想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

各位JM, 我平時cycle31-32, 體溫如下 :
Day14 36.20
Day15 36.23 (DODO)
Day16 36.30
Day17 36.05 (DODO)
Day18 36.34
Day19 36.15 (今日會DODO)

我本身好小checkd習慣, 請問我是否day17排卵呢?? 但點解今日又再低溫??
係咪紅d有線就代表有排卵呢?? 我好怕自己係冇排卵!!

侯爵府

你D體溫好平均,應該會好明顯架,應該會突然低一度左右嗰日就係排卵期,我係咁架。
﹠你係咪成個月都有量體溫?我本人就係day10至day13是但一日係排卵期。

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 kkaa 於 10-9-21 13:37 發表
各位JM, 我平時cycle係31-32, 體溫如下 :
Day14 36.20
Day15 36.23 (DODO)
Day16 36.30
Day17 36.05 (DODO)
Day18 36.34
Day19 36.15 (今日會DODO)

我本身好小check紅d習慣, 請問我是否day17排卵呢?? 但點解今日又 ...

如果31-32日 CYCLE , 大約D 17-18排卵, 不過睇溫度, 有D 似 D 19係.

咁你幾時開始用紅D ? 邊日有深粗 ?

大宅

我d溫度係咪太低呢?即係留意埋聽日溫度先知?
因為經常10-8既時間都唔喺屋企,好多時都錯過咗深粗,所以都冇乜心機check紅d!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 kkaa 於 10-9-21 17:54 發表
因為經常10-8既時間都唔喺屋企,好多時都錯過咗深粗,所以都冇乜心機check紅d!

稍為偏低少少. 可以睇埋聽日既溫度.

另外試下留意埋有無多分泌 ~

男爵府

day17都有可能喎
原帖由 kkaa 於 21-9-2010 17:54 發表

大宅

今日又升返上去36.40啦, 係咪day19排卵呢?? 琴晚有dodo, 諗住唔再dodo啦, 會唔會miss咗呀??

分泌喺day16前見過吓, 但呢幾日都冇啦.........同埋我平時係冇乜分泌架!

瑪瑙宮

原帖由 kkaa 於 10-9-22 13:26 發表
今日又升返上去36.40啦, 係咪day19排卵呢?? 琴晚有dodo, 諗住唔再dodo啦, 會唔會miss咗呀??

分泌喺day16前見過吓, 但呢幾日都冇啦.........同埋我平時係冇乜分泌架! ...

可能係, 但溫度有時都受其他因素影響.

祝bingo

大宅

頭先check紅d有小小水印,聽晚要補多一次先得,miffy承你貴言啦。

大宅

help.......今日體溫又跌返落36.24....點算??

瑪瑙宮

原帖由 kkaa 於 10-9-22 17:14 發表
頭先check紅d有小小水印,聽晚要補多一次先得,miffy承你貴言啦。

其實你係咪連續日日用紅d ?

大宅

我好小用紅d架,只係朝朝量體溫。

男爵府

開心吸收勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

排卵期 is not 0.5度 higher than the normal temperature ma??? oh no...

首頁

尾頁

跳至