跳至

首頁
12345...60

尾頁

伯爵府

hihi

原帖由 天娜 於 10-9-7 17:58 發表
Hi, 歡迎加入元小

伯爵府

好彩我住村,我dad整咗踎的洗手間,所以我個囡而家識去。
出年就到妹妹升小一。
原帖由 angeljj 於 10-9-7 23:31 發表

飲水都咁聽你話, 我諗你仔都好乖

如果用踎的洗手間, 肯定我囡會好唔小心整到鞋會噴濕.....

伯爵府

winter校服仲諗緊呀
.
阿仔而家個套我係木棉買,仲要係最細,返去仲要改褲頭。

男爵府

原帖由 jove 於 10-9-8 11:55 發表
winter校服仲諗緊呀
.
阿仔而家個套我係木棉買,仲要係最細,返去仲要改褲頭。

木棉係邊? 料質好d? 價錢一樣嗎? 其實我唔知星期五給訂金之後, 咁d冬季校服係點拿? 如果日後要回校拿, 不如等我c6同亞女自己去買, 因元朗會近d......

男爵府

原帖由 jove 於 10-9-8 11:53 發表
好彩我住村,我dad整咗踎的洗手間,所以我個囡而家識去。
出年就到妹妹升小一。

妹妹係咪都選返元官?

男爵府

2010年9月30日舉行家長教師大會

男爵府

係!我個仔已升中一,佢同我仍在適應中, 昨日做功課做到十一時, 見到派返來的Marking scheme都好怕
其實我仲有個女在元小讀, 今年升小五, 唉!2012年又要為升中煩惱

\
原帖由 angeljj 於 10-9-8 01:44 發表

HI 天娜, 你小朋友應該畢業了, 而家新校返咗幾日, OK嗎?

我呢位新元小一咩都唔識, 希望你多D入來多多提點~ THX

男爵府

原帖由 天娜 於 10-9-8 16:47 發表
係!我個仔已升中一,佢同我仍在適應中, 昨日做功課做到十一時, 見到派返來的Marking scheme都好怕
其實我仲有個女在元小讀, 今年升小五, 唉!2012年又要為升中煩惱

\ ...

你仔間校剛剛開學就咁多功課 , 我都有朋友囡囡都讀呢間, 佢話讀到人都顚呀 mouth: .....

咁小5係咪今年開始分banding ? 想問邊級先會分精英班.....

另想問你女女有無參加學校d興趣班? 我見步橾班無p1

男爵府

原帖由 angeljj 於 10-9-9 09:57 發表

你仔間校剛剛開學就咁多功課 , 我都有朋友囡囡都讀呢間, 佢話讀到人都顚呀 mouth:mouth:" /> .....

咁小5係咪今年開始分banding ? 想問邊級先會分精英班.....

另想問你女女有無參加學校d興趣班? 我見步橾 ...

其實都吾算多功課, 只是因適應問題而做得慢:lol:
我個女有參加合唱團和跳舞班, 元小步操和直笛都好出名, 你地可以玩下

男爵府

我個女好似小三開始分精英班, BC兩班就係了, 但精英班除非考前30-40名, 其他都係Band 2生, Banding好重要, 不要掉以輕心

男爵府

原帖由 天娜 於 10-9-9 19:13 發表

其實都吾算多功課, 只是因適應問題而做得慢:lol::" />
我個女有參加合唱團和跳舞班, 元小步操和直笛都好出名, 你地可以玩下

剛剛上到中學,真係好多嘢唔同小學, 咩嘢都要重新適應, 唔緊要啦, 你哋慢慢來啦....

好似我囡都係, 幼稚園好自覺又快咁做完功課, 但而家佢對住本手冊, 寫埋做邊頁, 但都好似遊魂咁, 再問佢做晒未, 佢話做晒啦, 跟手我再睇佢數學做咗少少, 常識又係做得一半.....睇來都要慢慢適應咯~~~ :lol:

直笛都想參加, 不過仲未有通告, 唔知係咪由老師選人呢? 歌詠=合唱團?

男爵府

原帖由 天娜 於 10-9-9 19:16 發表
我個女好似小三開始分精英班, BC兩班就係了, 但精英班除非考前30-40名, 其他都係Band 2生, Banding好重要, 不要掉以輕心

thx~

伯爵府

木棉係教育路,警察宿舍個度。
我都唔知點叫好,不過我讀書個時已經係佢度買,應該都ok。
佢話今日俾訂金,11月5日,小朋友要帶尚欠款項返去,之後要佢自己攞返home。
咁不如我地自己去買啦。
佢都係幫小朋友度咩size之ma。
所以我冇係佢度order,因為我家winter rainny day會用乾衣機,所以要大少少。(雖然我個仔著最細碼麵要改)
至於妹妹,我都會幫佢報埋入去,唔好煩。
原帖由 angeljj 於 10-9-8 15:44 發表

木棉係邊? 料質好d? 價錢一樣嗎? 其實我唔知星期五給訂金之後, 咁d冬季校服係點拿? 如果日後要回校拿, 不如等我c6同亞女自己去買, 因元朗會近d...... ...

伯爵府

我要返工呀
原帖由 angeljj 於 10-9-8 15:57 發表
2010年9月30日舉行家長教師大會

男爵府

原帖由 jove 於 10-9-10 09:23 發表
佢話今日俾訂金,11月5日,小朋友要帶尚欠款項返去,之後要佢自己攞返home。
咁不如我地自己去買啦。
佢都係幫 ...

THX...等我去木棉睇下先 :)

我問過...佢話在學校訂,唔一定在學校攞,你可以在門市攞都得,不過要在果張通告寫幾隻字仔通知聲...

我最後亦都無在學校落訂,我可能自己直接去買,因可以由我自己選尺寸ma :lol ...

不過提一提你,佢話唔好太遲訂,因而家佢d貨係預留咗比學校,若我哋太遲訂,萬一天氣轉涼,d貨又無咁快有,我哋會無得著喎....所以我明天都會落去訂 

男爵府

原帖由 jove 於 10-9-10 09:25 發表
我要返工呀

原來你要返工架,咁你d細路邊個湊 

男爵府

原帖由 jove 於 10-9-10 09:23 發表
咁不如我地自己去買啦。
佢都係幫 ...

而家女女讀緊邊間幼稚園? 

伯爵府

天娜:
你講個D係自己報定老C揀KA
原帖由 天娜 於 10-9-9 19:13 發表

其實都吾算多功課, 只是因適應問題而做得慢:lol::" />

伯爵府

你睇完木棉話我知邊間好D呀,如果係木棉OK,我星期去買啦。THX:)
原帖由 angeljj 於 10-9-10 10:20 發表

THX...等我去木棉睇下先 :)

我問過...佢話在學校訂,唔一定在學校攞,你可以在門市攞都得,不過要在果張通告寫幾隻字仔通知聲...

我最後亦都無在學校落訂,我可能自己直接去買,因可以由我自己選尺寸ma :lol ...

不過提一提你,佢 ...

男爵府

yes, 合唱團=歌詠
是自己報
歌詠是老師在學校叫咪, 有興趣同學在小息到指定地方報名(有部分課外活動都是叫咪邀請, 叫你們的小朋友要多加留意)
中國舞是出通告, 但要收學費, 並且要進行挑選

原帖由 jove 於 10-9-10 13:47 發表
天娜:
你講個D係自己報定老C揀KA

首頁
12345...60

尾頁

跳至