跳至

首頁

尾頁

複式洋房

原帖由 aapingyi 於 10-7-21 17:24 發表
好唔開心, 佢再重d, 我怕好難生, 同傷口大,
流好多血呀, 有沒有辦法要佢早d出世??

我同妳個case差唔多, 未到 37weeks 4 days 已經有 3.8kg, 但妳好彩d, 因為我今日剛剛38weeks, 琴日醫生同我講話我血糖高, 有糖尿, 下個星期開d餐單比我, 要我見營養師 (佢見我個b偏大, 叫我做ogtt, 先知原來自己有病 ><)

別墅

原帖由 chelseacheung 於 10-8-6 13:33 發表

我同妳個case差唔多, 未到 37weeks 4 days 已經有 3.8kg, 但妳好彩d, 因為我今日剛剛38weeks, 琴日醫生同我講話我血糖高, 有糖尿, 下個星期開d餐單比我, 要我見營養師 (佢見我個b偏大, 叫我做ogtt, 先知原來自己有 ...

而家先來見營養師有乜用?ON DIET都唔係即刻見效架喎。。。唔係應該催生或者開刀咩?

複式洋房

原帖由 siukwai327 於 10-8-6 14:30 發表

而家先來見營養師有乜用?ON DIET都唔係即刻見效架喎。。。唔係應該催生或者開刀咩?

係囉!我都覺得就黎生啦,13號先見營養師,預產期係20號,可能未到13號我已經生咗,但政府醫院係咁講,仲話要我18號住院,每食一餐之後都要篤手指,合格先比出院。佢完全無建議我摧生/開刀。我都唔知點做,而家唯有食得清淡d,都唔知可以食d咩 >< 私家醫生個邊又要到12號先覆診,下個星期再睇下私家醫生點講。

複式洋房

我38週照u/s都係3.5kg, 我 lur 個醫生可唔可以催生, 佢話阿 b 依家住得好地地, 你又咁健康, 又冇病冇痛, 盆骨又冇問題, 佢唔 suggest 催生囉, 而且醫生話你又想順產, 等到41週都唔出先至安排催生啦! 我話等到41週阿 b 咪好大隻, 仲可唔可以順產呀, 佢又係個句叫我唔好食咁多野!

別墅

原帖由 GiroroBaby 於 10-8-7 15:37 發表
我38週照u/s都係3.5kg, 我 lur 個醫生可唔可以催生, 佢話阿 b 依家住得好地地, 你又咁健康, 又冇病冇痛, 盆骨又冇問題, 佢唔 suggest 催生囉, 而且醫生話你又想順產, 等到41週都唔出先至安排催生啦! 我話等到41週阿 ...

我個醫生就話,其實食d乜未必同bb體重有好大影響..佢話主要係睇bb體質吸唔吸收, 我覺得佢講得幾o岩, 因為我見好多重bb 媽咪都唔係特別食得多乜野, 而好多輕磅媽咪狂谷bb都係輕

複式洋房

我都系37wk幾,私家話有3.3kg,但系醫生話女仔來講算偏重哦……

之前醫生一直叫我控制飲食,我呢兩個禮拜都無重到,但系阿B就依然重左0.6kg,真系好神奇……

原帖由 rabbitmoomoo 於 10-7-30 22:00 發表
我37W幾, 私家照完有3KG..我覺得好似幾重...怕難順產...但係私家醫生又話唔算太重...係average
我自己就呢個月都冇重過...但係阿B就一直都有重....唔知阿B最尾兩個幾星期會重幾多了 ...

首頁

尾頁

跳至