時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

投訴香港報章/雜誌將菲國遇害團友死亡照片放上網或成為封面

請大家幫忙推這個文章, 打電話到影視處投訴, 等電視新聞跟進及作出報導, 這是我們最後可以為遇害者作出的一點幫忙, 保衛他們死後尊嚴!! 謝謝!

[視影及娛樂事務管理處]

查詢或投訴

查詢《淫褻及不雅物品管制條例》宣傳及教育活動電話:2594 5859

市民可循以下途徑,就淫褻及不雅物品作出投訴:

電話: 2676 7676

傳真: 2827 2893

網址 : www.tela.gov.hk

電郵 : [email protected]

大宅

好媽媽勳章

香港人對這件悲劇上已經感到十分悲痛...我們當然想知道事件真相...但我們並不需要傳媒將有關遇難者死後照片放到網上/放在雜誌封面...希望香港傳媒自律...不要再在死者親友及香港人的傷口上灑盬...拜託

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

佢地完全無諗過死者家人既感受.

公爵府

啱啱試clikc你下面個email, 點知hang機, 會再試

原帖由 tungtsz 於 10-8-25 15:49 發表

查詢或投訴

查詢《淫褻及不雅物品管制條例》宣傳及教育活動電話:2594 5859

電 ...

別墅

原帖由 janeleung 於 10-8-25 16:06 發表
啱啱試clikc你下面個email, 點知hang機, 會再試

The same!

大宅

好媽媽勳章

真係好氣憤...香港人都唔幫香港人...我覺得部份香港傳媒好唔尊重死者及其家人

大宅

UP

原帖由 tungtsz 於 10-8-25 15:55 發表
香港人對這件悲劇上已經感到十分悲痛...我們當然想知道事件真相...但我們並不需要傳媒將有關遇難者死後照片放到網上/放在雜誌封面...希望香港傳媒自律...不要再在死者親友及香港人的傷口上灑盬...拜託 ...

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 tungtsz 於 10-8-25 15:49 發表

查詢或投訴

電 ...
agree !

唔該傳媒, 唔好再登死難者遇害照片 !!!

今日在報章見到謝先生照片, 已十分十分難過 ! 更何況係死難者家屬同親友 ???!!!!!

香港人同哀, 但不代表應用如此不尊重手法去"了解"事件。

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

伯爵府

係, 請唔好再將d相, 好似大特寫咁放上封面啦唔該!

大宅

好媽媽勳章

我剛剛致電"視影及娛樂事務管理處"...可惜佢地可以做嘅事有限...因為佢地無權力唔比報章/雜誌刊登任何相片...佢亦預計呢幾日...報章雜誌一定會出一D我地唔想睇到嘅相片...我地可以點做...

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 牛精仔 於 10-8-25 16:22 發表
agree !

唔該傳媒, 唔好再登死難者遇害照片 !!!

今日在報章見到謝先生照片, 已十分十分難過 ! 更何況係死難者家屬同親友 ???!!!!!

香港人同哀, 但不代表應用如此不尊重手法去"了解 ...

尋日見到有某周刊封面相都係咁,我嚇到即時扔低唔買,個心好唔舒服,希望傳媒明白,佢地咁做我地係唔會想買黎睇架.

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 tungtsz 於 10-8-25 16:29 發表
我剛剛致電"視影及娛樂事務管理處"...可惜佢地可以做嘅事有限...因為佢地無權力唔比報章/雜誌刊登任何相片...佢亦預計呢幾日...報章雜誌一定會出一D我地唔想睇到嘅相片...我地可以點做... ...

我地只可以唔好買,比佢地知佢地咁做唔會令銷量增加,只會跌.

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章

我地唯一可以做...真係只有唔買...

大宅

好媽媽勳章

請大家幫忙推這個文章, 打電話到影視處投訴, 等電視新聞跟進及作出報導, 這是我們最後可以為遇害者作出的一點幫忙, 保衛他們死後尊嚴!! 謝謝!

洋房

尊重死者及其家人,請唔好再將d相, 好似大特寫咁放上封面啦唔該!

大宅

好媽媽勳章

push

大宅

好媽媽勳章

請大家幫個小忙...謝謝!

子爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章

push!!!!!!!!!!!

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

罷買 !!

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

首頁

尾頁

跳至