論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

反咬妳好簡單:遲d佢同妳勞工處投訴(有半年追x期),妳無補足錢炒佢,之前所有文件都係妳逼佢寫,到時候,妳個仔d傷都好得7788,妳個agent應該都唔會認係佢教妳甘做,到時妳局住賠錢比佢~

珍珠宮

點解唔報警? 你個仔咪証人囉? 就算告唔入, 起碼唔好俾個賤人咁得戚, 扭耳仔扭到微絲血管爆裂? 肯定平時都唔少呢D粗暴行為, 唔係你個仔點會咁驚? 點都要教訓吓個賤人, 唔好俾佢再害下一個小朋友.

agent係驚你整花工人個file, 驚入境處唔批佢嘅簽証, 佢無錢收, 又無人交, 所以作野嚟嚇你, 你更加要報警, 如實講俾入境處知發生咩事, 証明唔係你嘅問題.

你上嚟都見到, 好多僱主都係一~兩年, 換幾個工人啦. 工人有問題, 唔好助長佢地, 令更多人受害.

珍珠宮

原帖由 joanie731 於 10-8-31 10:23 發表
反咬妳好簡單:遲d佢同妳勞工處投訴(有半年追x期),妳無補足錢炒佢,之前所有文件都係妳逼佢寫,到時候,妳個仔d傷都好得7788,妳個agent應該都唔會認係佢教妳甘做,到時妳局住賠錢比佢~ ...

唔係半年, 6個月咁少, 係年計, 唔記得係6年定7年呀.

水晶宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆 23# KiuShaBB 的文章

7年

男爵府

畀面勳章

wow!7年後工人分分鐘連我個樣都唔記得啦~d法例真無聊!!
原帖由 KiuShaBB 於 10-8-31 10:36 發表

唔係半年, 6個月咁少, 係年計, 唔記得係6年定7年呀.

洋房

照我睇你先生都係怕麻煩,但我要同樓主你強調一點,你係仔仔媽媽,你十月懷胎生佢出來,你唔去保護佢,唔通係我?有些媽媽覺得婆婆/奶奶打孫都心痛,何況,lee個係同你無血原關係的人,如果現在有人去傷害你個仔,你都唔做返啲嘢去保護阿仔,我會為你心痛!

禁止訪問

叻叻勳章 畀面勳章

伯爵府

2024年龍年勳章

報警啦.

大宅

if you didn't protect yourselves,nobody can help you.
Other maid will be teach your maid to sue later and you hadn't any document to support you.
Good Luck!
When the rain is over, the sky clears up take one's course 順其發展;聽其自然

男爵府

咁賤格, 可唔可以即炒唔賠一個月俾佢?

男爵府

畀面勳章

DEL , sorry!

男爵府

Child abuse! U should call police. Actually, this event may affect the psychology development of your son. He may need your help.

大宅

原帖由 tracytang 於 10-8-30 17:28 發表
賤印扭我仔耳朵, 令到我仔耳朵微絲血管爆裂. 第2日同AGENT講要炒, 死賤印返到AGENT到死口唔認. 而家AGENT同我賤印搵到份新工, 但要9月21日才可上工. 現AGENT提議我不如當工人RESIGN, 但LAST DAY 係9月5日, 及不要 ...

不要聽agent話, 如實申報入境處; 等贱印 record 花d, 唔比佢入境. 而家理虧係印印, 點解會妳 record 花?? 如果咁樣入境都覺得妳唔啱, 佢地從容斑賤印打人姐....
大不了請賓賓

首頁

尾頁

跳至