跳至

首頁
12345...60

尾頁

伯爵府

阿仔剛剛升小1,想搵下同級同學仔家長交流一下。

男爵府

hi

伯爵府

hihi
nice to meet u ar。
原帖由 angeljj 於 10-9-7 11:44 發表
hi

男爵府

原帖由 jove 於 10-9-7 11:53 發表
hihi
nice to meet u ar。

你好呀.......我囡讀1E

伯爵府

o.....
阿仔讀1d呀。
琴日返去問佢第一日係學校食lunch如何?
佢話ok,都幾好味wor,又話俾我知點樣食。
原帖由 angeljj 於 10-9-7 11:58 發表

你好呀.......我囡讀1E

男爵府

原帖由 jove 於 10-9-7 12:14 發表
o.....
阿仔讀1d呀。
琴日返去問佢第一日係學校食lunch如何?
佢話ok,都幾好味wor,又話俾我知點樣食。

係呀, 我囡都話好味, 全部食晒, 仲話好食過我煮tim
你仔有無帶埋下冊d書? 我囡個書包今日好似個石頭咁 .....好重 mouth:

伯爵府

我琴日俾阿仔帶英文ge b冊返去,個老c都冇收到,佢又要咩返home。激死我,
佢今日唔好話佢欠呀,因為佢都冇講。
明明通告話琴日要帶ka ma,帶咗又唔收:;pppp:
原帖由 angeljj 於 10-9-7 12:27 發表

係呀, 我囡都話好味, 全部食晒, 仲話好食過我煮tim
你仔有無帶埋下冊d書? 我囡個書包今日好似個石頭咁 .....好重 mouth:mouth:" />

男爵府

原帖由 jove 於 10-9-7 12:33 發表
我琴日俾阿仔帶英文ge b冊返去,個老c都冇收到,佢又要咩返home。激死我,
佢今日唔好話佢欠呀,因為佢都冇講。
明明通告話琴日要帶ka ma,帶咗又唔收:;pppp:
...

初初可能會亂d, 咁你有無打比老c問下 

我囡口頭講話今日要帶埋英文3本 ,但我上元小個網就無寫, 佢只係話要常識2本同埋數學2本, 不過我都係放晒果7本書+今日d課本,嘩~~~又水又書個書包重到.....

伯爵府

你囡囡有冇寫手冊?
我上網睇有寫wor。
原帖由 angeljj 於 10-9-7 12:56 發表

初初可能會亂d, 咁你有無打比老c問下 

我囡口頭講話今日要帶埋英文3本 ,但我上元小個網就無寫, 佢只係話要常識2本同埋數學2本, 不過我都係放晒果7本書+今日d課本,嘩~~~又水又書個書包重到..... ...

男爵府

原帖由 jove 於 10-9-7 13:09 發表
你囡囡有冇寫手冊?
我上網睇有寫wor。

我囡手冊只係寫咗有通告,我全部都係上網知乍 

伯爵府

哈哈,小朋友係咁上下。
我仔佢係手冊寫"欠x"不過擦咗,我問佢做咩欠?欠咩?
佢話:我冇呀,我擦唔乾淨ja。
原帖由 angeljj 於 10-9-7 13:40 發表

我囡手冊只係寫咗有通告,我全部都係上網知乍 

男爵府

原帖由 jove 於 10-9-7 14:07 發表
哈哈,小朋友係咁上下。
我仔佢係手冊寫"欠x"不過擦咗,我問佢做咩欠?欠咩?
佢話:我冇呀,我擦唔乾淨ja。

咁其實佢哋係咪寫手冊時...跟住黑板照抄? 不過都係要自己跟下, 暫時都唔好靠晒佢哋......

昨晚我囡話班裏有"宇宙生", 我問佢係咩黎, 佢話係刷黑板.....haha 講到唔清唔楚, 笑c我

伯爵府

咩黎ka?係咪服務生?(大哥哥、大姐姐)
係有冇留意囡囡飲水情況?
我日日都有問阿仔,問佢有冇去加水落水樽。
佢呢2日都冇加,我問y?
係咪老c唔俾?
佢話唔係,因為怕加完飲唔晒俾我話wor。
我同佢講,自己係home 帶返學個樽一定要飲晒,係學校加個d飲唔晒都ok,不過要話我知係加咗水。

原帖由 angeljj 於 10-9-7 14:44 發表

咁其實佢哋係咪寫手冊時...跟住黑板照抄? 不過都係要自己跟下, 暫時都唔好靠晒佢哋......

昨晚我囡話班裏有"宇宙生", 我問佢係咩黎, 佢話係刷黑板.....haha 講到唔清唔楚, 笑c我 ...

男爵府

原帖由 jove 於 10-9-7 14:58 發表
咩黎ka?係咪服務生?(大哥哥、大姐姐)
係有冇留意囡囡飲水情況?
我日日都有問阿仔,問佢有冇去加水落水樽。
佢呢2日都冇加,我問y?
係咪老c唔俾?
佢話唔係,因為怕加完飲唔晒俾我話wor。
我同佢講,自己係hom ...

刷黑板.....我估係"值日生" 我同亞女講學校應該唔會有"宇宙生" 有都係應該在太空總部.....

你仔都好丫肯飲水....我囡飲水要成日我叫架 o~~~我無諗過可以加水tim, 咁我可以帶返細d水樽....

我囡頭2日返學都有飲晒, 但飲完怕成日要去厠所, 所以昨日只飲幾啖, 我問點解怕去厠所, 係咪唔敢同老c講........佢話唔係只係怕麻煩啫 mouth: 咁我緊係解釋比佢聽唔可以為咗怕煩而唔飲水啦.......

伯爵府

佢好攪野,話一轉堂就問老c飲唔飲得。
因為佢怕我鬧佢唔飲晒。

至於洗手間,我覺得呢度都幾好,係坐,我知道有d踎,小朋友會好怕。

伯爵府

係wor,明天著校服呀。
1e班幾上體育堂呀?
阿仔佢一、三、五都要著。mouth:
早知我就買2套體育3、一套校服就算啦。

男爵府

Hi, 歡迎加入元小

男爵府

原帖由 jove 於 10-9-7 16:24 發表
佢好攪野,話一轉堂就問老c飲唔飲得。
因為佢怕我鬧佢唔飲晒。

至於洗手間,我覺得呢度都幾好,係坐,我知道有d踎,小朋友會好怕。

飲水都咁聽你話, 我諗你仔都好乖

如果用踎的洗手間, 肯定我囡會好唔小心整到鞋會噴濕.....

男爵府

原帖由 jove 於 10-9-7 16:27 發表
係wor,明天著校服呀。
1e班幾上體育堂呀?
阿仔佢一、三、五都要著。mouth:mouth:" />
早知我就買2套體育3、一套校服就算啦。

亞囡是2, 3, 5體育堂, 我都係買得一套乍, 不過如果要買都好方便, 間嘢係元朗.....咁你冬季係咪會在校內買?

男爵府

原帖由 天娜 於 10-9-7 17:58 發表
Hi, 歡迎加入元小

HI 天娜, 你小朋友應該畢業了, 而家新校返咗幾日, OK嗎?

我呢位新元小一咩都唔識, 希望你多D入來多多提點~ THX

首頁
12345...60

尾頁

跳至