論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

Pitaya 發表於 16-3-21 13:50
太子宜家 ~ 請工人時扮到個工人好多人爭好搶手咁, 等僱主冇時間慢慢考慮; 當你請左工人時佢又成日叫個工人 ...

上個月仲係度請咗個斷約印姐㖭!

複式洋房

Buzzmi 發表於 16-12-9 11:51
家美僱傭中心.
Before signing the contract the owner, promises this and that but once you signed and ...

this was exactly what we faced years ago.

複式洋房

北角安心僱傭

子爵府

babykris 發表於 13-8-26 15:48
荃灣 housemaid

我星期六仲諗住簽約
佢點差法?

[[img align=right]C:\Documents and Settings\Administrator\桌面[/img]

水晶宮

回覆樓主:

得成個個都老屎忽,衰到冇人有

男爵府

iamlazy 發表於 16-12-24 21:39
得成個個都老屎忽,衰到冇人有

天峰(旺角)

男爵府

Pitaya 發表於 16-3-21 13:50
太子宜家 ~ 請工人時扮到個工人好多人爭好搶手咁, 等僱主冇時間慢慢考慮; 當你請左工人時佢又成日叫個工人 ...

旺角(天峰)亦用同一手法,去年新年後工人冇啦啦走失咗踪(只做了半年多少少),於是上年同Agent傾咗一陣怎样善後,佢地只叫我立即向入境處單方面終止合約,又話有D現成工人可七折介紹,心諗工人剛還完錢,边有地方住同食,於是周末老公決定上多去一次,有一兩個工人斷約工人坐响度等新僱主。

大宅

寶琳站 旭輝,中環都有分店

大宅

大埔菲亞僱傭公司,11月頭開始幫我攪續約(姐姐已幫我做了四年),已告訴她我買了27/12機票。11月尾叫我姐姐夜晚去入境處排隊,等到第二朝佢個仔去接隊。我問佢點解要我姐姐去排,佢話姐姐visa 6/12到期,所以叫佢去排。我問返佢點解吳一早同我講,如果要佢去搞,我之前比錢佢做咩之後佢話自己無叫,係佢D助手同姐姐friend叫姐姐去。之後叫我放心,佢地處理。
9/12我問佢visa出到未,佢叫我吳好book機票住,12月出吳到visa。結果,我自己上網check和問其他agent,佢地叫我可親身帶passboard 和新約去入境處見主任申請加快,我20/12親身去,即日攞到。佢無教過我點做,只是說我遲交文件和入境處慢。
大家會追佢退款嗎?

大宅

屯門華都德法雇傭中心

子爵府

金X,X咭
油麻地:

請第一個駁咀天后丶第二個喊左23日話老公撞車要走又冇$賠、現在呢個死蠢又唔肯學,中介冇跟進,whatsapp 只read不回,失蹤

Ivy 中介:
個個工人都識去勞處開file

複式洋房

chichiho 發表於 17-2-8 07:48
金X,X咭
油麻地:

將軍澳賤人館

複式洋房

EQ 發表於 14-7-26 20:28
賤人管

大宅

vkbb0413 發表於 16-3-19 16:42
運通,衰到無人有
點衰法? 上星期我都搵左呢間,佢介紹左O的姐姐比我, 但O的CV 全部冇名, 佢話係私穩條例, 我覺好古怪所以都係唔經呢間搵

別墅

vinvin38 發表於 14-5-6 19:11
信心(海外)僱傭中心 in WanChai.
Ms. Hung extremely bad agent once she got the money. Everything is no ...

大宅

tailovetnb 發表於 16-3-20 01:33
尖沙嘴千悅,教唆工人斷約、keep工人護照、當工人係搖錢樹不停咁換僱主

...

係,我個被我炒既斷約印,已即時介紹工比佢

複式洋房

merrypris 發表於 17-2-8 13:55
將軍澳賤人館

薦(賤)人館服務真係好差

大宅

elyannes 發表於 17-2-8 14:41
點衰法? 上星期我都搵左呢間,佢介紹左O的姐姐比我, 但O的CV 全部冇名, 佢話係私穩條例, 我覺好古怪所以都係 ...

我當時急要工人,上去office interview, 約見嗰個就no show, 即氹上去就俾其他姐姐你揀。簽時係話就完約工人,2星期後可上工,簽完一星期後打嚟話姐姐被斷約,要2個半月!其後簽証加快全部我自己追,批咗証慢慢先寄,最後仲話斷約工人要另加2仟機票錢,我同佢哋嘈到報埋警!呢間嘢衰到無人有,諗起都嬲!

大宅

回覆 vkbb0413 的帖子

咁賤,你邊區呀? 我元朗呀.佢都係咁不停SEND CV 比我, 跟住又話可即見O的姐姐, 我問佢你個O的係完約定斷約佢話完約,我已覺得奇怪,你咁多貨都完約要搵工? 後尾我再望清楚全部冇名咁鬼鼠,再問又話私隱條例, 我估佢根本身有屎, 怕我SEARCH 到O的妹個名有比人BLACK LIST, 同埋佢係係咁追我話好多姐姐可以見工

大宅

elyannes 發表於 17-2-9 15:55
回覆 vkbb0413 的帖子

咁賤,你邊區呀? 我元朗呀.佢都係咁不停SEND CV 比我, 跟住又話可即見O的姐姐, 我問 ...

我個間係旺角,簽完約個staff咩都話唔知,佢都唔想,叫我揾cwb個經理幫手,將個file pass 俾佢。點知嗰邊個所謂經理仲賤,把口話幫你跟,最後咩都無做過,仲要我話返個status 佢知,當我傻婆咁點,鬧完佢又玩嘢,visa 出咗2個星期都話個姐姐未收到

首頁

尾頁

跳至