夫婦情感

跳至

首頁
12345...8

尾頁

別墅

要1個鐘頭打三個電話同埋要搵埋你老公BOSS去搵你老公?? >>>

你老公BOSS
If my Boss, your C6 have been fired already!

How about your 小孩? When they grow up , 要1個鐘頭打三個電話?

大宅

樓主你咁多時間打電話check人,不如搵份工,賺返個錢仲有建設性啦,check係絕對無用架,越check得緊越出事,咪最終迫到你老公討厭你同唔要你囉,有時啲野好似放風箏拉線咁,時鬆時緊啲,佢先可以飛得高,但仍有一條線喺你手,你下下拉咁緊,好快斷線,玩殘你自己,你真係搵份工或搵啲有建設性既野學下啦,好過做埋啲浪費生命既野。

男爵府

可能佢老公都問緊同樣的問題,娶左咁既老婆,除左死,可以點?

複式洋房

唔好話女人都唔幫你,
你禁樣CHEAK法叫做"""恐怖"""
你老公頂到你十年先黎去滾,
你汁到啦!
一個鐘三個CALLS??????
男人愈挷得緊.佢就愈要去滾,
你KEEP住禁樣落去啦...
到頭來頭家散左罪灰WO手系你囉!!!
唔好怪我講野刻薄!
為頭家付出好多,唔代表要禁樣做囉!

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

樓主你都有2個小朋友要照顧, 點解你仲有咁多時間去check住個老公, 不如將D時間放在小朋友和家庭身上, 同佢地去公園玩吓, 行吓街, 圖書館, 或者在屋企整吓蛋糕或曲奇等等, 你都可以消磨一些時間, 唔需要去check住個老公, 比D空間自已, 亦都比D空間老公, 不如試下一日只打3次電話比老公, 跟住每日一次, 可能你老公覺得有咗私人空間, 返而調返轉, 佢打返電話比你呢, 放開D自已啦...樓主

複式洋房

你係咪精神有問題呀,如果我老公一個hour 3個call, 加埋SMS我個老板...sorry...我忍唔到佢1日,我一早走咗.

樓主...我發覺你唔係好睇得起你老公..我直情可以諗到你係個d幾個八婆冇野做係到high tea...係到講點管自己老公同數下自己d仔女有幾勁d c9.

其實我唔明點解你要管得佢咁勁,還原基本步,2個人係開心先係起埋一齊,如果大家唔開心又或者已經唔相信對方,咁何必係埋一齊,你老公唔需要多一個阿媽/會計/秘書,佢係要一個愛佢的老婆.

In conclusion, please go to see doctor if u're mentally sick. I think your husband should be the one go to die; u should be the one go to hell!!!!

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

兩個字

救命

伯爵府

牛年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

如果佢真係出軌, 我覺得遲左咯
比人咁check法, 人都癲啦

民房

你老公末被炒都很好野,一或他公司是賣震蛋,所以電話點震都得!!

別墅

真系check 得太過份,同埋男人要面架,被人check到甘,想死呀你老公,而且每日得$100/$200 用,邊夠用呀

複式洋房

如果做情侶同做夫妻無個信字.......點樣過人世呢???
我老公番過大陸做野半年....都係間唔中打電話俾我...我完全無CHECK過佢..平時佢要夜番...無俾電話我都無理...是我太過信任佢.......定係我唔愛佢......我自己都唔知.!!!不過反轉...當我要出黎做野..有時會夜D番..(唔過2點)佢就會黑面搵野同我嘈.....我感覺唔到佢係緊張我,而係唔信任我...咁多年,佢對我都唔係好,雖然唔係包2奶問題,但係性格唔夾都係離婚噶至命傷.!!!
樓主,如果我係你老公真係會一早同你離婚,無信任噶愛情可以永遠咩???咁樣相處落去又有咩意義呢?

男爵府

好媽媽勳章

唔信,無可能有一個人可以過到啲咁咖生活唔癲

子爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

回覆 32# AAA-Mom 的文章

樓主,你講真定講假呀,依家仲有你呢d女人,做你老公一個字 "慘"比我係你男人,飛左你九世,再講做得兩公婆,無咩係話捱唔捱,就算真係捱,我都覺得係應份.

樓主,其實你咁做,你自己會開心咩,你要日思夜想個老公几時對你唔住,其實,最辛苦個個,係你自己,有人話婚姻好比釣魚,你條魚絲收得太緊會斷,放得太鬆條魚游走左

珍珠宮

好媽媽勳章

忍到你10年
你老公都算勁
我係你老公的話唔洗1年就走左啦

好恐怖囉
唔好話老公,連做男人都不如
完全無哂做男人既尊嚴
你真係要好好檢討下自己啦
你要個老公錫你關心你陪你地多D
相反諗下自己有無做到呢樣對返佢?

