時政擂台

跳至

首頁

尾頁

禁止發言

好媽媽勳章

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

又關事= =...
工人打工咋...
又唔係佢殺人...

伯爵府

畀面勳章

雖然我認為香港人好需要理性D,但講真,真係會容易對菲人有不滿。。
因為當發覺越揭越多,越揭越不堪。。突竟死咗的香港人有沒有機會揾到刹佢地的真兇。。

複式洋房

暫時停止簽發 working visa, 直至調查結果公開.

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

support

原帖由 calipama 於 10-8-24 17:16 發表
暫時停止簽發 working visa, 直至調查結果公開.

禁止訪問

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 王國會長 貢獻勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

男爵府

畀面勳章

原帖由 calipama 於 10-8-24 17:16 發表

SUPPORT!

男爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

SUPPORT! !!!!!!!!!!!!!

男爵府

好媽媽勳章

支持.. 支持....

大宅

VERY SUPPORT

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

最無奈只有斷交/經濟(製材)

唔通叫阿爺派兵打佢咩?

(如果係真我估12小時內K.O佢)
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

珍珠宮

原帖由 samson11121 於 10-8-24 17:10 發表
又關事= =...
工人打工咋...
又唔係佢殺人...

又唔係咁講喎, d大國要政治制裁中國, 佢哋咪唔比中國出口呢樣果樣, 咁政治同產品出口又有咩關係呢?
希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

伯爵府

好媽媽勳章

我唔覺得將某些人犯事的責任, 推廣及佢整個國家的人, 係理性的行為.

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

支持用經濟換事實!
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

男爵府

畀面勳章

原帖由 samson11121 於 10-8-24 17:10 發表
又關事= =...
工人打工咋...
又唔係佢殺人...

--> I think it is not purely for the release of discontent, more importantly , a rational way to push the DISABLED GOVT. to know that HK people need a fair investigation of that tragic matter !! Economic pressure can help to push that DISABLED GOVT to take the case seriously !

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

原帖由 莎莎莉莉 於 10-8-24 17:23 發表
我唔覺得將某些人犯事的責任, 推廣及佢整個國家的人, 係理性的行為.

看完這張相, 仲有人有理智嗎?
死的雖然唔係她們的同胞,
但都未至於當旅行景點掛?
無同理心?無同情心?

既然菲律賓的政府唔當我地的人係人?
我地點解要請她們的人去支持她們的經濟?
我們唔可請泰傭?唔可請印傭嗎?
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

大宅

支持.....大家去睇下論盡家庸個版, 「我決家送佢一程」個TOPIC,個BUNBUN昨晚對住太太側側地頭,陰陰咀笑(當失去理智既時候, 咩都做得出, 我都係.)

你請唔請呀? 放個計時炸彈係屋企??
原帖由 smile2003 於 10-8-24 17:05 發表
強烈要求特區將香港人反菲的抗議升級, 立即停止簽發工作visa俾菲律賓人

為無辜枉死的香港人做d嘢. 尋晚眼白白睇住佢地被死賓佬打死. 真係人間慘景:-( ...

大宅

我頭先都開左個post話我家工人姐姐同我媽咪的工人昨晚知道lee件事都可以笑...我已覺他地無咩同情心...

原帖由 mcdullyiu 於 10-8-24 17:27 發表

無同理心?無同情 ...

大宅

原帖由 mcdullyiu 於 10-8-24 17:27 發表

有無攪x錯呀~~~~~~~~~~~~

無同理心?無同情 ...

禁止發言

好媽媽勳章

首頁

尾頁

跳至