跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 馬鞍山媽咪會(part 4)

Hi hi

Present

大宅

thank youuuuuuuuuuuuuuuu

Tubbies 寫道:
pigmami,
pauline 如果要唔晒我d wellcome 印花就俾晒你la!

男爵府

[size=large]pauline.c: 半夜 la, 開工

子爵府

eggeggma,
呢排唔知點解冇セmood 同亞仔温習.

pigmami,
等我收齊d 印花,如果夠的話Tubbies 果d 應該可以比哂妳架嘞!! :mrgreen:
仲有麻煩妳比埋細佬 d 出生日期比我update 係page 1度.thanks!! :wink:

Tubbies,
萬寧 d 印花我要呀,記住留番比我喎!!Thanks!!

男爵府

pauline.c 寫道:
eggeggma,
呢排唔知點解冇セmood 同亞仔温習.

too hot, too old, 更年期, holiday mood..... ?-( ?-( 定係家用無加??? eggeggba 見我失業, 另比失業金我 (super orange 收生不足開唔成 and OU's International Studies 又執緊)

我都未的起心肝 ah :cry: :cry: 棟個紙板亞媽陪做 exercise 先 lor, 到迫到 走頭無路就孫悟空上身. 温 2 hours = 温 2 日 ga la. work ga, 我鋪鋪都係, no mood 就 sleep, wake up 就有 mood.

OU 嗰波籣 boss 有个 course 醒我 (做開嗰個同佢唔啱, 仲街知巷聞, cos 佢地係拍抬散 band) 問題係我要讀下書先, 我本身 major history, 因專攻外交, ai ya 可以教國際關係. 但宜加要轉型攻政治 理論. 個 course 叫 '民主: 從蘇格拉底 到現在." 淨係搞理論都搞死

個 course 10月開工. 同 eggegg 讀完, 到我讀 好彩呢次轉軚有 $ 收 陣間 call 下個温室少男借 notes 讀.

講開嗰玩自閉温室少男 (3月頭的故事 in part 3), 仲有下文: 查實温室少男只是有一個 Dream 讀 master. 揾隻波籣小氣鬼踩到佢一棟都無. 人人年輕都有 dream ga la, 咁都唔成全佢. 佢 mom SOS 我之後, 我叫佢咪睬 小氣鬼, continued to apply. 卒知上個月有 2 間 U 收. 守到 la.

另一個23少男的下文又係峰迴路轉 (上文 also in part 3). 想搞離婚, 一直揾唔到女方, 係咁拖. 4月中終於發現女方踪跡, 仲生埋 tim. 呢個 少男好 happy, 可即時單方面搞手續又唔洗比 $.

d story 真係意想不到 :wink: :wink:
該用戶已被刪除

男爵府

pauline.c: 船到橋頭自然直. 叫 Mr Chan 加 $, 仲 work.

eggegg 同 good sister 係唔同班, 但有份 test 同分兼錯埋一模一样的 questions and 運 d 吉仲一模一样. 唔係咁快心0合一 ?-( ?-(

PS: 嗰紙牌要有馬鞭, 唔係細路唔 do 加埋 sunglassses and so u can sleep

男爵府

pauline.c 真係瞓覺

子爵府

eggeggma,
10月有工開>>恭喜妳先!
妳 d 學生都幾多問題喎 ?-( 睇黎妳要讀埋心理學至得嘞! :mrgreen:
紙牌公仔 好有新意喎!
呀!係呀,可能老公仲未出糧比我.所以冇mood 呀.

子爵府

Me too....cos, I did not do revision when I was in primary ga! method --- may be u asked ho yeung to self study and then give him exercise to practise sin...until ah ma has mood lor!

I&Imom,
Isa 咁叻自己識温習妳大可放心啦.
其實中英生字我已經默哂架嘞!只差常識未温.呢幾日我都有比d paper 皓揚做. 但都好似未温夠咁.

