自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

我小朋友讀的小學. 新校長每天上學及放學都站在校門迎接及歡送學生. 每日午餐他都會選幾位學生一起吃飯. 學生很開心.

各位媽咪, 您們的小朋友學校的校長是否會這樣做呢?

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 2sister 於 10-6-25 20:31 發表
我小朋友讀的小學. 新校長每天上學及放學都站在校門迎接及歡送學生. 每日午餐他都會選幾位學生一起吃飯. 學生很開心.

各位媽咪, 您們的小朋友學校的校長是否會這樣做呢? ...

你的新校長是否一位戴眼鏡的男士!?我都好懷念那位每天在校門迎接小兒的校長
我家有個跆拳小子,仲有影后妹妹

男爵府

直得讚賞的新校長

"直"得? "彎"得?

值得

原帖由 2sister 於 10-6-25 20:31 發表

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

邊間學校 ar, 校長好好 wor

禁止訪問

水晶宮

你間小學係邊區架?
個校長又幾親切喎!

公爵府

好媽媽勳章

我仔學校的校長都會, 連副校長, 全體老師都會係上學時站在校門口, 方便同家長溝通

校長都會同小朋友食飯, 幾住外籍宣教仕都會同小朋友一齊食飯

子爵府

回覆 1# 2sister 的文章

CCS校長一向如是。好親切。

大宅

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我個間都係呀,個校長唔係淨係識係冷氣房嘆冷,2,4係集隊日,未夠鐘佢一定企係操場捱熱同d學生傾下計,又會幫d一年級生放好個書包,整理下校服,135呢就實有2日企係門口迎接d學生,雖然好多時同老師傾緊計,但佢都必定同d學生講早晨,逢2,4真係人材仔仔,連d外語老師,3個好似門神咁企正係門口同d學生用英文傾下講早晨,特別低年級d學生,會教佢早上見到人既對答~~

珍珠宮

原帖由 jellyfish1989 於 10-6-26 06:16 AM 發表
CCS校長一向如是。好親切。

現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

別墅

在南區.

Coby@ - 您的小朋友是否和我的小朋友同校呢?

----------------------------------------------------

原帖由 emilylam 於 10-6-26 01:17 發表
你間小學係邊區架?
個校長又幾親切喎!

男爵府

請問係邊間? PM俾我可以嗎? 我住香港仔, 亞仔2011年讀小學, 我依家仲惗梗同佢報邊間好

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

好 nice 呀!

我諗起以前讀書時個校長, 睇唔起窮學生, 又唔做野, 又要學生比禮物佢, 全校無人鍾意佢!

男爵府

我仔學校的校長都會,仲會同D學生食飯,又講故事,佢仲會同D小一學生開生曰會

別墅

請 您告知email address.

-----------------------------------------------------

原帖由 KKM 於 10-6-26 23:40 發表
請問係邊間? PM俾我可以嗎? 我住香港仔, 亞仔2011年讀小學, 我依家仲惗梗同佢報邊間好

首頁

尾頁

跳至