親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

7月尾去5D4N 帶幾多旦藥先夠呢?? 1萬蚊OK??

大宅

1萬蚊包唔包括酒店果D先...?
一個FAMILY我諗帶15000會好D~多小小用唔晒唔怕架嘛~~ D..

大宅

好媽媽勳章

我都係7月尾呀, 我7月28日-8月1日, 2大3小, 你邊日去呀? 會唔會去babyboss?

我會帶$30000(台灣唔係太多野買, 應該洗唔晒), 帶定有咩事都叫做有$"旁"身
我的bk復活節蛋彈勳章活動, 請多多支持, 按<支持>按鈕 便可^^
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3824222&extra=page%3D2

侯爵府

原帖由 tytyan 於 10-6-30 15:11 發表
1萬蚊包唔包括酒店果D先...?
一個FAMILY我諗帶15000會好D~多小小用唔晒唔怕架嘛~~ D..

唔包酒店果筆.

侯爵府

原帖由 Rosan 於 10-6-30 15:27 發表
我都係7月尾呀, 我7月28日-8月1日, 2大3小, 你邊日去呀? 會唔會去babyboss?

我會帶$30000(台灣唔係太多野買, 應該洗唔晒), 帶定有咩事都叫做有$"旁"身 ...

3萬蚊咁多

我會去babyboss ar... 不過我早過你出發,我25號去,29號返黎LU

大宅

好媽媽勳章

即係我到步你第2日就走, 重諗住睇下會唔會同一天去babyboss tim(小朋友同聲同氣好玩d)

正常買野同食野一定洗唔晒, 但係我有3個小朋友, 有咩大吉利事, D$就好有用(當然唔希望用得著)
我的bk復活節蛋彈勳章活動, 請多多支持, 按<支持>按鈕 便可^^
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3824222&extra=page%3D2

大宅

畀面勳章

唔夠錢, 可以係台灣有plus既櫃員機來錢, 手續費好似係$20左右(唔係好記得), 因為唔係現鈔價, 個rate都ok ga.

原帖由 Rosan 於 10-6-30 15:57 發表
即係我到步你第2日就走, 重諗住睇下會唔會同一天去babyboss tim(小朋友同聲同氣好玩d)

正常買野同食野一定洗唔晒, 但係我有3個小朋友, 有咩大吉利事, D$就好有用(當然唔希望用得著) ...

大宅

好媽媽勳章

都好wor, 唔洗bring 啦咁多cash , 我用的是HSBC ECT 係味都可以係 plus既櫃員機來錢?

Thx!

原帖由 hiellen 於 10-6-30 22:33 發表
唔夠錢, 可以係台灣有plus既櫃員機來錢, 手續費好似係$20左右(唔係好記得), 因為唔係現鈔價, 個rate都ok ga.

複式洋房

只要你張提款咭後面有plus字就ok.

原帖由 Rosan 於 10-6-30 22:50 發表
都好wor, 唔洗bring 啦咁多cash , 我用的是HSBC ECT 係味都可以係 plus既櫃員機來錢?

Thx!

大宅

原帖由 March 於 2010-6-30 15:46 發表

唔包酒店果筆.

帶定1,5000 對台幣~唔洗就住就住洗費丫嘛..
咁帶多小小港幣..有乜事用多左..
可以去台灣既銀行對..多數都係 X4...
同時..帶定張信用卡..有乜事..世界通行丫嘛!

侯爵府

原帖由 tytyan 於 10-7-2 09:29 發表

帶定1,5000 對台幣~唔洗就住就住洗費丫嘛..
咁帶多小小港幣..有乜事用多左..
可以去台灣既銀行對..多數都係 X4...
同時..帶定張信用卡..有乜事..世界通行丫嘛! ...

咁又係,人在外地有多個錢旁身安心D

侯爵府

原帖由 Rosan 於 10-6-30 15:57 發表

正常買野同食野一定洗唔晒, 但係我有3個小朋友, 有咩大吉利事, D$就好有用(當然唔希望用得著) ...

雖然唔係第1次去台灣但babyboss 就係第1次咋... 我因為剛上星期先決定去旅行臨時臨急依家54ND BOOKED 左2間唔同酒店先搵到有3人房...

