跳至

首頁

尾頁

大宅

我兩年抱兩,依家真係湊得幾辛苦,有時佢地又會爭寵,又未必帶到兩個一齊去街,而且一病又齊齊病~但諗起佢地大d一齊讀書,一齊玩,又有可能有一齊的朋友,而自己又可以一切過甩身的話,呢刻點辛苦都好易捱過呢
http://hk.myblog.yahoo.com/sze_0203/

男爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章

OO兩年抱兩都真係幾辛苦....不過睇住佢地一齊玩真係幾開心....我最想見到兩個都唔多識講野既小朋友鬥咀~
第時你兩個大d鬥咀既時候可唔可以錄低比我睇下呀?? hehehe

原帖由 sze0203 於 10-9-17 10:02 發表
我兩年抱兩,依家真係湊得幾辛苦,有時佢地又會爭寵,又未必帶到兩個一齊去街,而且一病又齊齊病~但諗起佢地大d一齊讀書,一齊玩,又有可能有一齊的朋友,而自己又可以一切過甩身的話,呢刻點辛苦都好易捱過呢 ...

男爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

原帖由 Ekko 於 10-9-17 11:39 發表
OO兩年抱兩都真係幾辛苦....不過睇住佢地一齊玩真係幾開心....我最想見到兩個都唔多識講野既小朋友鬥咀~
第時你兩個大d鬥咀既時候可唔可以錄低比我睇下呀?? hehehe

...

係呀, 係呀. 諗下果情境,兩個bb用外星話黎鬥咀都覺得好好笑.

男爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章

哈哈哈,多謝你認同我.....

我大仔而家4歲幾,講野已經有文有路,我相信我冇機會聽到天真既鬥咀喇...

原帖由 joey211 於 10-9-17 12:24 發表

係呀, 係呀. 諗下果情境,兩個bb用外星話黎鬥咀都覺得好好笑.

大宅

咁多人有咗第二個bb,攪到我都心郁郁添,不過,而家個財政預算未通過,都係得個想,恭喜哂各位媽媽!

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 睛靈勳章

原帖由 joey211 於 10-9-17 12:24 發表

好期待佢地用bb話講野

男爵府

我個仔而家講緊bb話架,不過真係好bb既bb話,因為係完全聽唔明.....kakaka

原帖由 mandy108 於 10-9-20 18:30 發表

好期待佢地用bb話講野

男爵府

原帖由 Ekko 於 10-9-21 09:54 發表
我個仔而家講緊bb話架,不過真係好bb既bb話,因為係完全聽唔明.....kakaka

HAHA, 凝凝都係架. 佢將"公公"變左做"格格";我地聽左好耐至get到呀. hahaha

男爵府

原帖由 Ekko 於 10-9-17 15:41 發表
哈哈哈,多謝你認同我.....

我大仔而家4歲幾,講野已經有文有路,我相信我冇機會聽到天真既鬥咀喇...

實有機會既, 你仲可以生多d 囡,囡,囝,囝..架麻^^

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

原帖由 joey211 於 10-9-16 14:26 發表

嘩 ,原來好多朋友仔都有呀, 咁我都開心d
我唔開心係因為我覺得c6幫唔到手, 而家得凝凝一個, 我照顧沒問題; 但多個咁我睇得邊果
c6淨係識叫我生, 話殺生唔好呀; 我夠知啦, 問佢咁第時邊個睇咪又係無反應!
...

恭喜! D 野既來之則安之啦, 有時老公幫手反而會越幫越忙, 自己做番都冇咁煩.

我最近生左細B, 我都覺得兩個小朋友有伴好過d. 而家真係忙到一頭煙, 朝早幾身幾個鐘都出唔到房門去洗面, 夜晚忙到攪2個鐘都開唔到飯. 我都想呢d 日子快d 過. 我見d 人個個可以手抱一個手拖一個, 甚至一個女人帶3個小朋友出街, 完全冇問題咁, 我諗(希望) 我都可以做到.

男爵府

恭喜你呀,岩岩生左b,咁咪即係佢地相隔一年到咋喎~
實在太好喇....

我好多時都一個帶兩個出街,真係好攰.....帶三個,仲要都係咁細既話....真係想像唔到 >.<

原帖由 bosch 於 10-9-23 19:41 發表

恭喜! D 野既來之則安之啦, 有時老公幫手反而會越幫越忙, 自己做番都冇咁煩.

我最近生左細B, 我都覺得兩個小朋友有伴好過d. 而家真係忙到一頭煙, 朝早幾身幾個鐘都出唔到房門去洗面, 夜晚忙到攪2個鐘都開唔到飯. ...

男爵府

咁真係幾多個0906都生左細b 喎..

ekko:您都快d追個囡啦.haha

男爵府

唉.....一陣第三個都係仔....都唔知點算.........

原帖由 joey211 於 10-9-24 13:06 發表
咁真係幾多個0906都生左細b 喎..

ekko:您都快d追個囡啦.haha

首頁

尾頁

跳至