想生BB

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 老馮 於 10-10-2 22:19 發表

嘩, 咁佢果啲咪好新鮮

醫生要我哋一個鐘內攞返去, 真係有啲壓力架. 希望少少哋都可以過關, 如果連丁丁都有問題, 加上我又多囊, 睇怕都要疊埋心水咯... ...

下個cycle做iui,
其實我都想老公可以即場留丁丁,
確保新鮮~~

但我估佢未必肯:tongue:

你等睇埋report先,
如果touch wood真係唔多靚既,
可以考慮做iui,
聽其他jm講, 做一次都係大約10k,
去少次旅行都係度,
雖然未必成功,
但都叫有盡力去試過~~:loveliness:

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 jjcherry 於 10-10-2 23:02 發表
姊妹,

唔好灰心呀。
比起我,你嘅情況已經好好好好好好好好好好好多啦。

我老公染色體有問題,簡直是難受到極點呀.但我仲未完全放棄ga。

請問點發現既呢?

會有咩影響架?

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 rahb 於 10-10-3 01:16 發表
唔好意思...寫得唔清楚...醫生係叫我"不要浪費時間, 直接做iui/ivf."
因為c6接受唔到iui/ivf, 所以我提議等半年...現在過了半年...都冇結果...最後...才同意睇醫生, 今個月中先有得睇...我心裡有數...應該都係要ivf. ...

你有冇了解下點解佢唔接受iui/ivf 呢?
係咪介意其他人點睇呢?

我同老公都係基督徒,
原本一心都係想自然bingo,
但上次睇左個基督徒jm既分享,
佢話佢等左5年, 又係老公丁丁唔多好,
最後老公接受做iui, 一次就bingo

我就開始覺得, 其實做iui/ivf 都唔係咩唔好既野,
有得簡, 我諗冇人會想做iui/ivf,
但當事實係有問題時,
iui/ivf 只係一個幫助既途徑,
試左雖然都未必一定成功,
但起碼有試過, 會甘心d~~

大宅

畀面勳章

無貼身袋咩? 保持體溫喎, 不過丁丁係會液化既, 唔好咁擔心, 咁醫生有話報告出咗會打比你講呀? 或者過幾日你打去問醫生啦, 咁咪唔洗擔心咁耐囉, 加油呀^^

原帖由 老馮 於 2-10-2010 09:36 PM 發表
我要過多三個星期先見醫生, 我諗到時睇埋報告嘛.

2ml....我覺得果到未必有....我老公又係, 有啲入唔到個樽, hehe....

啲丁丁拎到去診所, 變咗好似水咁稀, 係咪正常?

...

大宅

畀面勳章

咁醫生有咩嘢建議呀? 有無做啲咩嘢可以攪攪佢呀?

原帖由 jjcherry 於 2-10-2010 11:02 PM 發表
姊妹,

唔好灰心呀。
比起我,你嘅情況已經好好好好好好好好好好好多啦。

我老公染色體有問題,簡直是難受到極點呀.但我仲未完全放棄ga。

大宅

畀面勳章

加油呀, 咁今次實無問題, 係咪話可以做3呀? 你真係勇敢呀, 我仲未有咁既勇氣呀:-S

原帖由 rahb 於 3-10-2010 01:16 AM 發表
唔好意思...寫得唔清楚...醫生係叫我"不要浪費時間, 直接做iui/ivf."
因為c6接受唔到iui/ivf, 所以我提議等半年...現在過了半年...都冇結果...最後...才同意睇醫生, 今個月中先有得睇...我心裡有數...應該都係要ivf. ...

大宅

畀面勳章

但一諗到, 我個心就會好驚, 所以都想試多幾月自然先再決定, 有你哋為我加油, 我一定會努力架, 多謝你呀, 希望好快可以聽到你好消息呀^^

原帖由 rahb 於 3-10-2010 01:21 AM 發表
你都仲後生...我已3x了...不過我都唔會放棄...一於"生b大作戰"...如果接受到ivf...都可以試試...總之凡事都要放鬆d...加油.

大宅

原帖由 jc0515 於 10-10-2 15:17 發表
你哋嗰時點調理呀? 點解仲低咗既?? 做過啲咩嘢可唔可以講嚟參考下呀?? 咁可以一齊避開唔做/食嗰啲嘢呀

我都好明白, 我都怕三個月後佢會仲差咗都唔知點算呀...唉...

...

其實我都唔知邉度出問題,見啲JM話鹿尾巴丸OK咪試吓囉,食咗三盒.........唔work, 其間我C6又做運動,早啲瞓............我都唔明!!!!!!!

大家加油啦!!

大宅

係呢,JM們你哋有無打算食卵子維生素呀?我想同C6一齊努力......試吓先得!!

別墅

原帖由 jc0515 於 10-10-3 04:16 發表
無貼身袋咩? 保持體溫喎, 不過丁丁係會液化既, 唔好咁擔心, 咁醫生有話報告出咗會打比你講呀? 或者過幾日你打去問醫生啦, 咁咪唔洗擔心咁耐囉, 加油呀^^

...

