自由講場

跳至

首頁
45678...9

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 tom911 於 10-7-30 15:46 發表
我仲買左4張飛一家明天去,聽完你地講,唔想去,但又買左飛 $120呀! 唔去好晒呀!

想去二手市場到放左去呀!

比較難,因為好多人係去反斗換免費飛的!~ 而家睇怕送比人都無人要啦!

男爵府

垃圾..唔好浪費大家時間..今日我十一點去到,當時最大果隻龜仲好餓架,係咁食人地餵果d菜...點知呀仔去餵啦..俾最大果隻龜咬損左隻手指呀,手指有少少損左流血,我地就去左個救護室諗住洗傷口啦,點知已經有一位小朋友在救護室入面等緊洗傷口,原來又係俾隻大龜咬親呀..大家餵龜時真係要小心d,因為佢俾你果塊菜係勁細,隻龜唔會慢慢就住黎食,一啖就咬埋落隻手指度
我十一點四十分離開,諗住話有架免費shuttle bus去東涌食飯早d排隊上360纜車啦,點知d工作人員話要下午一點半先開始有免費巴士出東涌,頂...我有乜可能由十一點幾hea到一點半為左你班免費巴士丫,結果就搭左的士去東涌食野囉

補充返樓上所講既吹氣跳彈床...我買o既飛係120蚊果隻,入面係包十蚊"玩跳彈床"o既優惠,不過好取考o既就係$30係入去跳"五分鐘",每次只限用一張優惠券去扣,即係話你要補廿蚊個小朋友先玩到五分鐘,咁我不如去playtown玩好過啦,人地$120一大一細玩全日....今日我搭埋機場快線去,唉...呢鑊野真係連車錢都蝕埋呀

伯爵府

牛年勳章

多謝樓主報料,我本來家都plan 星期日去,而慳番!

水晶宮

畀面勳章

台灣啲簡直冇得比添啦!我哋去清境,啲羊通山走.啲羊真係追住我哋搵嘢食,係咁追住啲小朋友 啲羊好醒知道你哋有糧餵.
香港呢啲擺明搵笨.

原帖由 heilok 於 10-7-30 23:59 發表
其實只要遊客多,在hk的所謂農場的小動物都好慘,因為餵食物的人多,動物少.有次仔仔學校去一個農場(忘了名字),因為人多(有幾間學校),d羊全都是綁在欄邊的,見到d小朋友不停餵,d羊拭到完全唔想食,我見到都覺得慘,所以即使仔仔好想餵,我都唔準.和在台灣的農場不同,d羊多到係咁搶草食,

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

仲諗住聽日去tim,好在臨瞓前上嚟望望啫,唔係真係呻笨:;pppp:

別墅

好媽媽勳章 畀面勳章

我今日都去左,真係浪費$$同時間。
呢個場果D人一D愛心都無及D動物好慘,
D龜及D兔最好可憐。

大宅

收到人地比嘅免費飛,好彩上來睇下,多謝樓主,聽明日唔洗浪費時間同金錢,同埋唔洗睇D可憐嘅小動物.

民房

甚少留言的我也忍不住要出聲...
我收到朋友電郵,原本也打算帶我的小朋友明天去玩, 現在去維園玩好過。
真多謝這位媽咪的留言,因為聽你的形容,我有99%肯定這個活動正正是與剛過去的冬天在數X港舉辦的一樣,只是這次的比較大型,但都可以用"搶錢"來形容.
那些小動物又可憐,真想告他們虐蓄.
還有那些跳彈床等大型遊戲, 幾十元才玩那3分鐘,有些玩幾十秒, 真是打個噴嚏都耐過玩。
當時如果不是我囝囝很想很想玩, 我寜願去大草地坐下好過
搵笨又搶錢

禁止訪問

子爵府

醒目開學勳章

上BK睇一睇
慳翻唔使"sit"抵

多謝所有報料媽咪

別墅

哎呀... 聽日仲相約左姑仔一家一齊去添... 仲買左四張飛架... 都唔知唔去唔去好添~~ 原本姑仔請左半日假後來我叫佢唔洗請下晝先JOIN埋去... 不然損失仲大... 呢家真心大心細...

莫講話台灣吖.. 年頭去日本個個FAMILY FARM, D小朋友可以排隊去抱兔仔架, 但D工作人員會好小心好保護佢地都唔俾我地粗魯或大力咁抱D兔仔... 唉... 生活係香港不論係人或動物都係咁陰公...

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

多謝報料
原定都想去下
可以比小朋友見識下
聽到禁樣,100% 唔去
又遠

真係辛苦既好多mami

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

本來想sunday去,而家摼返...好彩d飛唔駛錢

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

多謝報料~~~ 唔係就搵自己苯

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

比龜咬損要小心處理, 因龜係好多沙門氏菌.

原帖由 kittycat0519 於 10-7-30 23:59 發表
垃圾..唔好浪費大家時間..今日我十一點去到,當時最大果隻龜仲好餓架,係咁食人地餵果d菜...點知呀仔去餵啦..俾最大果隻龜咬損左隻手指呀,手指有少少損左流血,我地就去左個救護室諗住洗傷口啦,點知已經有一位小朋友在 ...

侯爵府

好媽媽勳章

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

今日同女去左,其他野樣樣都要比錢,
而且羊/龜/兔...好可憐! 個個人都餵它...
佢地已經飽到死

侯爵府

畀面勳章

原帖由 szeszelo 於 10-7-30 17:55 發表
多謝報料 之前都心思思想去..而家唔洗諗lu

好野悭返.....
:-? :-?

洋房

我都有免費飛,本來已經嫌遠未必會去,而家就百分百肯定唔去喇

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 熹熹媽 於 10-7-31 06:44 發表

好野悭返.....

me too
順順利利 大吉大利       

首頁