夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

BK Milk勳章

原帖由 好心煩 於 10-6-25 16:16 發表

唉...可以點啫,唔通同佢反面咩?始終都係亞媽。我覺得有人講得好啱,我亞媽太任性,自以為是,其實我地細個果陣佢唔係好理我地咖,係大個咗我地既關係先開始比較closed!! ...

睇得出..你細個係婆AND麻麻照顧大GE
你阿妹慘D....好似阿媽唔想佢出世,
我相信你關心你媽咪會多過你妹妹,,
你妹妹有少少陰影係在所難免..

大宅

畀面勳章

我覺得樓主的媽媽好自私呵,不過佢而家都咁大年紀,你同佢就保持良好關係,開開心心相處下去就算啦!唔好爲佢擔心喇,亦唔好再諗佢以前的不是了,面向將來啦,你有你的生活同家庭,你要加油啊!你會有愛護你的老公和一個幸福的家!

洋房

嘩,妳媽咪好傳奇,我以為自己睇緊連續劇,太利害了,佢竟然惡人先告狀,將事實"嚟橫折曲",真系百歲唔死都有新聞,你都唔好咁怒氣啦,你都話佢好talk得啦,妳邊夠佢講,留返啖氣,要改既一早都改啦.

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

睇完,只有一個字比你媽咪:勁!

好似睇緊戲咁

大宅

好媽媽勳章

大宅

駛乜同你亞媽講~講得多都浪費氣力

大宅

樓主:

你阿媽嚴格上來說其實唔算你阿媽, 佢只係你身上基因的來源, 你真正阿媽應該係揍大你果個Grandma.又或者, 多d關心你妹妹好過.

明白你對佢一定有情意結, 但正如你所講, 你係佢女又點, 佢當日唔放你在同你細妹在眼內, 今日又點會有分別? 我當然欣賞你對佢果份情, 但如果你以為而家同佢會close返, 就因為佢cup你電話而傷心難過, 咁真係庸人自擾. 佢, 正如你講, 只係要身邊的人去滿足佢, 你講野唔啱佢聽, 佢真係啋你都silly.
你, 當然可以關心佢對佢好, 但唔好有任何期望(佢同你close). 有時間, 如果GRANDMA還健在, 多d關心佢陪佢老人家啦.
到你阿媽再山窮水盡坎坷淒慘時(sorry, 我唔係咒佢, 請別嬲), 或許佢才會同你建立返一份真正互相尊重的母女情.

珍珠宮

我就覺得樓主的媽咪唔一定好靚,但一定唔0系 0坳烏 0甘0既樣。

有些女士們都有一個唔准確的想法是,吸引男人,常做第三者的都好靚。以我聽第三者回來的經驗談是,最要緊講手法,看機會,看對像。物以類聚,如果唔懂得手法,看人不准,很容易自己會變成紅顏薄命。 紅顏是指不懂手法,不會看人的靚女,那些被第三者害的單親媽媽們 (A - D 君的老婆們)。她們不懂看自己選的老公都是鹹濕佬,小人一個。被老公騙了嫁給他也不知。變成紅顏薄命.
薄命 = 現在可以理解為婚姻,被 C6 和第三者害的太太們。

純是依我的愚見。

男爵府

命中注定樓主有個咁自私的亞媽, 真係勁 你現在唔好再理佢啦, 佢份人現在跟本唔會聽你講,

洋房

禁止訪問

大宅

我好想知佢點將人地老公搶到手...
睇下我呢D大婆用咩方法防守!!!
希望你媽媽開班....我一定第一個報名!!!

男爵府

樓主, 你阿媽都好賤格囉, 天生就是一個想test自己的吸引力的人, 去破壞人的家庭, 正牌狐狸精.

子爵府

原帖由 糠糠媽咪 於 10-6-25 16:59 發表
你亞媽對付男人應該好有手段

I agree. Can't be just social skills.

侯爵府

好媽媽勳章

樓主,

恕我直言, 以我看一個女人的角度黎評論令堂, 因為如果我當佢係你媽媽咁講, 我會好客氣, 但係當佢係一個普通女人黎講, 我真係好想鬧爆佢, 不知廉恥, 不知悔改..... 如果佢出身古代, 好可能俾人浸左幾百次豬籠

佢都而家都仲唔覺得自己有問題先慘, 如果佢係我阿媽, 我一早已經同佢斷絶關係, 我接受唔到呢d女人做我阿媽, 自己做女都覺得醜到死

你媽咪其實唔適宜嫁人, 害左你爹地同埋你兩姐妹
如果咁驚臨老冇伴, 點解當初唔好好珍惜你老豆, 咁幾十年之後, 你地一家樂也融融啦, 仲可以弄孫為樂添
呢d野全部佢一手做, 仲好怪人??

樓主你未必令你阿媽諗得通, 如果你心裡面對o個班大婆內疚, 如果你又咁孝順, 你都可以考慮代為向佢地請罪囉, 甚至直接同d佬講: 好心你地咪鬼咁蠢啦! 然後講阿媽壞話囉 (不過你阿媽可能會殺左你)

大宅

原帖由 jutau 於 10-7-28 14:07 發表
樓主,

恕我直言, 以我看一個女人的角度黎評論令堂, 因為如果我當佢係你媽媽咁講, 我會好客氣, 但係當佢係一個普通女人黎講, 我真係好想鬧爆佢, 不知廉恥, 不知悔改..... 如果佢出身古代, 好可能俾人浸左幾百次豬籠 ...

你點解要罵人呀媽?

複式洋房

你阿媽同我個痴線奶奶可以做姐妹tim啦~~~~佢又係一個二奶,,,迫死左佢自己老公(唔係我老爺,,,係佢第2任老公),,,,不特止,,,仲要每年清明去拜uncle時,,,係度喊苦喊忽,,見到都想嘔,,,假到呀~~~仲要同圍同人講佢做人二奶,,同埋佢個仔(即係我以前老公)有2個老婆,,,,我生細女個時仲要同我係醫院嘈交,,話我生女,,(因為我已有個大女),,,攪到我要見醫護社工,,,好彩而家唔駛對佢佢,,,如果唔係下一個跳樓係我!!!

禁止訪問

畀面勳章

大宅

好媽媽勳章

原帖由 好心煩 於 10-8-12 15:59 發表
人真係有好多面,佢絕對係一個多重性格既女人! ...

我絕對相信一個人可以有多重性格!
因為我都系..............(但我唔會搞人老公做人第三者lo)
:lol:lol

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

首頁

尾頁

跳至