跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 Choc. 於 10-6-27 06:56 PM 發表
hahaha

我係6月mama,bb遲左4日仲未出世,c6叫我去完廁所睇清楚先好沖廁

再過多3日就變7月B囉.

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

原帖由 yin_sophia 於 10-6-27 13:40 發表
就算唔係第一胎, bb從陰道排出黎的時間, 無理由快過好暢通排出糞便的時間喎...
仲有, 前面同後面的感覺都唔同啦...
bb仔撐開前面時, 大家都唔會以為係尿的威力掛...
所以應該有時間用手接住bb, 最多連大小排泄都 ...

生得果陣, 完全唔同架啦. bb 壓住下面既膀胱同埋直腸, 係唔到係咪真係有大小便意, 好多媽媽生得果陣都會嗌屎急架.

大宅

原帖由 bosch 於 10-6-27 08:43 PM 發表

生得果陣, 完全唔同架啦. bb 壓住下面既膀胱同埋直腸, 係唔到係咪真係有大小便意, 好多媽媽生得果陣都會嗌屎急架.

其實照計BB個頭仔點都大過便便掛...
如果第1胎, 前面點會唔辛苦? 有d媽媽仲要剪添... 如果唔剪, 會唔會撕開嫁!? (撕開一d都唔痛!?) 咁同大大好唔同喎...
我好難想像到生仔同去大大一樣的感受...

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

原帖由 yin_sophia 於 10-6-27 20:54 發表

其實照計BB個頭仔點都大過便便掛...
如果第1胎, 前面點會唔辛苦? 有d媽媽仲要剪添... 如果唔剪, 會唔會撕開嫁!? (撕開一d都唔痛!?) 咁同大大好唔同喎...
我好難想像到生仔同去大大一樣的感受... ...

唔剪多數會撕開架... 不過到時陣痛仲痛過俾人剪, 所以剪果陣唔覺得痛, 聯針反而痛d.

我生果陣都係好似大大咁. 開得一度時我話想小便, 去完無耐又想去, 姑娘禁完我個肚之後就話我痾清左, 所以佢地冇理我囉... 到真係生得時, 我就嗌屎急, 姑娘叫我忍住唔好痾... 最後真係忍唔到要痾咁, 不過都要 push 幾次至生到, push 果陣好似去個超級大便秘咁.

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至