跳至

首頁
12345...72

尾頁

男爵府

Dear 所有靚媽咪,
因為移民監forum 好爆, 好怕俾system 封咗.
而家開過新嘅... 亦有link 俾你哋check 返轉頭..
希望令forum run得順啲.

移民監forum:
http://forum.baby-kingdom.com/thread-923052-1-1.html

ewater  移民監
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=923052&fromuid=31223  發表於 12-4-17 12:35

大宅

報到~~~

原帖由 Nillie_Mami 於 10-9-9 22:53 發表
Dear 所有靚媽咪,
而家開過新嘅... 亦有link 俾你哋check 返轉頭..

移民監forum:
http://forum.baby-kingdom.com/thread-923052-1-1.html
...

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

原帖由 ellie79 於 10-9-10 02:32 發表
報到~~~

Me 2.

大宅

Thanks, Nillie. Nice Job!

原帖由 Nillie_Mami 於 10-9-9 22:53 發表
Dear 所有靚媽咪,

移民監forum:
...

複式洋房

等我都霸個位先!
我同姑奶講見領事個日唔使帶囝囝去啦(未夠3歲),
佢話佢周圍D朋友就算係手抱BB都有帶埋去,連手指模都要打.

別墅

都唔係WOR, 我個仔12嵗都唔使佢去WOR!

原帖由 細con 於 10-9-11 21:15 發表
等我都霸個位先!

別墅

我爸爸身體有D事, 我0岩0岩7月中LAND左, 攞左綠卡同埋SSC, 好想返去睇下, 係咪可以返去幾日, 使唔使申請回美證呢?

另外想問下各位MAMI, 我個女被D自動沖水廁所(好大聲, 有時人仲去緊就沖水), 而家除左屋企廁所度度都唔肯去, 搞到我出街4個鐘之內就一定返屋企, 點算呢? 佢都5嵗啦.

男爵府

that is not true, 細con ..
Embassy does not want to see any children there, because it is a very quiet place.
They will not kick you out if you carry a baby, but from your letter which sent from immigration office, did recommend "you do not need to bring children to embassy for interview".

原帖由 細con 於 10-9-11 08:15 AM 發表
等我都霸個位先!

男爵府

If you return to US within 1 year, you do not need to apply for I-131 re-entry permit.
remember to bring your greencard with you when you travel, if you lost your greencard outside US, please go to the nearest embassy and police office to report it.
You can go back to HK and visit your father. as you are resident in US.
next time, got the tape or a sticker to cover the sensor, Amanda was afraid of it when she was about 5 years old, because she did not sit steady during HER PERFORMANCE.. haha...
so I covered the sensor and remove it when she's done.
Told her that I am beside her (I was physically inside the restroom with her). so she still more secure.
I also have her to pee before we leave home every time, I have a small garbage bucket inside my car, and many 1 gallon size ziplock bags, just in case if she needed it. Well, now she is 7 and out growth of it.
Once, they understand the toilet bowl won't suck them away, and when their body growth bigger, that will not be a issue anymore.

原帖由 rikaG 於 10-9-11 07:34 PM 發表
我爸爸身體有D事, 我0岩0岩7月中LAND左, 攞左綠卡同埋SSC, 好想返去睇下, 係咪可以返去幾日, 使唔使申請回美證呢?

另外想問下各位MAMI, 我個女被D自動沖水廁所(好大聲, 有時人仲去緊就沖水), 而家除左屋企廁所度度 ...

複式洋房

Thanks,Nillie
我知道應該點做啦, 唔怪得姑奶因佢d朋友十個有九個都係由大陸過去, 2邊制度可能有d差異.

複式洋房

hi,各位好,明天見官

好緊張,請問有無人知如果批左出visa 走得有無其他費用要交,.謝

男爵府

poon,
for my understanding, the HKD$800 for embassy fee will be the last one. so once you get your visa, you do not need to pay anything else.. except.. your AIR TICKET.. hee hee
原帖由 618844poon 於 10-9-13 12:36 AM 發表
好緊張,請問有無人知如果批左出visa 走得有無其他費用要交,.謝

複式洋房

估唔到領事館辦事效率咁快, 15SEP見完官17SEP就收到快遞VISA啦! 隨時可以閃.

大宅

公喜晒~
見官有咩心得? 可以分享一下嗎?

原帖由 細con 於 10-9-19 23:20 發表
估唔到領事館辦事效率咁快, 15SEP見完官17SEP就收到快遞VISA啦! 隨時可以閃.

男爵府

Congratulation!!!
原帖由 細con 於 10-9-19 10:20 AM 發表

大宅

祝大家中秋節快樂~ 人月兩團圓~~~

男爵府

Same here...

Wish all moms re-union with you family ASAP..

Wish all moms who waiting for interview, will have a smooth transition.

Wish all moms who just arrived to US, will settle down soon.

原帖由 ellie79 於 10-9-22 07:07 AM 發表
祝大家中秋節快樂~ 人月兩團圓~~~

複式洋房

多謝!
ELLIE
最緊要食飽早餐去, 我等左4粒鐘.
早到唔代表可以早走, 遲到唔代表會遲走.
當日應該得十個CASE, 有單身都有家庭.
主要係HK職員問你嘢多D, 文件齊好快個官就會見你, 超簡單問你幾個問題.
例如:誰人申請你? 點樣識對方? 佢做緊咩工? 你去US會做咩野? 將在邊樹落腳? 我見個鬼佬官咁問個姐姐仔.

大宅

多謝你既分享~ hehe~

原帖由 細con 於 10-9-26 18:18 發表
多謝!
ELLIE
最緊要食飽早餐去, 我等左4粒鐘.
早到唔代表可以早走, 遲到唔代表會遲走.
當日應該得十個CASE, 有單身都有家庭.
主要係HK職員問你嘢多D, 文件齊好快個官就會見你, 超簡單問你幾個問題.
例如 ...

大宅

請問各位~

除左香港郵局...有咩方法可以寄兩個紙皮箱去美國會平d?
d野又唔急用既~ 我聽人講寄船...人既咩?

首頁
12345...72

尾頁

跳至