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

如果樓主講既野係真,樓主你都幾恐怖!!掉轉如果你老公咁對你,你又會點呢??我睇唔到有邊一個地方令你懷疑老公有外遇!!如果俾得你懷疑既,其實都可以叫做俾左提示你囉!!咪話BOSS啦,就算同朋友出去,你打俾佢D朋友,都唔係咁好啦!!我以為我阿嫂管我阿哥嚴,點知你仲勁,好彩我阿嫂唔係你,如果唔係又多一個破碎家庭!!
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

禁止發言

男爵府

2個人去到咁冇信心冇信任,
一齊真係好辛苦, 我自己既時
間都唔夠用, 仲得閒一小時check
佢幾次, 如果係我, d錢係晒我度,
仔女又係度, 我怕咩佢會變, 如果
真係咁, 一冇所有既人係佢, 你係
比你老公覺得你煩, 惡, 好似唔係真
心愛你, 樓主~ 不如去搵心理醫生睇
下啦~

複式洋房

樓主~ 請妳出來回應下大家吧!

複式洋房

好多謝大家中肯有力的說話. 我選擇在此傾訴, 就是喜歡BK媽咪的advice, 毫無保留, 点醒我(如我錯), 支持我(如他錯) 我冇セ朋友可傾訴, 我見甘多年都係咁check佢, 好像大家都慣了....

大家都認為我錯我過份....其實我都知...不過每次我都過唔到自己的"心魔", 好想知佢是否又呃我....想知他在做什広...可能對自己冇信心...但原因不明. 你話外表, 我老公係靚仔型, 而我亦不錯, 婚前婚後都有人追...我虎佢豬, 一同天秤座....有相士話過我地豬虎是六合, 走唔甩...

我變成咁, 可能之前一段感情就是被ex bf出賣過, 所以令我變成了"金田一"....而我c6真的十年來呃咗我無限次, 全部都是他偷去打桌球! 他過份到可以工都唔反, 失踨(10年內失過4-5次, 短至2日長至12日)對我傷害很大的啊! 所以一找他不到我就發癲的了.....遇上他關电話, 我會成个人震晒, 好嬲, 返緊工都即請假去波樓"挖"佢, 但好多時都撲空, 根本找不到,成日坐的士逐區波樓掃場....試過有间相熟的, 个D員工因為他不接电話, 我連續每分鈡打去, 阻人做生意, 落盡佢面....

係!我都知自己過份!不過我成日諗, 其實每次都是他呃我or熄电話在先, 我才會咁....如果他打波吋肯聽我电話我就唔会咁癲, 當然他又會說打緊波聽我电話好煩....又比波友笑....
其實我有時諗, 佢唔打咁多波就不用受呢D追魂call, 我都係想佢不如專注事业, 陪子女更多仲好!因為我都一樣, 我每日一放工就即趕回家, 我夠边度都冇去, 什広啫好都冇啦, 唔賭唔shopping不追名牌, 我從來只全副心神放晒在子女身上 (係, 我認冇理過老公, 只理仔女)

我唔知自己是否有病?但我不是short short 地的人喎, 我都在公司主管整个市場部的女人...所以老公成日話我對他像上司....

我有時都温柔架, 性生活亦是我倆最合拍的一環...我是否自私?自我中心?

在我角度, 什広都公平才得, 況且夫妻间應該透明度高, 更不應存有什広私隱, 私隱只是給自己去收埋不可告人的秘密空間吧. 更不可有異性朋友, 難道又是錯嗎?

唉.....

救下我吧...我受教的...不過真係唔係我一个錯哂架....

大宅

原帖由 AAA-Mom 於 10-7-5 12:42 發表
好多謝大家中肯有力的說話. 我選擇在此傾訴, 就是喜歡BK媽咪的advice, 毫無保留, 点醒我(如我錯), 支持我(如他錯) 我冇セ朋友可傾訴, 我見甘多年都係咁check佢, 好像大家都慣了....

大家都認為我錯我過份....其實我 ...

你都識講你鐘意公平既係關,你同你老公儘管係夫婦,但都係兩個獨立個體,每個人都有自己既個性,喜好同生活模式,我覺得你好似想統治你老公咁款,你以前受過傷害,被前男友出賣過,當然個男既係唔啱,但係咪經過咗一啲傷痛後你應該反醒自己有咩唔啱既地方,唔係人哋永遠都錯晒,如果唔反醒咪會重蹈復徹咁錯落去囉,仲有,愛一個人去付出係唔計回報,你下下計住,根本唔係愛,你付出幾多要收返雙倍,唔好咁幼稚,你老公又無攞支搶指住你迫仔付出,好多時無將自己想像得太偉大,亦都無將自己睇得太重要,我指喺兩性關係上,出面大把女人,你老公無咗你真係唔會死,你仲要咁對佢,佢真係飛咗你後,會發覺出面原來咁開心,到時你後悔就太遲。
如果你老公係成日失踪既性格,你咁check佢只會兩敗俱傷,試下真係關心下老公既想法同需要,唔好咁自我中心,好好同你老公傾下,佢想用邊種方式相處,多啲用關心語氣啦。如果你繼續咁樣落去,就真係注定婚姻失敗。

首頁
12345...8

尾頁

跳至