子爵府

so,
[size=large]Good luck!!
該用戶已被刪除

男爵府

pauline.c 寫道:
eggeggma,
10月有工開>>恭喜妳先!
妳 d 學生都幾多問題喎 ?-( 睇黎妳要讀埋心理學至得嘞! :mrgreen:
紙牌公仔 好有新意喎!
呀!係呀,可能老公仲未出糧比我.所以冇mood 呀.

wake up la thanks and fishballsssss later. Ask Mr Chan for $$$$$$$$$$$$$.

d students 真攞命. N years ago 代課, Yuen Long Band 5. 之前係 BU classmate 教, second term 劈炮, 估到乜事 la. 呢班 (F.2)利害:
--10隻 fingers 都數得晒边個無 smoking, 無上過 police station accept 警司警戒,
--有個 P.6 犯事判入來 study 代替 入女童院. 放學返 Karaoke, 第2朝有紅色跑車送返學
--有2個學期尾被 police 捉到藏丸仔
--有個被訓導罰企 staff room 門口, 無聊打爛消防钟

ヌ有教 F1 and F.3:
--一次趁我 write blackboard, 在我背後, 有人用铁盒打爆隔離個頭, 要 call 白車
--F.1 女收 $5 比 d boys see 裙底. 我仲有次上堂捉到個 F.1 係我面前揭女 classmate 裙底, 這小色狼面青青上埋堂跟我去受刑
--lunchtime 去 drink beer, 捉色蜴, etc.

乜都得. 教唔識書無所謂, cos they have no ability and interest. 至 important 搞惦佢地, 同佢 social, 如果唔係, 上堂實死. 有个由 social worker 轉做 teacher, 撑得太硬, 時時比 students 整.
查實佢地都無乜野, 無心向學, 想揾人傾下關心下 lor. 全校公認 no. 1 F.2 bad boy 比人迫退學后, 居然8到我 tel. no. and call 我 To be honest, 我上佢堂唔敢惦佢, 怕放学比人凹麻包袋, 彈煙頭... or 要隻揪 (有个 F.4 and ah Sir 試過, 不過又好有義, 無穿比高層 and parents 知. 江湖事江湖斷 ah ma) 所以佢 call 我, I was very surprised. Maybe 我嗰 look 唔似 teacher, and 個朵是好傾掛 ?-( ?-(

TV 廣告有話 la, 日日 listen 15 minutes..... 有一對 ears and 識得易地而处就 扮得 social workers ga la. 宜加 night night 同 eggegg pillow talk, 知佢好多衰野. U try la.

呢2個少年: one is 牛津道 band 1 生玩自閉 ; 另一個係 呢間 band 5 Form 5 失敗者, 仲話我知老婆走左之後, 染上的 bad habit 係 beer and smoking = 小兒科 la cos 我以為佢會話丸仔 守到 22-23 years old 先有呢 d bad habit 係好仔 la. 好耐 no see and no talking points 都仲肯 call 我.

based on these 2 guys, IQ 高又點? AQ and EQ 要行先.

又唔係個個都 trouble. teach 過1个個, 宜加入左 eggeggba's department, 仲係 d bossesssssssssss 寵兒

男爵府

eggegg 表弟 bingo first choice 培基

男爵府

pauline.c:
eggegg 呢期好多 present continuous tense 呀 And 紙板公仔整好未 ?-(

加油

大宅

各位馬鞍山媽o米,

請問馬鞍山區有無好的nursery或幼兒園, 或可以比bb返playgroup的地方呢?? 請介紹下....... thanks a lot!!!

男爵府

pauline.c: 仲無 mood, sleep 緊 ?-( ?-( 今日有 mood 衝左 2 chaps Chinese and 10 pages Eng.

男爵府

Pauline >>
thanks! 我派到第一志願呀﹗
今朝真係好緊張,你打比我個時,仲有幾個就排到我喇﹗
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

男爵府

So 寫道:
Pauline >>
thanks! 我派到第一志願呀﹗
今朝真係好緊張,你打比我個時,仲有幾個就排到我喇﹗

Kung hei. round 1 嗰間 ?-( ?-(

子爵府

eggeggma,
恭喜eggegg 表弟.

so,
[size=large]恭喜哂!!
請代我恭喜埋程程媽.thx!!
噚日打比妳想講多謝妳d stamps既,咪順便8吓軒軒派成點囉. :mrgreen: 聽到妳話未知結果我都醒水快快收線架嘞!

首頁

尾頁

跳至