自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

原帖由 Charlotte_mom 於 10-8-11 00:07 發表
我女小一時, 忍痛買左個zeven
幾年後(我女都升小5喇), 個zeven仲o係度, 公仔甩甩地, 但成個袋都無爛
我咪又係買過個新.......p2唔買好應該, p3都唔買都勉強拖多一年, p4都唔買已經覺得........今年p5, 都係時候換個 ...

I bought 2 sevens school bag last yr but they were too big for my kids.........$990 X2.........Now, they are put under my bed.............

禁止訪問

伯爵府

分享愛 貓狗褓姆 魅力公主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

我想問下 OUTDOOR 係咪有兩隻架? 我見有一隻個底多咗D啡啡地色既, 係咪裝重野好D架? 我亞女有一個OUTDOOR全紅色, 我覺得個底好似唔係好硬淨, 點可以裝到咁多書呀???

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

上年我買Lafuma 比亞仔F.1用,今年買埋比亞女升P.3 用

我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜

男爵府

sports brand, like nike and addidas are another good choice.
It's true that Gregory is very durable and trendy!:)
But make sure your boy/girl likes the school bag, otherwise he/she will not use it for a long time though it is expensive.

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章

下面多咗D啡啡地色既係新款,而無啡啡地色既係舊款.....

原帖由 wing 於 10-8-11 00:20 發表
我想問下 OUTDOOR 係咪有兩隻架? 我見有一隻個底多咗D啡啡地色既, 係咪裝重野好D架? 我亞女有一個OUTDOOR全紅色, 我覺得個底好似唔係好硬淨, 點可以裝到咁多書呀??? ...

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

款姐, 好似我女果個紫色星星, 有另一個款係紫+黑星, 全黑星星, 又有分有猄皮底同無猄皮底, 都係同一時間出架

不過in any case, 其實outdoor背囊都係玩款, support就無架喇......
原帖由 wing 於 10-8-11 12:20 AM 發表
我想問下 OUTDOOR 係咪有兩隻架? 我見有一隻個底多咗D啡啡地色既, 係咪裝重野好D架? 我亞女有一個OUTDOOR全紅色, 我覺得個底好似唔係好硬淨, 點可以裝到咁多書呀??? ...

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

原帖由 Charlotte_mom 於 10-8-11 10:20 發表
款姐, 好似我女果個紫色星星, 有另一個款係紫+黑星, 全黑星星, 又有分有猄皮底同無猄皮底, 都係同一時間出架

不過in any case, 其實outdoor背囊都係玩款, support就無架喇......
...

我女升中一, 都係買左個星星個底猄皮outdoor........
依家d 高小初中生, 吾係話呀媽買乜就用乜架啦........

我見, 猄皮底同無猄皮底, 個price 既分別都幾大wor

anyway, 個袋, support 就吾夠架啦一定, 但我估我買個dr kong/ lego 書包比佢, 佢一定吾會用law, wahaaaaaa

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

上年我都係買左個 Lafuma 比呀仔升 F. 1 用。

原帖由 M&A Mom 於 10-8-11 00:40 發表
上年我買Lafuma 比亞仔F.1用,今年買埋比亞女升P.3 用

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

咁梗係啦, 你試下買個HELLO KITTY俾佢, 我估佢寧願拎SOGO膠袋
原帖由 CrabPincers 於 10-8-11 10:33 AM 發表

我女升中一, 都係買左個星星個底猄皮outdoor........
依家d 高小初中生, 吾係話呀媽買乜就用乜架啦........

我見, 猄皮底同無猄皮底, 個price 既分別都幾大wor

anyway, 個袋, support 就吾夠架啦一定, 但我估我 ...

公爵府

原帖由 Charlotte_mom 於 10-8-11 10:42 發表
咁梗係啦, 你試下買個HELLO KITTY俾佢, 我估佢寧願拎SOGO膠袋

我個女, 小三定小四, 已經吾肯用公仔袋啦...........hello kitty

公爵府

呀, 不過話時話, 呀女學校, 講明吾比用'貴價'定係'名牌'書包返學, 我吾知呢個'貴價'/'名牌'既定義係乜呢

王國長老

講個故仔你聽
我女小2時, 有一日話佢個同學拎條名牌頸巾黎跳繩
當時我心唸, 弊! 而家D細路, 小2已經知咩叫名牌.......(我知有D同學家境唔錯的, 包括跳繩果個)
我問佢, 你點知係名牌?
我女話, 寫住架嘛
我問, 寫住? 寫住咩呀
我女答, 個LABEL寫住"名牌"LOR

我即場噴飯..........
原帖由 CrabPincers 於 10-8-11 10:58 AM 發表
呀, 不過話時話, 呀女學校, 講明吾比用'貴價'定係'名牌'書包返學, 我吾知呢個'貴價'/'名牌'既定義係乜呢

公爵府

原帖由 Charlotte_mom 於 10-8-11 11:19 發表
講個故仔你聽
我女小2時, 有一日話佢個同學拎條名牌頸巾黎跳繩
當時我心唸, 弊! 而家D細路, 小2已經知咩叫名牌.......(我知有D同學家境唔錯的, 包括跳繩果個)
我問佢, 你點知係名牌?
我女話, 寫住架嘛
我問, 寫住? ...

笑c............

禁止訪問

侯爵府

我前2日都買左背囊書包,兒子揀了vaude,這牌子的背網通風設計有專利權.我去瑞士時見當地人都用呢過牌子,我諗ok掛.我都想擁有一個

折左過$500,貴d都算,他上一個書包用了3年
行到水窮處 坐看雲起時

水晶宮

回覆 1# 8331 的文章

我囡都係升中一, 一早已經睇中咗Outdoor Blue Stars pattern back pack, 前日同佢响Catalog買咗, 9折後$521.10.

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

珍珠宮

熱血金章

原帖由 pauleung 於 10-8-10 22:28 發表
k-zone 都唔錯, 佰幾蚊都有一個, 好多中學生都用緊. 你睇下以下網頁 http://hk.user.auctions.yahoo.com/hk/booth/bestbestbag

係呀! 好多中學生都用緊豬鼻系列.
我囡上年都買個光身既背嚢, 而家仲好靚仔呀!
都係約$150, 抵呀!
亞女話寧願平平地, 爛左再買過新款, 都唔洗赤. 正一慳妹.
似我....
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

珍珠宮

熱血金章

DEL

我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

男爵府

醒目開學勳章

$499就算有9折我會覺貴(SORRY!)
IT,CC SUPER,一田,都有平D

首頁

尾頁

跳至