親子旅遊

跳至

首頁
12345...11

尾頁

水晶宮

畀面勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

請 問是否間間的價錢都一樣呢 ?

原帖由 技安 於 10-7-16 23:50 發表
記住print多幾張, 因為你每次結帳佢都會收起
我第一站去左芭堤雅central festival pattaya beach度買, 位置係foodcourt果層, 第二站係sala daeng 分店, 第三站係夢幻樂園度買, 呢處最差間舖又細又亂, 可能太多人買
...
生日月, 開心過

水晶宮

請問我是否求其print out其中一間分店的coupon就可以全線通行, 包括pattaya分店 ?

原帖由 wingchu 於 10-7-19 02:27 發表
我都係跟康泰,前日回來.旅遊車完全唔掂,又熱又侷,細女侷到嘔,

mike 可以不去,跟本唔平,

central festival pattaya breach ,反而唔錯, 如 Naraya, (記得download coupon,有9折,可用cash 比錢, coupon 是任何一張都 ...
生日月, 開心過

男爵府

原帖由 tobeyngkawai 於 10-7-18 16:45 發表
你跟邊個團呀??

21/7 康泰BB05-SPCX

別墅

請問兩間酒店正唔正呀? 幾多星的HOTEL呀?
曼谷MIRAMAR 有沒有泳池呀?

原帖由 技安 於 10-7-18 22:06 發表
我跟EGL , 芭堤雅住EASTERN GRAND PALACE, 包車出BIG C 都係100銖, 曼谷就MIRAMAR , 如果由SIAM 番酒店兜晒路都係80銖

大宅

我都係跟康泰, 22/7出發, 我仲以為佢哋質素好啲, 泰國咁熱,架車冷氣唔掂咪好辛苦? 咁食方面又如何呢? 另外, 你們幾點集合? 我要5:45am到機場, 咁即係要 taxi.

男爵府

原帖由 雪文 於 10-7-19 10:06 發表
請問是否全程酒店都有洗頭水, 浴露同風筒 ?

暈船丸在香港買定嗎 ? 葯房有無一, 二粒買加, 定係要買成排 ?

我住那兩間都有齊洗頭水, 浴露和風筒, 但先前開茶會就叫我們自備, 說酒店不會提供.

暈船丸我諗你在香港買定好點, 起碼肯定不會買錯. 如你會暈車浪, 那去珊瑚島那天你最好先食定打抵, 因乘快艇出去都幾拋.

子爵府

坦白講5天團, 團費只係$1398, 酒店一定唔會係5星, 我估3星左右啦! 不過都好乾淨, 而且出入都方便丫! 我本身唔游水, 所以都冇留意有冇泳池
http://www.bangkok.com/miramar-hotel/

原帖由 bookshop 於 10-7-19 12:52 發表
請問兩間酒店正唔正呀? 幾多星的HOTEL呀?
曼谷MIRAMAR 有沒有泳池呀?

男爵府

原帖由 kimmyu 於 10-7-19 13:33 發表
我都係跟康泰, 22/7出發, 我仲以為佢哋質素好啲, 泰國咁熱,架車冷氣唔掂咪好辛苦? 咁食方面又如何呢? 另外, 你們幾點集合? 我要5:45am到機場, 咁即係要 taxi. ...

我都喺咁諗, 不過事實就...

架車唔夠冷氣, 於是一到站就個個落車, 寧靜留在有冷氣的地方 hea 好過. 最好笑的, 我們在走那天下大雨, 駕車竟然會滴水, 團友被逼走位.

食就真是一般, 雖然有很多餐都是自助餐, 但提供選擇的食物種類不多. 最差就是在野生動物園那餐, 最好就是自費去旋轉觀光塔那餐, 最唔抵就是去完珊瑚島, 導遊說帶我們去食魚翅那餐, 原來是要自費的. 溫馨提示: 選個最平的餐 share 來食算了! 不過在珊瑚島酒店那頓自助晚餐也不錯.

我當天在 6:20am 集合, 乘第一班機場巴士去剛剛好. 如你那個時間, 相信只得乘的士.

玩得開心d 啦!

換錢方面, 不要和導遊換, 他們的兌換是 3.90, 在香港兌都有 4.xx, 當地的找換店也有 4.XX. 香港換一些, 到時唔夠在當地換也很方便!