醫生淨係話唔好太熱又唔好太凍咋, 咁我咪放係背囊囉. 我睇政府, 所以報告應該要同下次覆診先有得睇嘞.

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 MrandMrsYip 於 10-10-3 21:27 發表
係呢,JM們你哋有無打算食卵子維生素呀?我想同C6一齊努力......試吓先得!!

我食過, 對我唔work,
cycle冇短,
返而6月轉左另一個中醫上個cycle短左3日,
仲keep住調理緊~~:loveliness:

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 老馮 於 10-10-3 22:14 發表

醫生淨係話唔好太熱又唔好太凍咋, 咁我咪放係背囊囉. 我睇政府, 所以報告應該要同下次覆診先有得睇嘞.

我都係放手袋ja,
但就搭的士去,
20mins到埗.

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 jc0515 於 10-10-3 04:23 發表
但一諗到, 我個心就會好驚, 所以都想試多幾月自然先再決定, 有你哋為我加油, 我一定會努力架, 多謝你呀, 希望好快可以聽到你好消息呀^^

唔知你會唔會諗住做iui,
我見之前有jm分享,
佢老公丁丁又係唔多好,
個醫生幫佢老公雪丁,
再+當日新鮮既丁丁一齊放,
結果bingo左.

我有個諗法, 但唔知可唔可行,
如果你有興趣做,
或者可以問下,
可唔可以雪幾次既丁丁一齊放,
積少成多, 或者行得通喎~~

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 MrandMrsYip 於 10-10-3 20:45 發表

其實我都唔知邉度出問題,見啲JM話鹿尾巴丸OK咪試吓囉,食咗三盒.........唔work, 其間我C6又做運動,早啲瞓............我都唔明!!!!!!!

大家加油啦!!

我老公食善存,
都係其他jm教既,
數量有多左

別墅

e...好啱喎...我地都係基督徒...

我c6係情緒化ge人, 要驗丁丁...佢感受上已經唔舒服...因為佢唔識打飛機, 所以已經有個難度, 要做iui/ivf, 呢樣係實際上對佢來講ge困難所在, 另一個問題就係心理關口. 生命係神所賜予, 好似有點人工化...驚係我地自己強求.

但佢明白我係好渴望有bb, 所以最終都應承去睇醫生. 雖然有擔心同驚, 但我本身係想試iui/ivf的...因為試過, 無論如何, 唔會後悔lor...我會加油的.

原帖由 jennynini 於 10-10-3 01:43 發表

你有冇了解下點解佢唔接受iui/ivf 呢?
係咪介意其他人點睇呢?

我同老公都係基督徒,
原本一心都係想自然bingo,
但上次睇左個基督徒jm既分享,
佢話佢等左5年, 又係老公丁丁唔多好,
最後老公接受做iui, 一次就bingo: ...

大宅

畀面勳章

因為我本身無咩嘢問題, 所以唔想額外加嘢, 怕有反效果, 但我已要C6食精子維生素, 希望可以加強佢丁丁囉^^

原帖由 MrandMrsYip 於 3-10-2010 09:27 PM 發表

大宅

畀面勳章

我哋個醫生話要保持體溫, 所以要佢放係褲袋, 不過唔緊要啦, 到時睇報告就知, 或者無問題呢, 唔好咁快自己嚇自己^^

原帖由 老馮 於 3-10-2010 10:14 PM 發表

大宅

畀面勳章

如果做我會諗IVF, 盡地一舖, IUI我怕唔得就浪費啲錢, 因為醫生都話佢個情況IUI都只可以試, 唔抱期望 但我自己又15/16咁......所以而家補咗佢啲丁丁先, 3個月後復驗先再決定囉

原帖由 jennynini 於 3-10-2010 11:00 PM 發表

唔知你會唔會諗住做iui,
我見之前有jm分享,
佢老公丁丁又係唔多好,
個醫生幫佢老公雪丁,
再+當日新鮮既丁丁一齊放,
結果bingo左.

我有個諗法, 但唔知可唔可行,
如果你有興趣做,
或者可以問下,
可唔可以雪幾次既 ...

大宅

畀面勳章

我買咗呀, 仲有GNC男仕3隻買晒, 再加埋vit. E, 佢淨係食呢啲都胞喇

原帖由 jennynini 於 3-10-2010 11:02 PM 發表

我老公食善存,
都係其他jm教既,
數量有多左

大宅

畀面勳章

咁報告出嚟點講呀? 咁IUI/IVF做咗喇?

原帖由 rahb 於 3-10-2010 11:55 PM 發表
e...好啱喎...我地都係基督徒...

我c6係情緒化ge人, 要驗丁丁...佢感受上已經唔舒服...因為佢唔識打飛機, 所以已經有個難度, 要做iui/ivf, 呢樣係實際上對佢來講ge困難所在, 另一個問題就係心理關口. 生命係神所賜 ...

首頁

尾頁

跳至