跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

最平果套要成4萬幾

複式洋房

原帖由 hellocat0223 於 10-6-26 01:01 發表
最平果套要成4萬幾

My friend has brought this set for her daughter and now her daugher (age 3) has already learnt a lot of English words.
However, this is very very expensive , is it really worth to buy ?

男爵府

好媽媽勳章

我買左半套,因為我個friend兩年前都係買半套,$2xxxx,佢個女都識好多字。

我睇forum有d bb唔鍾意睇,所以都係買半套先,真係有興趣先再upgrade。雖然到時upgrade又會貴d,但都好過買左唔鍾意呀!

禁止訪問

好媽媽勳章

男爵府

學到幾大?

原帖由 twllc 於 10-6-26 13:14 發表
我買左半套,因為我個friend兩年前都係買半套,$2xxxx,佢個女都識好多字。

我睇forum有d bb唔鍾意睇,所以都係買半套先,真係有興趣先再upgrade。雖然到時upgrade又會貴d,但都好過買左唔鍾意呀! ...

男爵府

好媽媽勳章

好似冇話學到幾大,半套係大部份野都得一半,少部份野係完全唔包(不過我覺得果d野冇用)。反而disney既賣點係部錄卡機同d卡,呢d就包晒 (除左好大張卡要另外加錢買,但就算full set都好似要另外加錢買)。

另外full set會籍一年,half set會籍半年。

我知disney比人地貴好多,但我都係因為disney既公仔買佢姐。如果小朋友鍾意去迪尼尼,咁佢地學呢套野都會有親切感。

原帖由 hellocat0223 於 10-6-28 01:04 發表
學到幾大?

翡翠宮

剛買咗,覺得disney教英文嘅方法幾好,一邊教BB英文,一邊親子!!

男爵府

我之前問過佢,

佢話4萬幾果套,學到2歲WO

原帖由 twllc 於 10-6-29 11:09 發表
好似冇話學到幾大,半套係大部份野都得一半,少部份野係完全唔包(不過我覺得果d野冇用)。反而disney既賣點係部錄卡機同d卡,呢d就包晒 (除左好大張卡要另外加錢買,但就算full set都好似要另外加錢買)。

另外full set會籍一 ...

洋房

我有一套出讓(是2001年版),全套齊全(除了玩具),如有興趣可留言給我e-mail: [email protected]

男爵府

好媽媽勳章

用到幾歲唔關買幾多錢事,我阿b依家6個月,我先開始俾佢睇少少dvd,之前幾個月都淨係碌其十張卡同聽cd,仲有另外幾百張完全未碌。佢叫我分年齡用,相信都可以用到歲幾兩歲。到時入左幼兒院就冇咁多時間,而且仲會俾佢去學其他野。當然,如果阿b咁叻好快就學識晒果幾百字同對答,我都唔介意upgrade~

而且我聽朋友講,佢個仔成4歲先買disney,咪一樣咁用,如果有年齡限制,佢都唔會買啦。

其實佢講用到兩歲,係咪想話會籍呀? 因為4萬蚊包一年會籍,而佢好多活動都係最少1歲先join得,如果你由1歲先開始用會籍,咁咪用到兩歲law~ 之後extend會籍要每年俾錢。

原帖由 hellocat0223 於 10-6-29 22:27 發表
我之前問過佢,

佢話4萬幾果套,學到2歲WO

別墅

有一套教材叫your baby can read, 我个人觉得好好..价钱$500左右.如果大家 有兴趣,可以PM我

男爵府

意思係話,由0歲開始,可以用到2歲,即2年.
原帖由 twllc 於 10-6-30 17:59 發表
用到幾歲唔關買幾多錢事,我阿b依家6個月,我先開始俾佢睇少少dvd,之前幾個月都淨係碌其十張卡同聽cd,仲有另外幾百張完全未碌。佢叫我分年齡用,相信都可以用到歲幾兩歲。到時入左幼兒院就冇咁多時間,而且仲會俾佢去學其他野 ...

禁止訪問

Can U send me details

禁止訪問

好媽媽勳章

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回

我響 06年七月用 $38,300 買左 set "Super Mickey", 個 agent 話最少用到六歲~ 不過阿女返左幼稚園之後就好少用了... 好彩家陣又可以開始俾細佬用, share 返化算 d

複式洋房

Wah! 而家SUPER MICKEY 要成 五萬幾呀!!!
我都諗緊唔知買唔買俾阿仔, 真係好鬼貴...

原帖由 doughnut_cyc 於 10-7-9 16:34 發表
我響 06年七月用 $38,300 買左 set "Super Mickey", 個 agent 話最少用到六歲~ 不過阿女返左幼稚園之後就好少用了... 好彩家陣又可以開始俾細佬用, share 返化算 d

男爵府

Too expensive la, I won't buy this because I cannot affort.

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我個月大約10個月(2007)時買了full set, 結論我都覺得套教材好好, 不過宜家多咗細佬係屋企加埋要返學, 我個女就好少特登拿出來用, 宜家播下D歌俾細佬聽, 所以share番個價錢就抵D!我買的時候都無錢, 但又諗學習機會要趁細個, 所以都分了4年來供, 計番供完要6萬元了, 我下年年尾就供完啦!

大宅

請問有幾多組合選擇? 價錢?
依傢大仔對英文好有興趣,
又生左細仔可以 share ,
所以考慮緊買番套

翡翠宮

原帖由 xoboy1125 於 10-7-18 13:51 發表
請問有幾多組合選擇? 價錢?
依傢大仔對英文好有興趣,
又生左細仔可以 share ,
所以考慮緊買番套

我早2 week 買咗套 super mickey 要$42600,可分4年供\,每月供1千1百幾,計返每個月要比成$200利息!!
超唔抵!!
But,如果有HSBC信用咭,分1年供,就唔洗比利息,每個月供3千幾,我選擇咗用HSBC分1年供!!

佢哋有成5-6種選擇,最平2萬幾,最貴6萬幾!
我個女7 months用4萬幾呢套比較適合!

而家我剛用咗2 week,我而家唔知work 唔 work,因為只係用咗2 week,冇可能有 feed back,最起碼而家印傭可以用呢套嘢同我BB玩,唔洗日日你眼望我眼,浪費咗我BB學嘢嘅時間!!
而且佢啲storybook撕爛咗可以換新,我個教育顧問話,BB要透過接觸先學到嘢,唔比佢摸,佢唔單止學唔到,仲會因為我吔成 日say no(因為怕BB撕爛書),而唔like 睇書,所以佢鼓勵我比BB摸下啲書,等BB接觸下啲圖畫!!
我之前都有响圖書館借書比BB睇,但係好多時怕BB整爛就唔比佢touch,結果啲書都冇乜點睇過!
但係而家就唔怕喇!因為爛咗可以換,我當然唔會鼓勵我BB撕爛啲書,但係呢個年紀嘅BB點會明呢!
so far,用咗2 week我覺得ok,嚟緊月尾佢哋有個家長座談會,我都參加咗,希望了解下其他家長嘅用後感!
而我個教育顧問都幫我 book咗印傭班,等我個印印清楚了解點用!始終印傭班用印尼話教會比我講好啲!!

首頁
12345...6

尾頁

跳至