子爵府

我就好D, 架旅遊巴冷氣超凍, 有時仲要關左個風口

原帖由 marthana 於 10-7-19 15:20 發表

架車唔夠冷氣, 於是一到站就個個落車, 寧靜留在有冷氣的地方 hea 好過. 最好笑的, 我們在走那天下大雨, 駕車竟然會滴水, 團友被逼走位.

食就真是一般, 雖然有很多餐都是自助餐, 但提 ...

子爵府

係, PATTAYA都用得, PRINT 多幾張, 買唔夠都仲可以去多幾間分店補飛..KAKA
原帖由 雪文 於 10-7-19 10:15 發表
請問我是否求其print out其中一間分店的coupon就可以全線通行, 包括pattaya分店 ?

子爵府

是一樣, 只係sala daeng 分店樓上果層有特價貨賣, 所以平D

原帖由 雪文 於 10-7-19 10:08 發表
請 問是否間間的價錢都一樣呢 ?

大宅

畀面勳章

有無最近跟關鍵架? 得唔得呀? 我黎緊24號出發, 第一次同BB去, 有D緊張..

水晶宮

Thank you . 咁我帶少少去啦

暈船丸係俾我囡食, 佢上次去澳門去程暈船, 所以打定底好D.

原帖由 marthana 於 10-7-19 14:50 發表

我住那兩間都有齊洗頭水, 浴露和風筒, 但先前開茶會就叫我們自備, 說酒店不會提供.

暈船丸我諗你在香港買定好點, 起碼肯定不會買錯. 如你會暈車浪, 那去珊瑚島那天你最好先食定打抵, 因乘快艇出去都幾拋. ...
生日月, 開心過

男爵府

醒目開學勳章

我就print 曬去,是但比張佢,諗住唔得就係曼谷買,點知佢只係望了一眼便算. .有9折就可幫補下嗰7% tax.

水晶宮

唔該.

請問sala daeng分店是否要自己坐車出去加, 因我個行程唔見有去.

麻煩有時間同我睇睇 :

http://www.sunflower.com.hk/tourpdf/TBJJ05SD.pdf

原帖由 技安 於 10-7-19 15:59 發表
是一樣, 只係sala daeng 分店樓上果層有特價貨賣, 所以平D
生日月, 開心過

水晶宮

請問機場是否都係 4.xx呀 ? 因朋友去香港永隆銀行問話係 3.9.

[quote]原帖由 marthana 於 10-7-19 15:20 發表

換錢方面, 不要和導遊換, 他們的兌換是 3.90, 在香港兌都有 4.xx, 當地的找換店也有 4.XX. 香港換一些, 到時唔夠在當地換也很方便!
生日月, 開心過

水晶宮

請問茶會其實有咩講, 唔去听可以嗎 ? 因我唔想請假.
生日月, 開心過

大宅

請問你是否乘坐 OX, 幾點機? 點解可以6:40集合?

'魚翅餐' 要幾多 $ ? 是否每人一份? 其實嗰晚嘅晚餐旅行社喺包埋,咁喺咪可否唔 order 魚翅呢?

你有冇自費去 Siam Ocean World ?

原帖由 marthana 於 10-7-19 15:20 發表

食就真是一般, 雖然有很多餐都是自助餐, 但提 ...

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我都報咗呢個新華團呀, 請問你幾時去呀 ?

原帖由 雪文 於 10-7-20 11:04 發表
唔該.

請問sala daeng分店是否要自己坐車出去加, 因我個行程唔見有去.

麻煩有時間同我睇睇 :

http://www.sunflower.com.hk/tourpdf/TBJJ05SD.pdf

男爵府

醒目開學勳章

[quote]原帖由 雪文 於 10-7-20 11:04 發表
唔該.

代答一下,如唔啱請指正.

我見 saladeang 分店,就在行程表住的酒店附近.應該就在附近,可行過去,交通路線在coupon上睇, 到時可找導遊問問,

不過見行程表,行程已經很緊迫,未必能有時間營業時間朝10AM-10PM.我在芭提雅時只買了幾個,諗住在曼谷時再睇,點知細路太累.要回酒店.結果冇得去.

首頁
12345...11

尾頁

跳至