我booked26-27 住舞衣新宿豪華2人房+床,貪佢夠新又平... 但未住過又未得閒研究,唔知會唔會出入好唔方便!?

27-29 住番台北站gei 桔子館前店3人房,貪佢又方便又平

我仲未plan 行程,得閒大家研究下!!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

你地帶咁多錢既

我1家3口岩岩去完,用左4000hkd咋喎
不過我地無乜點坐低食過飯.....但我諗8000-10000hkd已經好夠喇

真係唔夠錄咭囉

大宅

好媽媽勳章

嘩! 只是用左hk$4000, 好西利呀!

但係我一定唔得, 因為我小朋友多, 所以全部車程都會包車和坐taxi, 如果坐折運驚佢地走黎走去會走失, 自己又會舒服D! 如果我only bring 大女去就會平好多, 因為可以坐折運 or 巴士 - (約hk$2-3000)

另外我又會在WEB 訂書, 牛爾&Kelvin D Product...... (約hk$2-3000)

酒店check in 比cash (約hk$3400)

babyboss 2大3小 (約hk$740)

101 -2 大3小 (約hk$400)

呢度都要成9千幾, 仲未計其他入場ticket同食飯

原帖由 sasa0208 於 10-7-2 10:25 發表
你地帶咁多錢既

不過我地無乜點坐低食過飯.....但我諗8000-10000hkd已經好夠喇

真係唔夠錄咭囉

大宅

原帖由 Rosan 於 2010-7-2 11:01 發表
嘩! 只是用左hk$4000, 好西利呀!

但係我一定唔得, 因為我小朋友多, 所以全部車程都會包車和坐taxi, 如果坐折運驚佢地走黎走去會走失, 自己又會舒服D! 如果我only bring 大女去就會平好多, 因為可以坐折運 or 巴士 ...

哈哈哈~我覺得最重要都係要帶定多幾個膠袋放垃圾~
台灣D垃圾筒唔係周圍都有架... ^.<

大宅

好媽媽勳章

唔該晒你呀! 你唔講我都唔知道台灣D垃圾筒不是周圍都有, 咁是否都同HK 一樣 7-11唔比膠袋架? thank you!!

原帖由 tytyan 於 10-7-2 11:11 發表

哈哈哈~我覺得最重要都係要帶定多幾個膠袋放垃圾~
台灣D垃圾筒唔係周圍都有架... ^.

大宅

好媽媽勳章

我book左東龍, 雖然old D, 但網上D comment都幾好, 最緊要是location 好, 4人房又夠大, "arm"晒我^^

原帖由 March 於 10-7-2 09:45 發表

雖然唔係第1次去台灣但babyboss 就係第1次咋... 我因為剛上星期先決定去旅行臨時臨急依家54ND BOOKED 左2間唔同酒店先搵到有3人房...

我booked26-27 住舞衣新宿豪華2人房+床,貪佢夠新又平... 但未住過又未得閒研 ...

大宅

我上次都係去左5日. 兩大兩小, book 機票, 酒店, +baby boss +包三日車共花hk$14000多d. 另外帶hk$10000去台灣換, 用剩hk$2000返來. 所以使費約是 hk$8000 (己叫做豪使, 去埋六福村,不斷周圍食果隻 + 又有買手信). 我估唔買手信唔去樂園, hk$4000真係己足夠.

侯爵府

原帖由 sasa0208 於 10-7-2 10:25 發表
你地帶咁多錢既

真係唔夠錄咭囉

用左2千蚊真係好勁呀!!!!!

侯爵府

原帖由 TINGMUM 於 10-7-2 12:50 發表
我上次都係去左5日. 兩大兩小, book 機票, 酒店, +baby boss +包三日車共花hk$14000多d. 帶hk$10000去台灣換, 用剩hk$2000返來. 所以使費約是 hk$8000 (己叫做豪使, 不斷周圍食果隻 + 又有買手信). 我估唔買手信, ...

hahahaha... 聽完大家意見,我唸住帶1萬蚊CASH 真係唔夠到時先簽咭or 禁機囉。

首頁

尾頁

跳至