幫手,經濟又唔許可我做STAY HOME MAMA, 對工人只可以選擇信任.而且呢個姐姐暫時無野要我勞氣..就算無九十分,都有八十分...OK啦!!
原帖由 chaklongma 於 10-6-24 22:29 發表
煲3個鐘算係咁啦
煲十幾個鐘, 唔使煤氣架.....
人地唔使瞓咩, sir!

首頁

尾頁

跳至